Борисов: Не се чувствам подведен за уволнението на Мавродиев

Премиерът заяви, че темата за него е приключена
82
Борисов: Не се чувствам подведен за уволнението на Мавродиев
Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов не се чувства подведен по случая с уволнението на главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. 
 
Той заяви това в отговор на интервюто на самия Мавродиев пред bTV, че вероятно е подведен с фалшиви новини за сделката, които са били пуснати от "медийната групировка "Капитал" и Иво Прокопиев.
Още по темата
 
"След като не съм знаел, не се чувствам подведен. Колкото и да е правилна сделката, ако знаех, нямаше да я допусна. Най-малкото, звънни и ми се обади – чиста е сделката. За народа това е държавната банка, а да кажа, че не съм знаел, не е сериозно. Основната ни задача като правителство е да осигурим пари за заплати и пенсии, за жизненоважни системи на държавата", заяви Борисов.
 
Той допълни, че темата за него е затворена и няма да търси отговорност от министъра на икономиката Емил Караниколов.
 
"Дали съм човек на Прокопиев и "Капитал"? Ако отворите публикациите им за последните 15 години, не знам дали ще намерите случай, в който да са ме похвалили", каза още още Борисов.
 
От икономическото министерство съобщиха, че Емил Караниколов е издал заповедта за освобождаването на Стоян Мавродиев и останалите членове на ръководството на ББР още в сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
21
 
! Отговори
До 25 Финансист преди 4 години
На Запад се трепят да изкупуват дългове, но тук ББР дава пари един почти клошар да получи такава сделка, от която ще изкара 100% печалба, а ББР - само 10-15%. Интересно е КОЙ е тоя клошар с 2000 печалба, който е удостоен с кредит 75 млн лв?
24
1
 
4
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
P. S . Грешка, но и не те критикват медиите....
23
1
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Но те и критикват в медиите на Прокопиев,а въОбще къде критикват Борисов, в коя медия,кой ТВ канал... освен фейса, то никъде не смееят да го криткуаат,дори небеизвестният БиволЪ, щото... дълго е за разказване... Той лошо се справя с коизата, той само копира... а нещо сам да рещи-нее. Слаб управител на България. + или -
22
15
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Тук се изказват финансови инвалиди.Само счетоводно парите минават през малоимотното дружество, НЕГИ УСВОЯВА ТО!Тези 75 млн са за покупка на лоши кредити с обезпечение от 150 млн. Залагате си апартамента който е отценен на 150 хил за 75 хил. Не връщате кредита. Вашата банка обаче няма време да чака, да ви съди и след това да си вземе парите.Решава да продаде вземането. ББР го изкупува и поема целия ангажимент да ви вземе апартамента.За такива сделки на запад се трепат.Тиквата е ***.т !!!!
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза, че Боко трябва да одобрява всеки отпуснат кредит в тая държава, тъй ли? Ми давайте за по бързо да пращаме към него документите
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава е съдбата на всеки държавен бизнес.Всякакво държавно бизнесначинание по дефолт е обречено на ограбване от чиновниците. Но телета си вярват, че ще върнат социализма.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сиреч ни лук ял ни лук мирисал Бойко.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам, ама имах една страхотна сметка при един от операторите, която им казах, че няма да я платя и спрях да ги използвам. Това беше преди поне 7-8 години. Днес гледам са ми звънели 4 пъти от С.Г. Груп и са ми пращали СМС. :)
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този нарцис никога не се чувства винове, той е опрериран от чувство за вина, но началника горе гледа.
16
2
 
26
 
! Отговори
До7 преди 4 години
Фирмата е "Свети Георги Груп"Дружеството има 2000лв.приходи и нулева печалба за 2018г.Не е ясно как е обезпечен кредита и най-вече как ще се връща.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са джобни пари за баце.
14
1
 
26
 
! Отговори
Stiv преди 4 години
Нека ББР извади списъка с фирми на които са отпуснати кредити!Ще бъде интересн.
13
2
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Спри се ,бе Бойче ! По-досаден си и от мен !
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
75 млн! За тези пари Щяха да довършат детската болница и Пирогов щеше да стане като совалка и да излети в космоса! За такива корупции трябва много години кауш
11
1
 
30
 
! Отговори
Велинов преди 4 години
Мавродиев си отива, а комисионната на 75млн., която взима всеки банкер, по вътрешни правила на всяка банка, пък и самите 75млн. къде са?И тях трябва да проследят, как са ги разпределили, пък и да ги възстановят на ББР.Да ама НЕ обикновенно само бушона гори и после се възстановява захранването...
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сделката е рядко нагла и е за прокурор. И така си мирише на корупция ама яко
9
1
 
34
 
! Отговори
Виждащ преди 4 години
Абе Бойко, от държавната банка са дали заем на фирма, която цяла България я познава с мутренските си похвати! И то във време когато повечето хора изнемогват! И ти ни говориш врели некипели. Засрами се и оня с каскета да го подхваща, а не да се занимава с кокошкарски истории. Или не ти стиска. Не прави хората на толкова глупави, защото накрая ти ще платиш цената, а не дръндарския играч и дебелото му протеже.
8
1
 
31
 
! Отговори
А защо преди 4 години
Няма да търси отговорност от Караниколов,който е Принципал на банката?Или него Пеевски го пази?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак нищо не чули,видяли и казали герберите, те са невинни.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Като си толкова информират, кажи коя е тази колекторска фирма и кой стои зад нея.