НС в извънредно положение: Поезия и комунистически трубадури

Двама депутати бяха наказани със "забележка"
Обновена: 23 мар 2020 15:16 | 23 мар 2020 15:15, Камелия Цветанова
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двама народни избраници отнесоха наказание "забележка" от шефката на НС Цвета Караянчева по време на дебата за ветото на президента Румен Радев на текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Още по темата
Градусът на напрежението се покачи, след като Спас Гърневски от ГЕРБ взе думата и обвини левицата, че винаги е гледала само своя партиен интерес и отново напомни терористичния атентат на църквата „Света Неделя“ в София, извършен от дейци на комунистическата партия.

Депутатите от БСП реагираха с освирквания от местата си, а Стоян Мирчев крещеше "фашист".

Караянчева спря микрофоните на Гърневски и веднага го наказа. "Забележка" отнесе и Мирчев.

След това думата взе Александър Симов от БСП, който цитира стихотворение на Гърневски: "Ненаписан стих за Доимитров
Не намерих сили да излъжа този празен лист,
как със спомени на мен ..."

Цвета Краянчева обаче спря микрофоните и от думите на Симов се чу само заключението на изказването му, „когато от тази трибуна говорят комунистическите трубадури, хора които са продавали таланта си на идеи, които днес толкова мразят, трябва да дезинфекцираме трибуните след това“.

Гърневски му отговори, че не е време за поезия, но явно Симов толкова разбирал от литература, защото заради стихотворението, което цитирал, един редактор е бил уволнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма друга подобна гадина като Гърнето...
35
4
 
16
 
! Отговори
Няма преди 4 години
Няма бивши комунисти гърневскиии и ти не си бивш, а истински, ама истински мръсен и отвратителен комунист, също като обкръжението ти!!
34
0
 
20
 
! Отговори
Народа зове! преди 4 години
Народа зове- освен да дарите заплатите си з алекарите и за закупуване на медчцикаменти ,маски и прочие- ЗАТВОРЕТЕ НС! Така ще се намалят разходите най-вече на тоалетна хартия и са//пун! И тия спестени неща могат също да се дарят на болниците!Щото само простотии и тъпотии там-и то все от едни и същи противни муцуни!Пълни ***-о-ти!Само двама кре-те-на не са се появили все още-Данчо ментата и Глафу Атанасов-оня дето откриваше клозет с мажоретки! Народа зове- ЗАТВОРЕТЕ НС И всички там-ПОД КАРАНТИНА!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами Георги Марков ? той от къде долетя ?
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма некорумпиран комунист. Некорумпираните са убити още по времето на Трайчо Костов.
31
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
Спас Гърневски,самата му физиономия го издава що за индивит е! Именно Неуспели бивши "кандидат комунисти" като него и много други,бяха в първите редици на СДС тогава! Такива Нечистоплътни душици,биха обиколили всяка партия която днес е на власт! Бог ще ги съди такива!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поета от пловдив може ли да преброи колко партии е сменил ? или не може да брои повече до 10 ?
29
0
 
15
 
! Отговори
Бог да ни пази преди 4 години
Ба си парламаМЕНТА Ба си депутатите! И тези ни управляват ......
28
5
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Спас Гърневски е един склеротизирал г'лупак който нищо смислено не може да каже, но съответства на профила на гербаджийски политик - агресивна п'ростотия. А подобни изказвания са манна небесна и за ж'урналистите. Ето ти цяла безмислена статия.
27
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 години
Много българи на времето не повярваха.Когато беше"маскарада"Другарите опитали да съдят др Живков.Че освен чорапите на себе си.Нямаше нищо друго!Нито през годините,се откриха негови"сметки"по света в чужди западни банки!Та защо му беше нужно да има и"нотариален акт" за каквото и да било?Та той където отидеше всичко беше "негово"!А и колко може да изяде и изпие един човек?!Народа го обичаше! Не мога да кажа същото за др Борисов пазача му! -:)Живков беше политик,Колкото и Невзрачен да изглеждаше!
26
6
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 26 Аз виждам факти- Няма нито един лев спестен в банки бай Тошо през целия си живот.Ако на това казваш корупция...значи другите като вожда ти Тиквата примерно са за разстрел!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АТАКИСТА ти не бъркай корумпирания бай Тошо със Света вода ненапита.
24
2
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 23 Ааааа, бра'чед, тука се обърка! Не бъркай дядо му на малък Тошко с корумпираня му баща Батето.Добре че имаше камера да го уловят баща му как преговаря за 1 милион долара на един клип, че да се сетиш откъде има за алкохол малък Тошко!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са изверги-българоубийци.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АТАКИСТИнтересно от какво живее безделника мълък Тошко след като дядо му нищо не е спестил?
21
9
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
До Русофил...Какви вили за Тодор Живков???След като го свалиха от власт бай Тошо и тръгнаха да го съдят бoклуцитe- разбраха, че за 40 години на власт той не е спестил и една СТОТИНКА в някоя банка!Затова народа го споменава с добро!За справка бодигарда му Тиквата за 10 години власт натрупа 6 милиарда ЛИЧНИ в банките!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусофилЗащо му е вила на Тодор Живков в Барселона след като имаше 40 резиденции в България десетократно по-големи от частните вили в Барселона?
19
10
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Каквото и да пишете в форума Т.Живков няма вила в Барселона,този човек с имота в Испания все още управлява България.Какво се пише за БСП ,С.Трифонов каза и за субсидийте на партийте как се усвояват парите,Пише ти си пак тука драскачите
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той не е само Гърневски, и други цветарки - колкото искаш
17
0
 
7
 
! Отговори
Смях в залата преди 4 години
Комунисти - трубадури !