Кризата показала много от пороците на политиката в България

Нинова не вярва БГ продукцията да влезе в големите магазини
63
Кризата показала много от пороците на политиката в България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на БСП Корнелия Нинова кризата извади на показ много от пороците на политиката в България в последните години, като един от тях е винаги и без аргументи да се отхвърля, охулва и отрича всичко, предложено от опозицията.

Коментарът й е по повод на искането на земеделския министър Десислава Танева за задължителен процент български продукти в търговските вериги.

Още по темата

„Сигурно е забравила какво се случваше  през 2017 г. и 2018 г. С какъв плам ГЕРБ отхвърляха предложения от нас закон за процент български стоки във веригите. Мога да й разкажа какво я чака, защото минах през този огън“, написа Нинова в социалната мрежа Facebook.

Тя е категорична, че веригите ще се противопоставят и ще изпратят платени говорители във всички медии, лобисти ще упражнят натиск да се откаже, а някой може да се изкуши да намекне за пари на Танева.

„Ще внушават на българите, че това ще доведе до увеличение на цените за тях. Ще я заклеймят, че е националистка, която иска да извади ГЕРБ от европейското семейство на ЕНП. Ще я обвинят,че е антиевропейка, която иска да извади България от Европейския съюз. Ще я заплашат с дела. Ще й вменят вина за връщане на плановата икономика и социализма“, посочва Нинова.

„Ако издържи на всичко това, Комисията за защита на конкуренцията ще се произнесе срещу закона, защото нарушава свободната конкуренция и ще го блокира.Този сценарий ни организираха управляващите от ГЕРБ през 2018г. На инат, защото предложението се внася от БСП. Разликата днес е, че ние, като опозиция, няма да ги клеймим в комунизъм, в антиевропеизъм, няма да насъскваме говорители срещу тях. Ще кажем само - жалко, че загубихме две години за българското производство от политическото късогледство на властта“, обобщава соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
Ало преди 4 години
опозицията, поне веднъж покажете, че сте коректив. Оставете доматите и краставиците в кой магазин и къде ще бъдат разположени... подхванете въпроса с 75 млн. щото оставката не възстановява парите, така съм чувал... хайде ето ви поле за изява...
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате да има Български продукти въведете строги изисквания за качество и здравен и фитосанитарен контрол. Ще ви подкрепи и населението и био производителите и българския производител. Прекупвачите и далавераджиите през границата сами ще загасят бизнеса си така. Проблема е контрола и шуробаджанащината. Строг, но справедлив контрол като при бай Ставри от Разделна.
29
6
 
5
 
! Отговори
Гъдьо преди 4 години
Един път да аплодирам соцлидерката!! Никога не съм гласувал за БСП, но в случая горещо я аплодирам,НАПЪЛНО Е ПРАВА ЗА РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО!! НЕКА ТУК ПОНЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СЕ ОБЕДИНИМ,- СТИГА СМЕ ЯЛИ СКЪПИ ЕВРОПЕЙСКИ ***!!
28
2
 
12
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
Пороците в Българската полита ги създадохте вие другарко .Измами, облагодетелстване мафиотски партии (дпс ,атака абв) всичко произлезе от вас и бе създадено от вас.Да не говорим за катастрофите които докарахте в съвместните си управления с дпс.Знаете ли къде щеше да е БГ, ако вашата болшевишка ,безродна партия беше забранена 1989 .Както в Чехия примерно? Много напред ,и със сигурност с двойно по висок стандарт от сегашния.
27
0
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Няма да `се връзваме` ако българската продукция е качествена и не ни лъжат с цените.Българските производители и прекупвачи да си сложат обица на ухото и да предлаган продукция на конкурентни цени и качествена. За сега не го правят и затова народът предпочита чужди вериги, а не поради омраза съм България.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами права е Нинова !Малко е късно да се грижиш за българското производство, което е почти убито, но хайде да видим.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се връзвайте на чуждата пропаганда,защитете българския производител и дребните производители,защото трябва да имаме собствена храна,дори в случай на бедствие или криза,като тази с коронавируса!В много държави в Европа национализираха болници,транспорт и бизнеси или одържавяват,че дори и в САЩ национализираха, покрай кризата с коронавируса!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой ще обвинява Боко и ГЕРБ, то това не бива да е импексова, защото и тя е затънала в блатото на корупцията и кражбите от държавата по времето на Иван Костов. Който е безгрешен пръв да хвърли камъка! Ама кой да е той?
23
2
 
11
 
! Отговори
Ковидий XIX преди 4 години
По какво се познава политикът демагог и популист? По това, че постоянно критикува всички останали, но не може да даде нито едно смислено предложение, което да се приложи. И Нинова, и Радев са точно такъв тип политици. Не, че са само те, но са най-нахалните в последно време.
22
4
 
3
 
! Отговори
надай се к-ре преди 4 години
До Анонимен 4На кой изобщо му пука за НЯКАКЪВ български народ!?Вместо да глупееш по форумите,изкарай кратък курс по мислене,ще ти е от полза!
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,дай Боже да го внесете,пожелавам успех на БСП!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да влезе нещо в магазините,след като не го произвеждаш? В най добрият случай го опаковаш тук и го предлагаш като"роден"продукт!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът си е мошеник и винаги ще гледа да ти пробута залежала стока на по-висока цена.Нинова първо да се разбере с прекупвачите мошеници и после да предлага.
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зозе,***,Нинова много ви бърка в г. за.Затова така неистово плюете по нея.Страх ви е,че ако дойде на власт ще ви вкара всичките на топло и то за дълго.
17
0
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Крадеца вика дръжте крадеца.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В СБА, което предлагаше български меса и сирена цените бяха по-високи от тия в Кауфланд и затова винаги залежаваха. И хич нямаха добър вид.Просто българските производители като слагат цени не мислят, че има и други вериги и трябва да предлагат на конкурентни цени. После, понеже СБАто не си взе поука и никой не им купуваше продукцията - просто го затвориха.Това е положението, другари прекупвачи.
15
7
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
В сравнение с днешните кражби за милиарди "Техноимпекс" са трошички.И какво теб персонално те касае теноимпекс,при положение,че днес ни ограбват тотално,нагло и няма кой да им потърси сметка.Милиарди за обществени поръчки за свои хора,40% се връщат обратно на възложителя.А ти си дрънкай за техноимпекс като стара грамофонна плоча.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много българи питат как точно стана разграбването и унищожаването на българската икономика. И другарката нинова може да разкаже доста за Техноимпекс и Техноимпортекспорт и за аферата Фронтиер. Крайно време е Гешев да извади черно на бяло документите и нинова да отиде в Сливенския затвор за един много дълъг период.
13
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Да, пък ако Нинова беше на власт /да пази Господ/ щяхме да подминем Италия сигурно.
12
10
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Я па тоя.На теб май бръмбари ти хвърчат в главата.Де да беше така и Кремъл да ни спонсорира,но не е.По-скоро ние спонсорираме Америка за едно потупване по рамото и снимка с Мелания.3 милиарда лева им подарихме за стари таралясници,които още не са произведени.Я ги видим някога,я не.