Борисов и Радев обсъдили ситуацията с коронавируса у нас

Премиерът изтъкнал нуждата от единство в борбата срещу пандемията
Обновена: 14 мар 2020 22:37 | 14 мар 2020 22:22, Анисия Иванова
148
Борисов и Радев обсъдили ситуацията с коронавируса у нас
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с коронавируса в страната.

Премиерът Борисов заедно с председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, които също присъстваха на разговора на министър-председателя, информираха държавния глава за мерките, които Щабът и правителството са предприели до момента, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Премиерът изтъкна пред държавния глава необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Борисов акцентира и върху забележителния консенсус, с който Народното събрание гласува обявяването на извънредно положение в страната.

Министър-председателят отбеляза, че броят на установените случаи на коронавирус в България само за един ден се е увеличил с 30% и случаите на инфектирани са вече общо 41 за страната.

Премиерът Борисов заяви, че напълно подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимостта от въвеждането на най-твърдите мерки.

Борисов беше категоричен, че човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби, които на този етап не могат да бъдат изчислени.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство. По тази причина министър-председателят заяви намерението си да разговаря с представители на всички парламентарни групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
12
 
2
 
! Отговори
мнение преди 4 години
На мнение съм, че тези които се пенсионираха на 55/60 години или още по-рано, те да не дрънкат, че доходите им са малки; да, ама аз който ще изляза на 70-75 години на пенсия, аз кога ще живея, кога ще бъда с къси панталонки на някои екзотичен остров или това няма да се случи? Даже 3% от пенсионерите и тези които са с ТЕЛК да поемат към отвъдното, мен въобще не ми пука - да поемат, хем пенсионната реформа ще се подобри. И стига с тези добавки по Великден и Коледа за ... пенсионери. Аз ще гладувам
97
4
 
7
 
! Отговори
По добре бяло знаме преди 4 години
отколкото със смъкнати *** пред Ердоган, каквото прави Борисов.
96
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тези от едно вирусчеБорисов се държа адекватно и мъжки, като пое отговорност да започне да предупреждава навреме. Фуражката обаче не го интересуват предупреждения, а сега дава заден, тъй че Радев е тоя, който вдигна бялото знаме!!!
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До инфоЯвно по целия свят възрастните хора са с ниски пенсии и не могат да се хранят здравословно от 30 години, защото това е групата която е най-засегната в световен мащаб...... или комустическите ви кратуни вече не могат да измислят абсолютно нищо и говорите някакви глупости колкото да плюете по политическите си противници.
94
8
 
11
 
! Отговори
Тези от едно вирусче преди 4 години
се паникьосаха, а ако стане война веднага ще вдигнат бялото знаме! Никога не сме били такава жалка България! Борисов я превърна в пустиня.
93
6
 
18
 
! Отговори
инфо преди 4 години
Възрастните хора имат слаб имунитет, защото с ниските си пенсии не могат да се хранят здравословно. Това ли не разбрахте за 30 г.? За работещите бедни е също се отнася.
92
5
 
11
 
! Отговори
БатБулгар преди 4 години
До 1Много малко хора ги виждат тия неща. Глас в пустиня ще си :) Видно е за всеки нормален човек обаче, че ,,Левите окултисти" от както са създадени преди 100г, винаги са саботирали държавата. Даже и докато я управляваха - пак я саботираха. Нали те дадоха Македония на Сърбите>? Не помните ли ? :)
91
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До НАРОДЪТ ПИТА :Никой не затваря граници заради един случай. Никой. Има причина за това и причината е че затварянето на граници се прави само при крайна необходимост.Същото важи и за ограничаването на нормалния икономически живот. Между другото, българските власти се опитаха да предупредят населеноето отрано - благодарение на фуражката президент, който се опита да извлече политически дивиденти, този опит беше съботиран.
90
9
 
8
 
! Отговори
НАРОДЪТ ПИТА : преди 4 години
Борисов като е толкова загрижен за народа защо не затвори границите още при първия регистриран случай на коронавирус в Европа ?Сега като се катурна колата тръгна да търси президента ...
89
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С други думи, тия които работят нещо по решаването на проблема, са се напънали да образоват неграмотния пРезидент само и само да демонстрират единство на институциите, докато руския другар си е подръпвал зелените чорапи и си е мислел каква ще е следващата конфронтация, която ще започне скоро.Хубаво е, че премиерът и кризисния щаб мислят за държавността, но това няма да помогне, тъй като фуражката, не се интересува нито от държавност нито от добруването гражданите.
88
11
 
11
 
! Отговори
апо преди 4 години
Според мен другаря Радев е въюможната панацея както за корона така и за всички останали вируси !!!Достатъчно е само да се изправи пред тях и да им дръпне едно слово :))) Повярвате ми и видът и речите му са безпощадно убийствени , вирусите при всяко положение ще измрът ако не от скука , то със сигурност от смях .
87
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До fidscoЗащото такива като теб избират президенти като този...
86
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ,не вярвай на руски доносник...Този беше генерал при теб ,с войските на НАТО ,а го виждаш сега,че е абсолютен комунистически доносник и руснак...Не е важно да си с него...чважното е ,че си с народа..
85
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хрантелни запаси до година няма да има,няма да има и кой да ги произведе,ще оцелеят хората по селата които си сеят и отглеждат храни,другите бог да ни е на помощ
84
4
 
8
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Хранете се добре , ходете на сауна .Не докосвайте с кожата си абсолютно нищо.Пари и прочие на обществени места не ходете.Носете маски и ръкавици, спазвайте минимална дистанция от 4 метра .Избягвайте проветриви места , не стойте на течение . Ако познавате заразен кажете му че трябва нузабавно да отиде в Болница и веднага да му се окаже първа помощ. Лека нощ.
83
6
 
5
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
До #96 Не вярвай какво ти говорят и какво пишат.Аз знам повече от тях .Вируса остава жив до 29 дни !!! Пригответе се добре , заредете се хладилниците до горе и не излизайте никаде .Тази информация ми коства над 1000 часа четене . Бъдете живи и здрави , яжте плодове и зеленчици
82
3
 
5
 
! Отговори
Отеца преди 4 години
До ИванТи ми говориш за съотношение 20к към 4, я си представи 60 милиона към това съотношение...Не че всеки човешки живот не е ценен за мене, но тази истерия подхранвана обилно от медиите е абсурдна
81
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До 95Че то и аз съм израстнал при соца, та каво общо имат моите работодатели?
80
0
 
7
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Обърнете внимание на Франция. Вируса е там , все още не знаят какво ги очаква .Цяла Франция ще бъде затворена .
79
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
До ОтецаНе, 1000, а 1400 на 20 000 заразени е нещо и то сериозно !