Радев: Ограничаването на COVID-19 иска информация в реално време

Дълго задържане на ограниченията можело да има разрушителни последствия
Обновена: 27 мар 2020 19:28 | 27 мар 2020 19:16, Красимир Ангелов
203
Радев: Ограничаването на COVID-19 иска информация в реално време
Снимка: Президентство

Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас зависи не само от регистрирането на заболеваемостта, а преди всичко от всеобхватна и навременна информация в реално време. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с представители на сектора на информационните технологии, които са създали система за мониторинг и комуникация, проследяваща в реално време разпространението на вируса, установени зони на карантина, достъпни болнични заведения и нуждаещи се от лечение и подкрепа граждани.

Още по темата
От компанията са готови безвъзмездно да дарят продукта на държавата, съобщават от правителствената информационна служба.

Президентът отбеляза, че представителите на най-бързо прогресиращия сектор у нас – информационните и комуникационните технологии, са реагирали на кризата не с паника, а с предложения и идеи за нейното по-бързо овладяване и преодоляване. Колкото по-често се говори, че в настоящата ситуация сме били във война, толкова по-често трябва да се и напомня, че изходът от всяка война зависи от навременната, всеобхватна и достоверна информация и ефективното управление, заяви президентът Радев.

Той припомни думите на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, че "не можеш да се бориш с огън със завързани очи".
 
По думите на президента е изключително важно не само да се изравни кривата на разпространение на вируса, а възможно най-бързо и безопасно да се върнем към нормален ритъм на социален, икономически и политически живот.

"Дългото задържане на ограниченията без убедителни и всеобхватни социални и икономически мерки, при спиране на работата на важни институции като парламента, може да доведе до разрушителни последствия, надхвърлящи далеч последствията от самия коронавирус", посочи Румен Радев.
 
От компанията обясниха, че програмата е базирана на практики, използвани от други страни.

Програмата предвижда въвеждане на информация както от здравните власти, така и от гражданите. Органите за оперативно управление могат да предоставят данни за лечебни заведения, леглова база, зона под карантина. Гражданите на абсолютно доброволен принцип и с гарантирана анонимност могат да въвеждат здравния си статус и да получават известия за инфектирани зони или комуникация с установен с коронавирус пациент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курнелио,махни се от водачеството на БСП,че да гласуваме за левите от БСП!Искаме БСП,АБВ да се върне на власт!
156
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква точно е ползата от срещата на *** с тази фирма?
155
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Абе стига си писал глупости,къде ги видя тези китайци в България?
154
2
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
защо не си седи на село ами трябва държавата да харчи пари по него и жена му?
153
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Радев е единствената надежда за България,а не за чуждите интереси,затова е този натиск върху него,да не си върне България отново властта в свои ръце!
152
13
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Цялата държава е под тотален контрол,диктатура и насилие от Цвък,да грабнат изборите и не бъде осъден!Сега дали той е в ГЕРБ или не е в ГЕРБ,кой знае!Сега заплашват и президента,защото цялата страна го харесва и ГЕРБ го считат за конкурент,затова иска да го отстрани!Те унищожават всички,които считат за конкуренти,абсолютно същото е правил и Хитлер, така постепенно и с насилие,отстранява всички партии и конкуренти от пътя си,а след това знаем какво стана в Европа и колко европейци измряха.
151
11
 
2
 
! Отговори
синята диктатура преди 4 години
В ромските квартали в София и Пловдив е осъщвстявано купуване на гласове(от ГЕРБ), заяви Бойчев.Общинската администрация е оказала натиск и в дружества като "Чистота" и "Паркове и градини" в Пловдив.За натиск върху служителите във ВиК дружества, както и купуване на дърва за огрев са получени над 100 сигнала в България, констатира още Левицата
150
3
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Мутафчийски Президент обединител на нацията. VIVA.
149
1
 
21
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Товарищ Прецедент - няма ли да последвате примера на толкова достойни българи и да дарите за борбата с Корнелиявируса половината от тлъстата си заплата от 14 000 лева която ви плащаме за да не правите нищо? Само със плямпане и налагане на безмислено вето за щяло и нещяло рейтингът ви падна във ке.не.фа. Идат избори товарищ прецедент - нали се сещате за кого ще гласуваме? Има вече популярен човек когото нацията обича и за когото ще гласуваме. това е най достойният ген. Мутафчийски.
148
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищоправецът се изказа.
147
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До148БСП внасяха много добри предложения и закони докато са в опозиция,а ГЕРБ игнорират БСП и ВСИЧКИ,които не са от ГЕРБ и не приемат нищо,ни приемат,ни предават!За тях, други хора ,освен герберите, не съществуват в тази държава!
146
2
 
7
 
! Отговори
До148 преди 4 години
Що се правиш на ЛУД?Не става въпрос кой е внесъл проекта за мерките,Тук става въпрос Кой наложи Вето!
145
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До144Стига си лъгал,закона срещу спекулата го внесоха БСП,пак повтарям - БСП,а не ГЕРБ,а Радев защити малките и средни фирми,за да не стане по-зле в страната без никакво производство!Десните защитават корпоративен вот,а не на населението,не ги ли четеш по медиите как се радват,че възрастните хора щели да умрат в България,т.е. нашите баби ,дядовци,майки,бащи?И това за тях е радост,прецени сам!
144
3
 
13
 
! Отговори
До144 преди 4 години
Ш'емет, помни едно! Когато утре отидеш в магазина и си купиш Хляб,за две български левчета,Основна причина за това ИМА-Радев и наложеното от него вето срещу мерките за борба със Спекулата!Те предвиждаха финансова санкция до 200000 лева и затвор до Пет(5)години,за лица и организации които продават стоки на Цени по високи от Средноаритметично-притеглените,през последните Три Месеца,преди обявяването на извънредно положение в България!
143
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент Тръмп - американската мечта, успял мъж милиардер с красива жена и умни деца, добро семейство, християнин.Премиер Борисов - милиционерската мечта, стар ерген, без жена и семейство, забогатял по неизвестен начин, атеист.
142
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОНАЛД ТРЪМП Е ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ а Бойко е БКП ДС изтърсак.
141
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Генерала не знаеше на какво сяда - избран от 3.5 милиона българи без никакви правомощия и възможности да прави политика.Има един единствен полезен ход да излезе по телевизора и да каже - Братя българи в този вид президента е излишна длъжност в България. Направена е за да даде илюзия на хората за демокрация - реално не ни дават да избираме властта - назначават ни я.До тук не го прави и с това ме губи.
140
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТерора над хората не идва от Радев,а от десните,факт!ТОВА Е СТРАШЕН НАЦИСТКИ ТЕРОР,точно по същия начин е действал и Хитлер,като неутрализира и убива постепенно всичките си конкуренти и превзема властта,а след това знаем какво се случи!Това се повтаря едно към едно в България!Събудете се!
139
6
 
3
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Добър вечер арестанти,добър вечер жертви на световения сценарий,във момента се намирате във етап първи от НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД -заключване,следва масов валит и банкрут,после купони и ваксинация с чип-това за оцелелите от гладомора.Стой вкъщи ,обрещи си семейството на смърт
138
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Желателно е "лицето" Радев след последните му действия,насочени срещу Собственият му Народ,да прекрати всякакъв вид Публични Изяви!!