Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките

Пикът ще е в близките 2-3 седмици, заяви премиерът
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 09:18, Красимир Ангелов
410
Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките
Снимка: БГНЕС

Три дни да казва Мутафчийски, че платото минава и намаляват болните, рязко ще издърпам мерките назад. Единственото доказано и това подкрепено от световната практика е, че изолацията трябва да продължи. И затова го правим. И в тази връзка няма никакъв спор с професорското тяло. Това заяви премиерът Бойко Борисов на обща пресконференция на Оперативния щаб и Медицинския съвет към МС.

Още по темата
По думите на министър-председателя пикът на коронавируса ще е в близките 2-3 седмици.

"Усещам изнервяне от хората, но в следващите 2-3 седмици ще е пикът. Все по-тежко ще става“, предупреди премиерът. По думите му всяка мисъл в посока "ще пуснем младите напред" означава "ей тези ще умрат, а другите ще оживеят". Според Борисов всички страни, които са заложили на колективен имунитет, сега се връщат назад и предприемат същите мерки.

Борисов директно нападна доц. Атанас Мангъров и го упрекна, че говори това, което хората искат да чуят, а така излага на опасност хората.

"В момента, колкото и да не им се седи на хората вкъщи, тези три седмици – да се мобилизираме и ние ще отидем на други мерки, но ще отидем, като минат тези 3 седмици", заяви Борисов. Той пак посочи, че България се дава за пример като най-добре справилата се държава с COVID-19.

Борисов уточни, че Министерския съвет е предложил удължаване на извънредното положение с още един месец, защото ако има още болни депутати, парламентът няма да може да се събере.

"Вчера се тествах за пореден път, защото прочетох, че искаме да удължим извънредното положение, защото съм бил болен и за да се скрием. Идиоти абсолютни", заяви Борисов.

"Трима депутати имаме за съжаление с коронавирус и предложихме по-дълъг срок за извънредното положение. Всъщност един месец още, защото недай Боже сега след като мине този период, да се окаже, че има още депутати. Може да не се събере парламента, за да се гласува. Затова предложихме по-дълъг срок", уточни Борисов.

Той съобщи, че ще бъде предложено депутатските заплати да бъдат замразени към декември 2019 година. Отделното депутатите от ГЕРБ обмисляли да дарят голяма част от заплатите си – вероятно половината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантина ме удари много тежко лично мен, но реално наистина като че ли България е една от най-слабо засегнатите от епидемията страни в Европа, ситуацията в Сърбия, Румъния к Гърция е далеч по-тежка например.
250
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е добре ваксинирана с БЦЖ.------Това много добре го знаят, но за да изкярат пари от ЕС не е важна бройката на жертвите, а продължителноста на лок даун на държавата. Под 2 месеца няма отърване.
249
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега щом толкова дни нямаше цели семейства пламнали в домовете си,значи няма и да пламнат.Сега за тези дето се връщат от чужбина задължителна карантина и толкова.До Великден макс и тогава да се решава.Ако се увеличат заразените нека продължат карантината,ако обаче броя е същия,значи България е добре ваксинирана с БЦЖ.
248
1
 
22
 
! Отговори
Мунгеле преди 4 години
Изолацията не помага, а имунизацията.
247
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според гербаджиите,ТОЙ имал право да се разпорежда с живота на другите.Май антихриста се е появил.Лъжлив богоугодник с мръсни номера.И това ще свърши.Казано е в Библията.
246
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да пуснем младите напред" може да са го казали злобните пенсионери, заради които има тези мерки !!!
245
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На построените от ГЕРБ стадиони по села и махали дойде звездния час! За да докажат, че парите не са усвоени с цел кражба, управляващите могат да използват тези ненужни инак съоръжения, като ги превърнат в временни карантинни лагери за внезапно прибралите се невъзвращенци. 30 дена на чист въздух палатка в стадиона, и ако не показват респираторно заболяване, да се прибират по домовете.
244
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нас не ни интересува какво прави Русия. Може да отидат при предната част на Курск в Баренцевом море, хич не ми пука.Интересува ме какво прави правителството и парламента. И как унищожават държавата.
243
0
 
21
 
! Отговори
- преди 4 години
Че то вие броите болните!!!Както броите бюлетините - с измама!!!
242
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изгледайте-краят на играта- план за световно поробване
241
1
 
4
 
! Отговори
дО 270 преди 4 години
Това във фейса ли го прочете..?)
240
1
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
До Анонимен 270Путин е в Русия, не е тук!
239
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не може да пламне защито старите са имунизирани с БЦЖ. Иначе като се върнаха 200000 от запада досега да беше пламнала 10 пъти.Малий *** и страхлив народ се навъди по демокрацията 30 годишни ще сгрибате.
238
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов да не бърза,защото както върви работата сега сме в пика и след Великден ще вървят към спад,ако не и по-рано.Ще рипне тоя народ и ще ги измете всичките от парламента!
237
1
 
22
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Аз още отсега мога да ви кажа кога ще са тия 3 поредни дни със спад на болните -28, 29 и 30 ДЕКЕМВРИ 2020
236
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И други намразиха узурпаторите от ГЕРБ. Диктатурата на тиквите - нов филм на ужасите, много по-смъртоносен от испанския грип и ебола взети заедно.
235
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека някои обясни защо в парламента,където не носиха маски,ръкавици до оня ден,където бяха навряни един в друг,където допира беше всякакъв и буквално си дишаха във вратовете,как от 250 човека са заразени само 3.Ако кажете,че са вземани мерки и затова е такъв процента на заразени,какъв е проблема тези мерки да се проектират и във обществото, при затворените бизнеси и обекти?
234
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в Германия бе ждрольо. Нямам нищо общо с Русия, но мразя ГЕРБ. Забранено ли е да мразиш хунтата и полицейщината?
233
11
 
13
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
В Италия 4 дена имаше спад и после пак тръгнаха нагоре какви мерки ще вдигаме ? Мерките трябва да се затягат и трябва да кажем реалната цифра на болните 500 човека това е твърде оптимистично но изглежда добре за представителна извадка
232
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има спад но в главата на чутондурите.Него го има отдавна.