БСП: Новата цена на газа няма да повлияе на потребителите

Петролът в момента е 2 пъти по-евтин на международния пазар
4 мар 2020 22:20,
35

Премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг в Министерски съвет, че цената на природния газ за България пада с 40%. До това споразумение стигна след 7 месеца преговори "Булгаргаз" и "Газпром".
Още по темата

"Това, което споделиха от правителството, че е постигната договорка за намаляване на газа с 40%, е добра новина, но с това добрите новини се изчерпват. Защото цената, на която е купуван газ досега, се намалява с 20%, а другите 20 идват от спадането на цената на газа на борсите във връзка с международните кризи", каза депутатът от БСП Таско Ерменков в предаването "Денят ON AIR".

 Той посочи, че крайният потребител и индустрията не ги интересува с колко е намалена цената на газа, а каква ще е цената на сметките им.

"Силно съм притеснен, че няма да има голям ефект върху крайния потребител. Защо мисля така? Петролът в момента е 2 пъти по-евтин на международния пазар, но у нас бензинът не е 2 пъти по-евтин. В цената на газа плащаме пренос и разпределение, това е сумарно от 3 услуги, които се извършват", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът каза още, че преносът се извършва от "Булгартрансгаз" и до голяма степен крайната цена на газа се е компенсирала от 110 млн., които България е получавала за транзита.

"Сега ги няма тези 100 млн. лв. Ако успеем да стигнем до 5-7% намаляване на сметките, трябва да сме доволни. Но парите няма как да бъдат върнати със задна дата", каза още той.

 Той попита дали парите на хората, които карат на метан у нас, ще бъдат върнати, както и дали ще се намали цената на билета на градския транспорт, тъй като автобусите също са на метан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕрно ли няма да повлияе?Аууууу. БСП пак са в грешка. Каква изненада!
25
2
 
13
 
! Отговори
комуниста е свиня преди 4 години
Комунистите ще се побъркат от мъка!!!
24
1
 
15
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Ми що не помолите Путин да го вдигне с 40%, като няма значение? Червени гьон - сурати!
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от утре чакаме по евтини стоки по магазинитене щем да ни се връщат париама и това няма да станеколкото намалиха бензина такива бяха цените при 100 долара за варел сега е 50 долара - нещо да се е променилонищосамо дето гербавите тролчета са им сдали команда да *** по-силно
22
3
 
10
 
! Отговори
Един преди 4 години
За радост БСП не са в управлението. Тогава не само нямаше да има намаление с 40%, а напротив - щеше да поскъпне с толкова. Червени неудачници и разбойници.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за путин това са дребни парино той се изгаври с нашите "управляващи" като смъкна ценатаза да покаже на българите че всичко това ще доведе до нови големи усвоявавия и парички за къщички в барселона и нямя да попречи да копуваме "евтиния" американски газедна торба експерти се изходиха по тематанякой да е казал колко струва кубик газ от русия азърбейджан и америка- никойнарода веднага ще разбере какви са цените- няма нужда му говорят врели не кипелиза разни борси и кой крев кой прав и т.н.
20
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 4 години
От ДКЕВР вече обявиха намаляване на цената на парното и то със задна дата, а от 1 април и намаляване цената на тока заради намалената цена на газа. Факт.А от БСП газ пикаят по тоя повод.
19
8
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Изобщо няма да усетим поевтиняването на газа. Единствено дебеловратите демократи ще имат още по-високи печалби.
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нова схема: Бойко избра 3 пъти по-скъп и 2 пъти по-бавен метод за тръбите на Перник, за да "усвои" повече пари..."'"Президентът мощно контра-атакува "шайката": Откраднахте $3 млрд. в "Биткойни", отговорете къде са!""Злоба:Бойко си го изкара на 89 годишен пенсионер, останал сам пред МС, следпротеста... Смазаха го от бой и го закопчаха като наркодилър...""Вътре в ДАНС се "самоуби" свидетел, отишъл да дава показания за връзките на Бойко с "Ндрагета"! Как се вкарва пистолет в ДАНС?"
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До xmmmmда напомня когато свалиха боко за цените на тока как "реши" проблема любимия ви вожд. Договори се с комисията да вдигат цените лятото когато по-не се усещат...............--------------------------------Тогава герберите продадоха и последните държавни 33% държавно участие на тока.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Новата цена на газа няма да повлияе на потребителите"Разбирайте, ще си ви щавим както досега пък няма значение на колко купуваме.Гарантирано от БСП и Бойко БУрисУФ!!!
15
7
 
7
 
! Отговори
xmmmm преди 4 години
да напомня когато свалиха боко за цените на тока как "реши" проблема любимия ви вожд. Договори се с комисията да вдигат цените лятото когато по-не се усещат, това изкяри матр'яла̀.Колкото и сега с мигрантите, каза че е готов да приеме 10000 души.Не че сме изненадани, но нека си играе театрото човека щом има публика.
14
10
 
10
 
! Отговори
xmmmm преди 4 години
много ясно че герб няма да кажат истината за цената, нямат интерес сами да кажат колко са некадърни, защото световните цени са много ниски така че и без герберските "преговори" цената пада, това което зависи от герб и за което мълчат е как ще се отрази това на вътрешната цена. А на бас че българина няма да усети нищо, само герберските бизнеси ще са добре.А на бас герберски умници и *** матр'ял..
13
1
 
16
 
! Отговори
Георги преди 4 години
по въпроса с цените на газа нека попитат Сергей Станишев и Румен Овчаров. Те са специалисти в договарянето на цени :))).
12
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дребни червени злобарчета
11
6
 
18
 
! Отговори
;-) преди 4 години
На БСП-то гроздето му е киселоНяма ги Р. Овч и Гоце да договорят 300% увеличение
10
8
 
0
 
! Отговори
somebody преди 4 години
Картелът на търговците с горива го няма! Лукойл свали цените преди месец с 30%
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за Ковашки ще се отрази положително, да пълни червените касички.
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Столетната партия е пред разпад и изчезване.
7
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таско, ако си пазиш касовите бележки след като си зареждал метан последните 7 месеца, аз лично ще ти възстановя надвзетата сума. ***!БСП газ пикаят от намаляването на цената.