Парламентарен контрол или диктатура! Това са вариантите за БСП

Караянчева: Проблемът ви е, че не ни дават по телевизията
113

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредното положение не означава безконтролно положение и отговорите на въпросите, които търсят хората трябва да бъдат зададени от депутатите на министрите. Другото би означавало диктатура. Това е позицията на БСП, която поиска да се върне редовният парламентарен конторл в петък от 9 до 14 ч.при условието, че в пленарната зала ще присъстват само депутатът, който има въпрос и министърът, който ще му отговаря.
Още по темата

Според шефката на НС Цвета Караянчева от ГЕРБ обаче писменият парламентарен контрол, който прилагат законотворците по време на извънредното положение, е също толкова ефективен, колкото и устния.

Тя смята, че мотивите на левицата да искат да има контрол в петък, са различни от заявените.

"Разбирам, че проблемът е в това, че не ни дават по телевизията, разбирам, че ви липсва трибуна", скочи тя.

"Един приятелски съвет - имате телевизия, която не е много рейтингова, участвайте в нейните предавания и обяснявайте отговорите на министрите, тогава може би ще се радва на по-голям интерес. Но не всичко е телевизия", обърна се тя към социалистите.

Според левицата обаче контрол над изпълнителната власт трябва да има, защото законотворците й дадоха  много права по време на извънредното положение.

Червената шефка Корнелия Нинова скочи, че левицата иска да върне нормалността в НС, а управляващите я обвиняват, че това било антитеза.

"Имаме хубава приказка, казана от голям българин: "Свестните у нас считат за луди", цитира тя Христо Ботев.

"Ние искаме да си вършим работата, а управляващите ни казват, че да искаме контрол е пречене. На какво може да пречи един въпрос на депутат от опозицията -на една кражба за 10 милиарда лева, каквато се готви. Управляващите ни казват още, че да искаш да питаш министър означава, да му губиш времето, ами нали той затова е министър", продължи с критиките Нинова.

Според нея обаче хората имат страшно много въпроси и те нямат отговор.

"За хората останали без работа искаме да питаме защо въпреки приетите решения и мерки, оператори на ВиК и енергото им спират тока. За хората с кредити да питаме по чие решения разсрочването на кредите означава скок на лихвата и над 10% или кога, както обеща премиерът, ще се изкупи стоката на земеделските производители и ще се раздаде на социално слабите", нападна още тя. 

"Трябва да се върне контролът, за да направим още една стъпка за връщане към нормалността", призова и червеният Кристиян Вигенин.

Според съпартиеца му Драгомир Стойнев много е важно в една парламентарна република да има и парламентарен контрол, независимо дали сме в извънредна или нормална ситуация.

"За да не се стига до гафове, като например днешния брифинг на Фонда на фондовете, защото съм убеден, че над половината от депутатите не зная какъв е този фонд, а в него досега не е съвременно нищо за 4 години същестуване. Ако имаше контрол щеше да дойде тук Томислав Дончев и да обясни какво работят тези хора и какво са свършили досега", настоя той.
 
А актрисата Нова Йотова,която е депутат от БСП, се възмути от обвиненията към социалистите, че целта им била да се показват  в ефира на телевизиите.

"Аз се занимавам много сериозно с изкуство и много уважавам сцената. Нямам нужда да се показвам по телевизията, но ние сме парламентарна република и без парламентарният контрол още повече се срива рейтингът на НС, който и без това е нисък", коментира тя.

Евгений Будинов от ГЕРБ призова депутатите от БСП,  ако не могат да помогнат, то поне да не пречат

"Това, че сте опозиция, не означава винаги да играете контра", настоя той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Амидофен преди 4 години
До анонимен 82 Еий, това го бях забравил. Смърт на БСП и техните врагове. Обаче, Цвета Караянчева си я харесвам. Какво да правя? Все от жени си патя.
82
0
 
1
 
! Отговори
Амидофен преди 4 години
На Цвета Караянчева бих й го нацветарил, много, много пъти. Докато, не ми сдаде парламентарният контрол. И после пак, щото ми харесва.
81
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Мафията ГЕРБ винаги е действала по мафиотски.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леля Цвета,на няколко пъти се компрометира пред българската публика,затова,по кротко лельо,знаеш,че случайно си на този стол.Ако претендират и едните и другите за политици,то нито бсп,нито герб като партии трябва да се споменават.Мислете с главите си ако вътре има достатъчно "материал",за добруването на хората,които омогьосахте за да в пратят в НС! Откъм Кърджали,никога,нищо качествено не е идвало към парламента и няма да дойде.
79
6
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 4 години
Разбирам ги дрогарете,че когато им липсва властчицата и мазнинката дето Борисов я варди като очите си,настъпва апокалипсис в червените редици!!Спокойно дрогаре,така щей за напред!Тежки времена за света,но най тежки за червени мафиоти,кр,адци и всякаква друга КГБ ***!Ако България беше нормална държава,каквато и в момента се опитва да стане,тази червена,вълча,продажна олигархия щеше да бъде осъдена и поставена където и е мястото с доживотни присъди,а не да спретва поредно шоу по телевизията!
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе щем да се закрие БСП,това е над 120 годишна българска партия,искаме ГЕРБ да отстъпят,че населението страда откакто са на власт.
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривайте я тая БСП. Сто годишната бабичка БСП е отдавна с деменция.
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВМРО пък какво са ти направили?Нямаше такава диктатура през управлението на БСП и ДПС,ГЕРБ също не е лоша партия,дори в тази ситуация на криза, реагират много патриотично към населението,за разлика от някои други безотговорни хора и партии,които искат да се разнесе масово заразата в България.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си направят видеоконферентна връзка и да си задават въпроси. Тея в кой век живеят?Цялата работа е че не могат да правят медиийно шоу ако не ги дават по телевизията в директно предаване.
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жан Виденов е председател на БСП от 1991 до 1996 год. и Премиер на България в периода 1995-1997 год. През неговото управление средната работна заплата главоломно пада, като през м.февруари 1997 год. достига 5-6 долара. На 14.06.2013 год. Пл.Орешарски предлага Д.Пеевски да шеф на ДАНС и депутатите от БСП гласуват "за". Ние помним.
73
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е,герберите окупираха цялата власт и държава,трябва БСП да бъде по-инициативна,да има и повече места,за да има баланс,а не еднолична власт!
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТРЯБВАТ НОВИ И НЕУЧАСТВАЛИ В ПОЛИТИКАТА ХОРА ГЕРБ, ВМРО, БСП - ПОВЕЧЕ НИКОГА !!!
71
3
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
До Доволен съм от ГЕРБОграбен си от и от двете . А са ти върнали малко за да си мислиш, че си богат.Това е дълга тема за дискусия
70
7
 
4
 
! Отговори
Нежелаещ преди 4 години
Корни е необходимо да бъде онодена. Може и да мирне за година. И БСП е необходимо да бъде онодена, но вероятно ще е под знака над геронтофилията. Аз не се наемам нито с Корни, нито със столетницата. Ш са прежаля с Деса, ако летеца посети Масква за празника през май. Май месец и без товами се оказа без ангажименти. Санторини отпадна, за съжаление, така че...... Десо, ш ти звънна
69
4
 
6
 
! Отговори
Дикта ТУРА преди 4 години
Единственият мъж в БСП е Корнелия Нинова.
68
15
 
11
 
! Отговори
Доволен съм от ГЕРБ преди 4 години
Пак ще гласувам за тях.При ГЕРБ-съм богат.БСП/бкп ми ограбиха спестяванията от банката и ме направиха бедняк и просяк.САМО ГЕРБ!
67
8
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Другарите ги разбират тези работи...Неудобните ги извличат от Парламента,и ги убиват.Справка-Никола Петков.
66
0
 
0
 
! Отговори
Bez komentar преди 4 години
ЗИД на Закона за отбраната и въорAжените сили на Република България
65
7
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Ако наричаме диктатура затварянето на кресливите усти на комунистите , всички гласуваме "ЗА" ! Това е голямата болест на България - наличието на вредните червени екземпляри около нас ! Заразно зло са !
64
11
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Комунистите искат да направят Народното събрание като партийно събрание на БКП ! Аааа, не ! Затова положението е извънредно !!!! За да се правят нещата извън реда , по който искат да се показват комунистите !!! Тази вредна и безполезна червена партийка е време да бъде закрита !