Бойко Борисов: Радев ходи като дърта свекърва след нас

Премиерът се възмути на критиките на президента
Обновена: 3 апр 2020 13:51 | 3 апр 2020 13:45, Нели Христова
699
Бойко Борисов: Радев ходи като дърта свекърва след нас
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на президента Румен Радев за извънредното положение. Той бе на посещение, заедно с генерал Мутафчийски, в завода "Арексим" в Смолян, който произвежда защитни маски и очила.

"Аз сутринта му се обадих, да му изкажа съболезнования, в чисто човешки план. Просто се чудя... в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици. И аз няма да го направя. Просто приемам, че всички тези нелепици, които е казал, защото цял свят е направил като нас, ЕК прие варианта 60/40, стотици фирми вече са се записали. Можем много да говорим, но в такъв тежък за него ден, аз не бих си го позволил. Нямам такъв морал", заяви премиерът.

"А иначе бих казал за мерките - един родител, който си обича децата, когато трябва да го заведе на ваксина или когато трябва да го заведе на зъболекар, детето плаче, дърпа се, страх го е, но истинският родител знае, че само това може да му спаси живота за в бъдеще и то да е здраво. И колкото и на майката, и на бащата да им е криво, че това дете страда, те го завеждат и правят тези манипулации. Това мога да кажа", каза Борисов.

"Толкова и нас ни боли. Но ето, ако президентът счита, че извънредното положение е ненжуно в цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално - това е предложил днес той. Като някоя дърта свекърва, ама от тези злобните, само ходи и върви след нас. Ние обикаляме България, за да възстановим производсвото, да дадем бизнес, да им дадем поръчки, хляб да ядат. И някой излезе, дали му там листчето, каже пет приказки и се прибере", допълни още премиерът Бойко Борисов.

Той се възмути, че Радев не е отговарял на журналистически въпроси и нарече това цензура.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
507
6
 
23
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
точно сега министър председател заяви снисходително, аре аз поръчах 2 милиона маски, ще ви се дадат безплатно, ком за цигари имате а за маски нямате. Драги, Борисов, в аптеки в надежда няма маски. мога ли да дойда и да купя от тебе. Аз не пуша, ама май не можа да търся из града къде има маски. Не знам , но това идиотско изказване по телевизия просто го принизи до ниво на злобен, квартален пенсионер темерут, освен това не е много умен
506
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, народе български, не разбирате ли, че тази карантина е наложителна?! Не разбирате ли, че коронавируса е опасен, че може да умрат много хора, ако няма карантина?! Не разбирате ли, че този вирус не е като обикновен грип?! Стойте си по къщите и запазете здравето си и здравето на близките си. Проумейте го.
505
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Президентът изрази загриженост за бъдещето на всички нас. Визионерско."Голям смях. Виждам, че и си се накичил за 1-2 мин с 10+ одобрения. Браво!За разлика от Радев, който може да си плещи глупости до безкрай и клакьори да му припяват какъв "визионер" е, Борисов трябва да взема трудни непопулярни решения.Затова е и дразнещо, когато случаен човек пък бил той и с най-висок рейтинг по не знам си каква скала (може би на глупостта) си прави пиар в напечена ситуация.
504
3
 
15
 
! Отговори
@ к.511 преди 4 години
Не го ли величаеш премиера с генералско звание? МВР от доста години се девоенизира, така че ББ е в оставка гл.секретар, би следвало да е гл.комисар. Но гл.комисар е с три ромба, а ББ беше с две звезди, значи старши комисар. И никога не е бил генерал от пехотата, защото не е бил военен. Виж, от БАН могат да го направят "голям доктор" - д-р на науките - Doctor of Science. Проф.А.Христова може да му се подмаже...
503
20
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
"Радев ходи като дърта свекърва след нас." Ама, никой не е и очаквал нещо друго, от него, освен да се заяжда с управляващите. Напълно в характерните за Радев параметри на първична простотия си е...
502
10
 
16
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Наздраве и за цензурата - герберастка...
501
6
 
14
 
! Отговори
Балканиадец преди 4 години
Сега около Великден ще видите какво чудо ще стане.Ще се лее бира,ракия,ще се плюска яко агнешко.Нищо не може да ни спре.Никакви вируси и пандемии.Пиите и яжте на корем .Бойко ще черпи с парите от заема.
500
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пика е в момента това е.
499
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте прави да критикувате Бащицата (Б. Борисов). Ето днес вместо да си почине, отиде да покаже как трябва да се шият защитни облекла. Ако не е той кой знае какво какво ще ушият. Току виж вместо ръкав,зашият някой крачол.
498
6
 
20
 
! Отговори
Словесна битка преди 4 години
Премиеът продължи в дискусията си с президента да припомня епитети от сикаджийското си минало. Репертоарът му се обогати с епитета "дърта свекърва". И не забрави да се похвали с научната си степен ДъРъ (д-р) с тридесетгодишна давност. Навремето написал докторат за психичната устойчивост на огнеборците при гасене за пожари.В очакване сме в скоро време президентът да отговори с употреба на думи от рода "*** пожарникар". Биков се зарече да свали ген.Радев без да каже от името на коя партия говори
497
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен Борисов бърка.Радев просто излиза, чете нещо което са му написали и си тръгва.Да сте го видели някога да излезе, да отговаря на въпроси за това което е прочел, да защитава позиция. Не. Екипа му строго го пази от такива рискови изяви, защото ясно разбират и осъзнават риска с интелектуалния му капацитет.Да излезе, за злобее, това му идва отвътре и само тогава е автентичен.
496
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така.Мутафчийски като го питаха каза,че по 20 000 на ден влизат в БГ и няма начин да ги изследва.За толкова дни колко са влезли и колко от тях са носители?Нали се сещате,че тези хора са заразили много,но няма трупове.Заразен,ама без симптоми и така го карат 90%.Има едни 10% със странични заболявания го карат тежко.Колко от тях са ваксинирани с БЦЖ?Всичко е пунта да се откраднат едни пари!Досега трябваше да има трупове по всички къщи в БГ.
495
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ядосвайте Суджука че ще берете ядове.
494
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая свинчугa Сретен няма ли да я думне накрая, че да го направим национален герой!
493
18
 
11
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Не съм фен на Борисов, но е абсолютно прав в случая с коронавируса. Радев не би трябвало да посява разделение сред населението по отношение на извънредните мерки.
492
7
 
29
 
! Отговори
NewOne преди 4 години
Изказването на ББ е на ограничен, дълбоко комплексиран човек. Президентът изрази загриженост за бъдещето на всички нас. Визионерско.ББ не търпи чуждо мнение, защото е .......
491
3
 
6
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До АнонименTi haresvash komunista Vinetu!? Radev e velik! Borisoff vse nqkoga she izchezne i togava shte stane hubavo v Bg!
490
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЦЖ ни пази!Това са фактите,а не да се открадне една мазнинка през извънредно положение!
489
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със Зелените чорапки потропва дядо Рад! Дечица червенушки, хай да ви водя на Бузлуджа....
488
6
 
20
 
! Отговори
123 преди 4 години
Бе много *** тоя Минпред бе! Те и съветниците му на същия акъл, 2 седмици преди края на карантината, без никакви аргументи, вземи я удължи с цял месец! Сякаш сме му стадо на чобанина банкянски...