Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!

Премиерът се надява да не се налага да затягат още повече мерките
Обновена: 30 мар 2020 10:53 | 30 мар 2020 10:53, Камелия Цветанова
416
Борисов предупреди: Не си играйте на жмичка, да не стане по-лошо!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като стана ясно, че вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки, премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

Още по темата

Според него хората вече са много дисциплинирани, но през уикендите "все едно се крият от някой и искат да излязат навън".

"Мерките трябва да се спазват. Дано не се налага и повече да ги затягаме. Ние не играем на криеница, на жмичка, това не е нещо да надвиеш и надхитриш някой – напротив, който победи може да разболее повече хора", коментира той и призова хората да не си играят с властта и с полицията.

Борисов увери, че целта на управляващите е дори при извънредното положение да се работи.

Той се срещна днес с превозвачи на ГКПП "Капитан Андреево" и увери, че преминаването през пункта на тирове се е нормализирало.

На създадения в Узунджово буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза Бойко Борисов.

Според него сега важното е българските камиони да минават бързо на границата и стоките и ни да вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
8
 
6
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
До Марсианец"Нали знаеш че когато много хора правят нещо и другите следват примера им, това се нарича стадно поведение."______________________________________________________________________Само когато примерът се следва от овце. В останалите случаи е здрав разум.Когато отхвърляш общия път на обществото, не се чуди, защо обществото те отхвърля.
304
3
 
12
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Добре,нека поговорим и за Италия.До вчера 10 000 жертви от над 60 милиона,население,лошо е да,не го оспорвм!Друго искам да кажа.Последните дни се съобщяваше за по 1000 на ден,предишните дни,за по 500/700,жертви...С тия цифри,както и да смятаме,10000,някак не реално изглеждат.....
303
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МарсианецИ ти си най-умния? Ако си сам на безлюден остров с една костенурка за компания?Явно ще си водача.
302
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е световна биологична война,с биологично оръжие - коронавирус,стойте си у дома,докато премине епидемията и избягвайте събиранията!Заразта ви я ръсят отвън,а не в къщи!
301
18
 
7
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Вижте се! По света в момента 3,5 милиарда са под карантина! Добре, бе, тарикати! Да речем, че няма правителство. Вие какви мерки щяхте да вземете? Отговорът на отговорния човек е "още по-сериозни". Защото в дългосрочен план по-голямата изолация решава проблема по-бързо и това означава, че по-бързо ще можете да се върнете на работа и по парковете. Те правят това, което трябва да правите ВИЕ на своя добра воля. Ама не! Вие искате да удължите проблема. А, помислете умно ли е това.
300
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай ***, ако е възможно... обяснете на всички.Защо другите държави затвориха границите си? Нали според вас той не е опасен?Заради вашата..... искате и тук да стане като в Италия и Испания ли?
299
3
 
18
 
! Отговори
Апокалипто преди 4 години
По-лош вирус от вируса на страха и невежеството няма.Последното проучване доказва,че от него страдат милиарди.Този вирус първо атакува психиката,след това напада и организма на човек,като го прави покорен и слаб духом.Вирусните тела атакуват по различен начин,едни по ТВ,други по радио,докарвайки хората до разтройство,водещо до липса на хартия по магазините.Учените вярват,че ваксина няма да има скоро,затова всеки сам да се спасява
298
2
 
2
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
До Анонимен 312Явно аз съм му защитника, между впрочем се пише очевидно а не очевадно...:)Нали знаеш че когато много хора правят нещо и другите следват примера им, това се нарича стадно поведение.
297
3
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 312Ето,докарахме до упреци отново!!!Нали затова,попитах теб,именно заради това,защото,за не умея да мисля!!!Благодаря,за разяснението,но аз си зная,че съм глупо-ват!!!Ти ми кажи,защо Борисов,е сред шофьорите на цял сват,където вероятноста,за зараза е огромна?
296
19
 
11
 
! Отговори
кой по по най преди 4 години
Целият свят може да спазва карантина, само ние не.После като почине някой наш близък ревем ,че лекарите са виновни.Виновни сме си ние,защото сме недисциплинирани многознайковци, които ако се заразят ще реват най-много.
295
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателВижда се, че не можеш да мислиш. Очевадно е! Обясни... защо всички държави си затвориха границите, щом този вирус не е опасен?
294
0
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
по света ще стане като в Dying Light
293
8
 
32
 
! Отговори
долу преди 4 години
Тук в Англия, движението по паркове, градинки, алеи, пешеходни зони, център и междублковои пространства не е забранено. Не трябва да се образуват групи.Това което прави Бойко и хунтата му е гавра с едни от най-изтормозените и бедни граждани и работници на ЕС!
292
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджук, то лошото тепърва предстои и си в голяма заблуда, ако смяташ че е коронавируса.Най- голямото бедствие е безработицата, глада и безпътицата на все повече българи, ако смяташ, че с глоби по 5000 лева на хора в парка ще решиш проблемите на България, си в голяма грешка.
291
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо г-н Борисов не остави хората на мира, а да инспектира с джипа водопровода Мало Бучино - Студена. Не за друго, а да види къде се похарчиха 27 милиона лева
290
3
 
24
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
До Атанас ВелмазовКаква е тзи чум в световен мащаб ? Ти на 500 000 чума ли му викаш ? За Бойко няма да го псувам, спокойно, но той наистина постигна масовота простотия на населението. Кой би повярвал че един *** ще го управлява 11 години, след 1989г.
289
6
 
28
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Вируса НЯМА да ни довърши ,но Тиквата ДА!
288
1
 
18
 
! Отговори
пери преди 4 години
Нямам нищо против мерките и си седя вкъщи, но това, което ги прави да изглеждат безсмислени, е напънът на външната министърка да прибира от всякъде разни сънародници. Едните не можали да устискат да не отидат на екскурзийка, а другите сега се сетили, че са българи и вкъщи било много хубаво. На всичкото отгоре ги прибира с държавни пари, които уж трябвало да върнат. Каква е гаранцията? Границите трябваше отдавна да се затворят. Който се прибрал, прибрал. И на мен ми се пътува, ама не може, нали?
287
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
За тия глоби да си купят маски да им не гледам муцуните и свещички за сваляне на температура от по дебелите да се бранат от короната.
286
3
 
10
 
! Отговори
Коронавируса пита Б преди 4 години
Бойко ако искаш с мен може да си поиграеш и на гоненица. Освен,че съм невидим и летя много бързо. Само кажи нещо мило пак по адрес на майка ми и почвам да те гоня. Дали ще успееш да се скриеш?