477 са вече заразените с коронавирус, 81-годишен мъж почина в Стара Загора

Нови 28 случая са установени за денонощието
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 08:06, Елка Василева
86
477 са вече заразените с коронавирус, 81-годишен мъж почина в Стара Загора
Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Нови 28 души, заразени с коронавирус, са установени за последното денонощие. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Така общият им брой в страната става 477.

Общо 390 проби са били изследвани през последното денонощие. Осем души от новите установени 28 заразени са приети в болница.

В София са 21 от новите случаи, в Пловдив - два, в Смолян - 2, а в Бургас, Кърджали и Велико Търново - по един.

Още по темата

От изследваните проби на народните представители и персонала на НС няма нови установени положителни случаи освен вече известните 3 /Хасан Адемов, Даниела Дариткова и Даниела Малешкова/.

Мъж на 81 години е починал вчера в Стара Загора от COVID-19. Той е бил приет в болница преди 7 дни с декомпенсиран диабет и бързо развиваща се бронхопневмония.

Общо починалите от COVID-19 са 11. Средната им възраст е 62 години и 8 месеца.

Оздравелите от COVID-19 са 30 – 20 мъже и 10 жени. Новите са 5 във ВМА, един от Пещера и един от Пловдив. Най-младият излекуван е 27-годишен мъж, а най-възрастният - 80-годишен. Средната възраст на излекуваните е 47 години.

179 са общо приетите на болнично лечение. 20 са интубирани.

Заразените от медицинския персонал вече са 21 души.

"Снощи  Пирогов са приети един мъж - арестант, на който са взети проби, с признаци на коронавирус инфекция, и дете на 4 години, преведено от великотърновската болница с двустранна бронхопневмония. Детето е с изливи в белите дробове, но все още не е интубирано", каза Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 57 И тези тук ми трият постовете постоянно.Яка е цензурата в България.Все едно сме при социализма.Какво говоря-то промяна няма?
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Лом как е? Има ли от Дуйсбург?
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7"Махайте го вече от екрана този д-р Менгеле ! Хората се наплашиха и почнаха да се бесят ! Намерете други форми за информиране ..! Този подход е грешен , той е плашещия подход и стресира хората !"Както виждаш, повечето време на екрана са други хора. Годжи има само няколко минути дневно.Послушали са те :)
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ги е преброил, но това и третокласник може да го прави
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи,май теб та гласят за министер.Как нашия се зъбеше днес на Ананиев-невъзпитано и грубо.Така не се прави.Целувка,милувка,после ритник.Такваз е любовта на всеки оченик.
59
4
 
4
 
! Отговори
7 преди 4 години
Махайте го вече от екрана този д-р Менгеле ! Хората се наплашиха и почнаха да се бесят ! Намерете други форми за информиране ..! Този подход е грешен , той е плашещия подход и стресира хората !
58
6
 
4
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Бе тука много специалисти се навъдиха.Тва професорите ряпа да ядат...Стойте си в къщи охлюви и акъл давайте на селски вечеринки....
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Stefano MontanariИ така да е, кой е застрахован от инфаркт? Дори и на 30г има застрашени и починали от инфаркт. Там никой не знае
56
4
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 години
Тези 28 човека сега регистрирани като заразени, всичките ли са се завърнали тези дни от чужбина или между тях има и някой контактувал с завърнал се от чужбина? Това е най-важната информацция, която не знам защо властта упорито укрива.
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гологлавият гробар от герба пак се показва а шефа му отавна мисли как да прилапа още в суматохата която продължават да създават.
54
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Анонимен 54За "мобилизираме" и "караме" не си прав.
53
4
 
10
 
! Отговори
One преди 4 години
Истината е, че ги е страх да не се разпространи из джугалята, че са електорат, ама никога за нищо не са имунизирани. Пак малцинаствата са им по-важни.
52
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора си дойдоха от чужбина, заразиха си и семействата и се излекуваха сами от тоя ""страшен вирус, дето е нужен и щаб. Aко един лекар не може да постави един респиратор без специален щаб той не е никакъв лекар, тоя щаб и цялата паника дето я всяват са напълно излишни. Освен ако не се цели някаква масова психоза сред цялото население.
51
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен цирк на нескопосници.
50
4
 
15
 
! Отговори
Боко ти квата преди 4 години
Аз съм заварил безработица 20% и я сведох до 3%....без думи...
49
5
 
15
 
! Отговори
Stefano Montanari преди 4 години
До 356тубата - watch?v=x6Auyo2Uvs4Интересно интервю. Много е дълго, но от първите 10 минути става ясно, че не е толкова скандално. Човекът очевидно е специалист в нанотоксикологията.Вирусът е тип еднорог, който се появява веднъж на сто години. Директната смъртност от него е много, ама много ниска. Истинската причина за смъртта обикновено е друга - инфаркт и т.н.
48
6
 
21
 
! Отговори
Pen преди 4 години
Айде спрете да пишете за тоя измислен щаб.Много ми помага това ,че някой излиза по телевизивята да каже колко човека са се заразили от нещо.......
47
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това е смешен вирус, грипче някакво", гафовете със задължителните маски. Липса на обяснения по теми като: защо няма маски, ръкавици, онзи ден нямаше дори витамин Ц. спекула с цени, ясно обосновани правила при които ще има глоби. и това ли няма общо с щаба? А Боко не говори ли и той вскяа седмица на тия брифинги? Удобните въпросчета, клякане, кланяне, целуване. Това са тия брифинги.
46
5
 
7
 
! Отговори
357 преди 4 години
На 19 март каналът byoblu24 излъчи голямо интервю с нанопатолог с 40-годишен опит в операционните зали, лекар и професор Стефано Монтанари.Това е шокиращо интервю, защото той каза, че в действителност от коронавирус в Италия са загинали само 3-*** души. Но какво убива, ако не вирус?
45
5
 
8
 
! Отговори
357 преди 4 години
Според вирусолога Академик ИгорьГундаров епидемия няма,а политиците са"психо био терористи".В закона има текстове за тероризъм и би трябвало Гешев да се самосезира!Интервюто в ютуб:Академик Игорь Гундаров: "Коронавирус - это, скорее, психотерроризм"Съмнявам се Академик вирусолог да лъже публично.Май има доста генерали и политици за затвора?Не гледай умно ами свали каскета и се самосезирай,а не да гониш мишки по улиците!