Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик първо посяга на армията

Левият популизъм изненадва с нахалството си, написа във Facebook
Обновена: 5 апр 2020 15:35 | 5 апр 2020 15:32, Анисия Иванова
158
Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик първо посяга на армията
Снимка: ВМРО

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията, се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов.

Поводът за острата му реакция е коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова от по-рано днес. По думите ѝ парите за армията трябвало отидат при ресторантите.

"Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за "бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание“, категоричен е още той.

Още по темата

Ето и пълния текст на позицията, публикувана във Facebook профила на военния министър:

Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията. Левият популизъм е безграничен и винаги изненадва със своето нахалство. До такъв извод стига човек, когато се запознае с последните хрумвания на лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова за блокиране на модернизационните проекти в армията и пренасочване на средствата, включително към ресторанти и малки заведения.

Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и отбраната като за „бира-скара“ е дълбоко вкоренено в традициите на БСП – от изявлението Ви става ясно, че и Вие сте го възприели без колебание.
Затова трябва да поясня няколко важни неща:

Първо – закупуването на ново въоръжение и техника не е нечия приумица, както явно Вие смятате. Модернизацията на армията е от ключово значение за сигурността и отбраната на страната – особено днес, във време на глобални сътресения и регионална несигурност. Нито страната ни ще излезе по-силна от кризата с коронавируса, когато и да бъде това, нито регионът ни ще стане по-спокоен, нито мигрантската вълна ще изчезне. Напротив – ще става по-несигурно и ще се нуждаем от по-стабилна отбрана.

Второ – Госпожо Нинова, освен за ресторантите, призовавам Ви да си дадете сметка и за хилядите български военни, които с риск за здравето и живота си помагат на пострадали в природните бедствия. Знаете ли на колко години са бойните машини, които изваждат камиони и автомобили от зимните преспи? Поинтересувайте се, ще останете искрено изненадана. Тези машини са на много повече години, отколкото лъскавите мерцедеси на милионерите от Вашата лява партия. И ако сега приемем Вашите съвети за блокиране на модернизацията, утре Вие и Вашите милионери-съпартийци с лъскавите си лимузини ли ще вадите закъсалите хора от снеговете? Едва ли.

Трето – Госпожо Нинова, Вашият популизъм е дълбоко разочарование за цялата Българска армия. Познавам армията, защото живея всекидневно с нейните грижи и тревоги и затова Ви уверявам – военните рядко изразяват мнението си публично, но затова пък имат дълга памет и помнят кой е загрижен за армията и за страната ни.

Днес Вашето изявление Ви нарежда в една дълга редица на ликвидатори и унищожители, която започва с Иван Костов и жестокото орязване на Българската армия по времето на неговия мандат. Унищожени бяха Строителни войски, Транспортни войски, Организацията за съдействие на отбраната (ОСО), а имуществото им беше безогледно разграбено. Десетки хиляди офицери и сержанти бяха изхвърлени на улицата, останаха унижени и забравени вместо да получат достойно признание за своята служба към Отечеството.

Унищожени бяха хиляди танкове и стотици самолети, нарязани бяха ракетни установки, хиляди декари военни имоти бяха продавани на безценица, включително и такива в центъра на София. Сега там има молове и супермаркети – това се случваше по време на „царското“ правителство и продължи и по време на тройната коалиция.
Тази безотговорност достигна своя връх при „майстора на постните пици“ Симеон Дянков, който наложи идеята си за 40% съкращаване на бюджета на армията – и то във време, в което започваше буря от революции в Близкия Изток и се надигаше океан от мигрантски вълни.

Всеки некадърен и безотговорен политик, който няма представа от дългосрочните национални интереси, се познава по това, че първо посяга на армията.

Четвърто -  Популизмът и безотговорността на Вашата партия спрямо отбраната на страната не започва от днес. През 2008 година правителството на премиера и председател на БСП Сергей Станишев и ръководената от БСП тройна коалиция сложи край на наборната военна служба – без никакъв анализ на рисковете пред отбраната на страната. Направихте го само за да се изкарате по-католици от папата и по-натовци от генералния секретар на НАТО.

Вие днес също правите своето безотговорно изявление, без да сте направили никакъв анализ пред какви рискове може да се изправи България през следващите години. Популизмът днес може да има страшни последици утре – защото историята ни учи, че когато една страна няма силна отбрана, винаги се намират външни опасности.   
Логиката е такава, че след всяка финансово-икономическа криза следва външните рискове и опасности рязко ескалират. Последният пример е резултатът от финансовата криза в САЩ след фалита на „Лемън брадърс“ през 2008 година, която даде начало на вълна от фалити в целия свят. Отражението в нашата част от света по отношение на сигурността бе разтърсване на целия близкоизточен регион, избухването на т.нар. „арабски пролети“, войната в Сирия и изострянето на редица тлеещи регионални конфликти – и всичко това продължава да рефлектира върху страната ни 12 години по-късно. 

И накрая – питам се дали президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Румен Радев, когото Вие давате за пример и когото определяте като „последователен“ – дали той споделя Вашите опасни идеи за блокиране на новото въоръжение и техника за Българската армия", завършва коментарът на Каракачанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерил кой да говори за преврати- БСП, които доведох чужда армия в България....
34
7
 
21
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Шкембестият войнолюбец се е развихрил! На гол тумбак, чифте пищови. Хубаво. Народът ще оголее и обосее, ама ще сме въоръжени до зъби. Нещо като Северна Корея. Я подавай оставка бе, Каракачак!
33
8
 
12
 
! Отговори
Бонаков преди 4 години
Осребрявайки детската си мечта да бъде министър,един от кръга на Борисов,иска да лиши милиони българи от субсидии,с които да изтикат карантината в която попаднахме. Аланкоолу,Нинова е на полюсно разстояние от теб като политик. Тя е политик със социално мислене,докато ти се шириш в жилище като русенска гимназия,с километрични тераси.Не влизай в лабиринти от които не можеш да излезеш.Живей с мисълта,че всяко начало има край.Представи си хипотетично,че твоя край бъде друго начало свързано г-н Гешев
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в повечето европейски държви в момента се използва армията. Това са добре обучени и тренирани млади мъже специализирно оборудване - например хеликоптери. Ние използваме армията при наводнения, също като ситация както когато пламна пожара в Кресна или бистришкото бранище. Не виждам къде е проблем да я използваме в момент н НАЦИОНАЛНА КРИЗА. Абсурдна е тезат че 5000 военно ще направят преврат, а 50 000 полицаи няма да направят. Нека да използваме тези хора по предназначене
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти остави ми 3 милярда имаме да даваме за 6 таралясника на Америка нали е криза да ги опростят
30
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този войвода как излезе чист от разследването за търговия с български паспорти.
29
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе нали "независимият" кремълски парашутист на Нинова, каза, че Коронавируса е Провокация !Тогава защо Нинова иска сега да вземе парите на армията за да ги дава за Коронавируса !?Факири са на популизма и демагогията...и перфектни изпълнители на "номера на китайката" !Дано Коронавируса спаси България от русофилите !
28
12
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
Армията,колкото и да е малобройна и нищожна днес,30 г по късно след 1989 г. Е под командването на президента! Един пост като президентския.Който вади очите на "управляващите" Че не могат да се докопат и до нея!-:) Така ще имат пълната власт в държавата.И ще я "ползват" в своите политически игрички за щяло и не щяло! Армията в случая според мен.Нямат никаква работа в момента в този момент! Цивилизовано ще се справим с пандемията! А гн Каракачанов.Просто заема моста на "министър" на Отбраната!-:)
27
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давайте червени популисти сега е момента да падне правителството,пък ако ще държавата да се е срине!Вие имате опит да използвате революционните ситуации!А после нека дойдат танковете....
26
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нареждането от Москва е БСП да съдейства за доунищожаването на българската армия, която е част от югоисточния влаг на НАТО и трън в очите на Кремъл !
25
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На хамериканците могат да се дават милиарди, ама и дума да не става да се подпомогнат българите, а само обръчите от фирми на герберите.
24
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоя историк що разбира от отбрана?
23
5
 
30
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Най-големият позор е ,че имаме дознател на ДС. , поставен на най-важното министерство !
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Ванчо Михайлов !? Да раздаде правосъдие !
21
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха Радеф и овцете му още не могат да прежалят Грипените и потупване по главата от Путин. Ф16 и НАТО, това е положението. Ревете другари хахахаххх
20
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко Ви е комисионната за Ф16 от 70-те години, другарю Каракачанов?
19
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И вместо самолети заредете аптеките и помогнете на народа
18
5
 
19
 
! Отговори
Костова преди 4 години
И пето г-н "патриот",изобщо нямаш право,ти пък,да говориш за кадърност!С нищо,до сега,не си пролича,че си за този пост,който заемаш,ама с нищо!Само с далавери и неизгодни сделки е свързано името ти!Стой си на терасите и мълчи!!!!
17
4
 
21
 
! Отговори
Край преди 4 години
Принципно щеше да е прав ако не бяха дали заедно с вожда и учителя на българския народ 3 милиарда за чертежи на американски самолети
16
6
 
18
 
! Отговори
Армия преди 4 години
Първо армията е скопена. Второ, при положение, че в цял свят не се знае какво ще стане и колко ще се срине световната икономика, те е уместно да се харчат пари за превъоръжаване. Срината ще бъде икономиката на Турция, Гърция, Италия,Испания, тъй като туризмът е сринат. Пускането зад граница ще е придружено с ограничения. Шенген няма да е същия.