Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард

Ще стигнем и до стопанска криза, категоричен бе министърът
29 мар 2020 19:12, Анисия Иванова
285
Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард
Снимка: БГНЕС

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред Нова тв.

"Още следващата седмица ще предложа актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи.

Този милиард, който ще добавим към Фонд "Безработица“, за да може да посрещне мярката, свързана със съхраняването на заетост, трябва да намери място в сметките на държавата", заяви Горанов.

Той защити оспорваната от синдикатите схема за подпомагане 60/40, като каза, че вратата е широко отворена за почти всички, които искат да съхранят бизнеса си и да го развиват след кризата. Според него, който не иска да прояви солидарност, няма смисъл да коментира схемата, а да остави хората си на грижата на социалната система.

Държавата трябва да се погрижи за близо 3 млн. души - пенсионери, деца, социално слаби, допълни той.

НАП ще прояви максимална гъвкавост към хора със задължения към хазната, като всеки случай ще се преценява поотделно, каза още Горанов и предупреди, че от това облекчение трудно ще се възползват хора, които са трупали неплатени сметки от години.

"Как ще се развие кризата с коронавируса, зависи от това колко дълга и дълбока ще бъде тя. След като преодолеем последиците от заразата и се погрижим за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза“, категоричен бе Горанов.

„Засега предимно са страховете. Всички мерки, които се взеха в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт. Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба вий хубаво "готвите", ама накрая да не стане "загори тенджера"
201
7
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
да помоли поп Кирчо или Жужан да не плащаме 2-3 месеца на Лукойл. Нали сме православни братя!
200
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете парите за партиите! *** и без това ще измрaт, няма смисъл да се харчат за тях.
199
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един прилеп от Вухан събори изгнилия капитализъм. Да теглиш заеми е лесно ама как ще се връщат и кой ще ги връща ? Ушевите ли, пенсионерите ли или ромовете ? Съсипахте я тая държава.
198
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 млрд какво лева или евра? А само преди месец бе всичко толкова розово.
197
2
 
4
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
До Марин***та у калкулацията :))
196
3
 
25
 
! Отговори
Марин преди 4 години
Изказване на министър Горанов: Ще видите, че Франция дава по-малко от нас, ако сравним средствата и БВП на страната", разкри финансовият министър.БВП на Франция е 2,583 билиона евро.БВП на България е 57 млрд.Правителството отпусна 300 млрд. за справяне с икономическата криза.В България още се обсъждат мерките и дали да се отпусне 1 млрд. и се сравнява БВП с този на Франция.Сами си направете извода какви некомпетентни и незнаещи хора ни управляват.
195
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грабим Ежедневно Република България ГЕРБ гарантирано
194
5
 
1
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До Анонимен 207Кво стана с бензина който винаги си го плащал на Раша, кво стана със самочувствието ти на *** ? Кво стана, не ти ли дадоха виза да им береш ягодите и царевицата или просто решиха че не ставаш, нито за ИТ нито за берач...хахахахах
193
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Министерството на правосъдието не работи...без персонала на затворите...другото може да е в неплатен ....те и без това там са повечето ...неприлично богати...като вземем разни министерства като това на туризма и безмислени агенциики ...даже можем да излезем и на излишък ....СЪКРАЩАВАЙ
192
4
 
24
 
! Отговори
нуке преди 4 години
кога ще съкратите администрацията и без това няма работа за нея в момента? ооо забравих, те са ви електората.
191
2
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
От пицата на Демокрацията - остана само кутията...
190
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кво стана с великата Русия и нейната икономика бе ?Кво стана с великата Китайска икономика бе ***? А с САЩ? А с целия свят?А тъъъъпии ли сте. Не е въпрос, констатация.
189
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има задгробен живот и бай Тошо гледа от някъде, чудя се дали се смее или плаче....
188
7
 
12
 
! Отговори
ГРАДИМ преди 4 години
ГРАДИХТЕ 10 години и сега за 1-2месеца разрушихте всичко...И тез от ЩАБЪТ гледат CNN и BBC и се упражняват смешници,,а онзи сладкодумец ГИНИРАЛА,,,дай му МАРШАЛСКИ ПАГОНИ ,,да се перчи пред КАМЕРИТЕ>>>
187
5
 
29
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Направиха 7000 теста( по думите на Мутафчиев) до тука и изхарчиха 5 млрд....И ся още ще твглят !
186
5
 
33
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Кво стана с излишака на бюджета, кво стана с тенекийте Ф-16, които трябваше да им строят завод в САЩ за да ги произведат?? Тролчетата от Днес, няма ли пак да обвинят всички комунисти (които съществуват днес ) и да възхваляват овчаря Боко. Няма ли да се похвалите тролчетата ИТ, че взимате 100 000 на седмица...хахаххахахах
185
1
 
34
 
! Отговори
никакъв заем преди 4 години
Цялата държавна администрация ще си получи заплатите, когато се задвижи икономиката и хазната се напълни... дотогава и те като нас ще чакат и ще се надяват. И още... Първо редуцирайте щатната бройка , защото е безумно раздута. Второ, предвид, че в общините не приемат хора спокойно може половината от останалите служители да се разпуснат в неплатен отпуск. Трето, Министерство на туризма се закрива, след като самия министър заяви, че туризъм практически няма. Ето, освободих ви едни оборотни пари.
184
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да свалим Горанов и Румен Гечев да управлява икономиката.Хииииихиии. Няма да имате и 10 копейки за да си платите интернета
183
2
 
19
 
! Отговори
функции преди 4 години
Горанов е портфейла на Борисов