Борисов: Заплатите на сестрите не са такива, каквито говорят!

Проявил съм уважение, обясни премиерът в Шумен
7 мар 2020 13:45, Петя Славова
329
Борисов: Заплатите на сестрите не са такива, каквито говорят!
Снимка: БГНЕС

"Заплатите не са такива на сестрите, каквито ги говорят. Проявил съм уважение към тях". Това заяви премиерът Борисов в Шумен, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Преди това Борисов обясни, че се е срещал със представители на сестрите, разговаряли са, а огромна част от дадените обещания са изпълнени.

"С официалните синдикати работим", каза Борисов. Премиерът посети стадиона в Шумен, за който са отпуснати 3 милиона лева за ремонти.

"Имате три милиона да започнете, след това като видим какво е направено, ще отпуснем още средства", каза Борисов.

През месец февруари правителството отпусна средства за реконструкцията на спортното съоръжение. Според премиера Борисов най-важно е първо да бъдат направени терените, така че да се осигури възможност да тренират детските школи.

"Важно е да се работи с младите, затова първо се прави на децата тревата. Да се направи както трябва, подменяме с най-доброто", заяви Борисов.

На въпрос дали ще се срещне с медицинските сестри, премиерът заяви, че "всички тези хора тук могат да се качат на козирката" и да предявяват различни искания. Премиерът обеща, че в понеделник ще бъдат предложени мерки, които правителството ще види как работят".

Той коментира и проблема с мигрантите и обясни, че с дипломация проблемите могат да се решат. "Дават ни за пример, но има напрежение в Гърция. Натискът на нашата граница е нулев, споразумението с Турция важи с пълен обем. Сега и с Урсула фон дер Лайен си общуваме, дори ѝ пратих снимки от днес и тя се убеждава, че в България няма етническо напрежение.

Премиерът заяви, че Гърция четири години е проспала да вземе мерки срещу нови мигрантски и бежански вълни. "Аз съм им го казвал. Когато ние си защитавахме границата, те не го направиха. Черно море е толкова топло колкото и Егейско, но важното е, че българите спят спокойно. Помните Харманли, пожарът в „Овча купел“, когато хиляди мигранти се разхождаха в центъра на София, и колко е спокойно днес", поясни премиерът.

"Дано се реши този проблем, защото това ще се отрази на туризма и инвестициите, но ние продължаваме да си изпълняваме задълженията, нулева нелегална миграция", подчерта премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
5
 
! Отговори
СЛАВИ преди 4 години
АНТИХРИСТ!!! И ВСИЧКИ ИЗБРАНИ И НАЗНАЧЕНИ ОТ НЕГО ДА УПРАВЛЯВАТ СА АНТИХРИСТИ!!! ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!! БЪЛГАРОУБИЙЦИ!!! ПРЕГРЪЩА И ЦЕЛУВА ПОРОБИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИТЕ!!! В ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!! АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ НИ СЛАГАТ В ПРЕДЕЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЧАСТ НА ТУРЦИЯ. А ТОЙ ГО ОДОБРЯВА, ЩОМ НЕ ВЗИМА ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. НЕ САМО ТОВА, НО ПРЕГРЪЩА И ЦЕЛУВА ВРАГОВЕТЕ НИ!
277
1
 
5
 
! Отговори
СЛАВИ преди 4 години
КАКВИ ЗАКОНИ СИ НАПРАВИЛ, ЧЕ НЯКАКВИ СИ ЛЕКАРИ ЩЕ СИ ПИШАТ ЗАПЛАТИ 50 000 ИЛИ 60 000 ЛЕВА? И РАЗНИ ДРУГИ? ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е? КАКВИ СА ТИ ЗАКОНИТЕ, ГОСПОДИНЕ?
276
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 4 години
*** народ сме че търпим мизерията, заради неграмотни управляващи. Не се подкрепяме когато някой събере смелост и назове нещата с истинските им имена. Заплатите на почти всички работници са колкото да си платят сметките за храна. А пенсионерите с 200 лв как живеят не знам. Като сме Европа, да дават равностойно ЕВРОПЕЙСКО Заплащане, за положения от нас труд.
275
3
 
11
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Една мисирка долетяла от кърджалийския вилает,взема заплата колкото 15-медицински сестри взети заедно.13.000 лева гълта токачката,която всеки ден се пени да ломоти по адрес на всички спречили се на пътя на банкянския глашетай.Идиотско е държанието на тази "международница",която смени столицата на Виетнам с Пекин.Позор!
274
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
прав си др.борисов,заплатите им не са такива,каквито ги говорят,лекарите -гербери получават,по 50хиляди заплата а сестрите ,по 750 лева.
273
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се пъчиш пред чуждите държавни ръководители,да ломотиш простотии обяснявайки как просперира държавата ни, която през последните десет години удари дъното на беднотията,е нахалство,което граничи с безхаберие и не зачитане на действителното положение.Борисов,няма по бедна държава на Балканите и в Европа.Ти като глашатай тичаш харчейки парите на бедните българи,да "оправяш" дереджето тук в тази част на Европа.Народът ти живее в мизерия,особено в селските райони.Живей ти със 180-200-лева.
272
3
 
18
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Този "индивид" всеки ден се "подиграва" с народа, а народа..... "Търпи народът наш, той има петстотин годишен стаж" - - - Радой Ралин..... До кога в страната ни бащина, ще вилнее тая страшна простащина??? Беше време турско, дойде време---МИЖИТУРСКО!!!! - - - - Радой Ралин
271
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-294 , другаря ти тиква на теб,какво нареди,да пишеш.
270
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари,*** от рано ви е наредила да пишете,ама много лъжете бе.И само десетина сестри ви се вързаха на глупостите
269
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ НЕ СА ТАКИВА,МНОГО ПО-ВИСОКИ СА . В БЪЛГАРИЯ,ЕДИНСТВЕНО В СВЕТА,ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ЛЪЖЕ,РАБОТНАТА ЗАПЛАТА Е РАЗДЕЛЕНА НА ОСНОВНА И НА ДОБАВКИ ЗА КЛАСОВЕ,ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ,ЗА ДЕЖУРСТВА,ЗА ХРАНА,ЗА ОБЛЕКЛО,ЗА УСМИВКА,ЗА ОБЛАЧНО И Т.Н. Т.Н.....И ТИЯ ДОБАВКИ СА ПО-ГОЛЕМИ ОТ ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА ПРИ СЕСТРИТЕ . ЗА ТОВА И НЕ СА СЪГЛАСНИ ПУБЛИЧНО ДА СЕ ОПОВЕСТЯТ РЕАЛНИТЕ ИМ РАБОТНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ. СТИГА ЛЪЖИ,СРАМОТА Е,ИМА ХОРА С ПО 200ЛВ ПЕНСИИ
268
3
 
17
 
! Отговори
666 преди 4 години
ПродА жник и ***
267
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е нашият коронавирус !
266
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ти се иска да бъде ,но само в София мед. сестри имат по-високи заплати и това важи за всички сектори ! Вие с вашите хиледарки на месец изобщо си нямате на представа как се живее с 600 лв. на месец а какво да кажем за пенсионерите ? Народа едва мърда ама така не е във вашияг свят на лапачите на България !
265
2
 
29
 
! Отговори
ББ преди 4 години
богатите,забогатели с работа наши предци са строили университети и училища,фабрики,сегашните ни лъжат да търкаме билетчета,безбожие,прочетете Историята ни и ще се засрамите,и в чужбина са строили...в Букурещ,сега изедници и крадци продаващи икономиката и земеделието ни на скрап...Анатема до девето коляно
264
1
 
26
 
! Отговори
ББ преди 4 години
кланяте се на грешни богове Братя...кланяте се на Антихристи...Бог да пази Народа ни
263
2
 
23
 
! Отговори
ББ преди 4 години
плеяда алчни ченгета обслужващи чужди държава ви уаправляват и крадат,разделят и ни вменяват,че не сме Народ,страхливи сме,мързеливи сме,предали сме Апостола...лъжат ви...Ние сме Народ с 1300 годишна История...строшили сме зъбите на империи...ще ни има,децата ни и техните ще имат Дом..с кръвта си ще платим...дедите ни са плащали за да ни има...Бог да пази България
262
0
 
22
 
! Отговори
ББ преди 4 години
разпределящият порции г-н Доган си купи Тец,др. Станишев си е шеф за ваша сметка,др.Костов си има фондации...и хонорари от КТБ,г-н Цветанов...апартаменти и институт обслужващ някого,и цецомобили купени с нашите пари,д-р Менгеле разкарва чаршафи за пране из държавата за да крадат,г-н Главният Прокурор гони роми и рекламира каскети,царо гледа да докопа още някой бг имот/то Рила и Пирин са зестра от австия и ги изсече/,оо Щерев...прави се на доктор ама е алчен нечовек,законите за бична употреба още
261
4
 
15
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Като гласоподавател питам Борисов.Г-н премиер,вярно ли сте имали две тайни срещи със Путин във Казахстан,веднага ви казвам от кого знам,от Шарлопов лека му пръст,почина във съня си като Ваньо Танов
260
4
 
31
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Оставка бе! Може ли такова нахалство.
259
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как да не са такива. Показаха си фишовете, един рехабилитатор и той си показа фиша, но не са такива заплатите. Каква ли заплатата в болницата във Враца примерно, където дори стачкуваха, защото не бяха получавали заплати.