375 лв. за родители, грижещи се за децата си по време на пандемия

20 млн. лева са за тези от тях, които са в неплатен отпуск
Обновена: 11 апр 2020 11:32 | 11 апр 2020 09:20, Петя Славова
94
375 лв. за родители, грижещи се за децата си по време на пандемия
Снимка: БГНЕС

 Държавата отпуска еднократна помощ за родителите, които ползват неплатен отпуск в размер на 375 лева., това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на брифинг в Министерски съвет. В него участват премиерът Бойко Борисов, както и министърът на финансите Владислав Горанов.

Още по темата

По думите на Сачева, новата помощ от държавата ще се дава при случаи, в които двамата родители или самотният родител нямат възможност за осигуряване на дистанционна работа, когато не получават други социални помощи  и когато са изчерпали възможността за платен отпуск.

Помощта ще бъде налична от следващата седмица. Най-късно от вторник, хората които попадат в тази категория, могат да кандидатстват за нея. Отделени са 20 млн. лв за това като подоходния критерий е месечния доход на член на семейството да е 610 лв, колкото е минималната работна заплата.

"С тази мярка подкрепяме работещите родители и тези, които нямат друга възможност да получат средства, защото трябва да гледат децата си", заяви министър Сачева.

Тя коментира и мярката на 60/40, към вчерашния ден общият брой на подадени заявление е 2016 за почти 30 хиляди работници и служители. Това е за девет дни, което е показателно според нея дали мярката работи. За трети пореден ден вчера има намален брой на регистрираните безработни, отбеляза още тя и допълни, че помощта би стигнала за 55 хиляди семейства.

Социалният министър обясни също, че се обмисля вариант за родители, заразени с коронавирус, на които им се налага да бъдат лекувани в болница. При такава ситуация ще се търси възможност децата да бъдат настанени при близки и роднини. При невъзможност и най-тежката възможна хипотеза, ще се търси механизъм с участието на социални услуги.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
goranov i ananiev sa korumpirani mafioti.
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това име Сачева? Дядо и Сач ли се е казвал?Разделят отново нацията и се грижат за шведите. Ако мерките бяха насочени към целия народ, трябваше всяка майка на деца да вземе някаква помощ. Какви са тези платени, неплатени, осигурявани, неосигурявани? Прекалено много условия по време на пандемия и всичко остава на думи.
49
0
 
25
 
! Отговори
mazen преди 4 години
Мутренска подигравка с хората!
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свекървето ко ше каже ? а, яде си черен хайвер ,пече се с деса в резиденция Бояна ,ама вие Не можете да си го позволите , че и ви го каза по телевизията !
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
taz chervena aristokracia na besilkite!
46
3
 
17
 
! Отговори
Тия 375лв преди 4 години
Не стигат за кафе на Горанов, камо ли да гледаш деца. Мерзавци
45
2
 
10
 
! Отговори
ХУЙЛьО ШОЛОМОВ преди 4 години
Разследванията на каталунската полиция и на антикорупционната прокуратура за мрежа за пране на пари с произход от България, в които се появява министър-председателят на тази страна Бойко Борисов, водят до руския гражданин Александър Чаушев (в оригинала на статията името е изписано като Чавсев б.пр.), който фигурира като мажоритарен собственик на Numin Invest SL,
44
0
 
3
 
! Отговори
Typcho Balkonski преди 4 години
Pak povtarqm ako sym 20 godini vyv vlasta kato Boko i dyrjavata mie vse bedna i posledna ot krajbi i korupciq za koito nito edin osyden ,schte umra or sram pred toq narod i sccte se skriq zavinagi.Verno glasuvax 2009 g za nego toi opbeschta spravedlivost,borba s korupciqta schengen i kvo li ne.Vijte sega kyde sme?????,
43
0
 
14
 
! Отговори
ХЮМНЕ ГАДЕВ преди 4 години
Колата е регистрирана на фирмата EMA_BGS SL същата, която контролира магазина за дрехи. Докладите на антикорупционната прокуратура твърдят, че колата е оценена на над 70 000 евро и е закупена на лизинг през февруари 2017 г. през банка в Барселона. Полицията сочи, че това плащане е в дисонанс със загубите на магазина и на фирмата, които са почти в състояние на фалит.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трайте офсеее и тия са ви много , трябва да е за 3 семейства и то с над 2 деца
41
1
 
15
 
! Отговори
ХУЙЛьО ШОЛОМОВ преди 4 години
Едно порше за 70 000 евроПолицията е следила и снимала къщата и магазина за дрехи в Барселона в продължение на дни през 2019 г. Така се доказва, че ексмоделката използва за придвижванията си из града луксозно бяло порше Macan. Агентите я фотографират, когато тя излиза от къщата, шофирайки.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
korumpirana mafia. oste ne sa varnali na bg potrebitelite i potrebitelkite nadvzetite levove za benzin, dizel, gaz, elektroenergia, voda, danaci, taksi smetd, drugi stoki i uslugi, predplatenite nostuvki, hranene, piene, rent a car, grajdanski zastrahovki, samoletni bileti, transfer v bg zatvoreni hoteli. uuuu, teroristi!
39
1
 
1
 
! Отговори
Typcho Balkonski преди 4 години
Izbiratel bravo vinagi sym podkrepql mnenieto ti i men blokirat prez den zaschtoto nikak ne sym izgoden za vlasta.Ti si edin oa malkoto misleschti xora ostanali v Bylgariq uspex pischi istinata vinagi bog gleda.
38
1
 
4
 
! Отговори
MIS GASHTI BARSELONA преди 4 години
a interesno kyde eonq podlizurko, slugata na mafiata s kasketa???
37
2
 
3
 
! Отговори
Typcho Balkonski преди 4 години
Aideeeee pak namaza onq rabotliviq etnos a tiq deto syzdadoxa Taq durjava.Dadoxa i ime trudd i kryv za tqx nischto ot syrce.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tova ot koi pari sa, Goranov - ot trudovite im zadaljitelni zastrahovki, ot bolnichnite im pari v zdravnata zadaljitelna kasa, ot pensionnata zadaljitelna kasa ili ot platenoto zadaljitelno dedese na korumpiranata bg centralna administracia?ili ot zadaljitelno sabranite pari ot patenti, licenzi, mita, akcizi, globi, taksi?!
35
5
 
9
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Странна нация сме ние!!!Ето,аз съм от малкото,с реален профил и мисля единствен със снимка.Никога не съм си позволил,да се заям с когото и да е от пишещите тук.Правя го,в прав текст и единствено с "ВОЖДА"!!!Защо ли,често се намират АНОНИМНИЦИ,които ме обвиняват,че съм мишка,подчертавам анонимници!!!
34
1
 
17
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Смехория пълна. Ще помогнат с 375 лева на неработещи и неполучаващи други доходи хора ! Как не ви е срам бе?!? Държавните ви Калинки напускат на 650 лв., докато имат работа!
33
5
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
За всички вече е ясно, че епидемия няма, а има лакоме управници, които искат да крадат необезпокоявани от народа.Затова ни затварят, а не заради някаква опасност.България не е Италия !Тук масов мор няма да има.И като казах Италия ... защо вече няма новини от там ?Да не бли, защото броят на заразените непрекъснато намалява, а това не е удобно за властта в България ?!
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам "помощ" да се дефинира в закона като "минимум една депутатска заплата".Дайте да дадем помощ на пенсионерите - вече няма да означава да им дадат по 20 лева. Дайте да дадем помощ на самотните майки - няма да е някакви смешни 375 лева. Да помогнем финансово на сираците - няма да е да им хвърлят по 100 лева.Щото те все помагат, събират се, комисийки, решения, гръмки изказвания - пък после са като *** на мoкър пясък...