Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!

Президентът подчерта, че това е важно за ефективно справяне с кризата
229
Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова да се заложат законодателно социални и икономически мерки заради извънредната ситуация, в която се намираме.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, се посочва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата му.

Още по темата
Според президента това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Той обаче посочва, че истинският дефицит в закона е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – "малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще".

Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите, заявява Радев.

По думите му такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал, настоява президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато пРезидента си правеше каквото си иска под егидата на БСП повечето тук бяха ОК с това какви ги върши, но когато им бръкна в джоба изведнъж станА лош. Въпроса е, русофилите в тоя сайт наясно ли са, че Русия им бърка в джоба от началото на промените с цените на газа и ако да, защо не са имали същата реакция на това досега?
188
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно с тази пандемична криза прерастваща в икономическо опустошение -всички българи ще разберат един път звинаги че -НЯМАТ РОДИНА!! -ТЯ Е РОДИНА ЗА ВСЯКАКВИ СИРИЙСКИ АФГАНИСТАНСКИ И .Т.Н ЕМИГРАНТИ НЕВНЕСЛИ 1 ЛВ В БЮДЖЕТА ДОРИ! НО ПОЛЗВАЩИ ПОДСЛОН ХРАНА ПАРИ И СИГУРНОСТ! ЦИНИЗМЪТ НА ВЛАСТТА Е БЕЗКРАЕН!!РОДИНАТА НИ Е МАЩЕХА КОЯТО СЛЕД КРИЗАТА НАРЕЧЕНА КОВИД 19 ЩЕ ОСИРОТЕЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ,, ЗАЩОТО НАД 500 000"СИРАЦИ" ЩЕ СИ СТЕГНАТ РАНИЦИТЕ!
187
3
 
2
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
"Малкия" и "средния" "бизнес" отдавна "изнемогват" на това място наречено Държава(опс. ТЕРИТОРИЯ)!!!!!От "НЕКАДЪРНИ" и ""НЕДАЛНОВИДНИ" РЪКОВОДНИ КАДРИ се "виждат" "ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ" на един "изкусен" ДЕМАГОГ!!!!!!Да останат затворени "търговските обекти" още няколко месеца без помощ от Държавата,без "ефективен" "пакет от мерки"!!!!!!Кпп-тата да стоят още няколко месеца и точно след "карантината" да се ориентират къде точно да ЕМИГРИРАТ хората,които нямат ИЗБОР и с този БИЗНЕС се изхранват!!!!
186
1
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Добре е , че парите в държавата може да ги разпределя адекватният човек на властови позиции , а силно неадекватния няма тази възможност и единственото което може да прави е да всява смут и паника в обществото , но същото това общество израсна и вижда кой наистина работи и кой от най-високия етаж хули и обижда наистина работещите и отговорни хора . Слава на българското общество , че избра тази партия да го ръководи .
185
3
 
3
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 4 години
ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ , ЗА ДА НЯМА КОРУПЦИЯ!ХЕМ БИЗНЕСМЕНИТЕ ЩЕ СА ДОВОЛНИ , ХЕМ НАРОДА ЩЕ ИМА СТОКА !ЦЕНИТЕ --СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!!!
184
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е , как нема да е доволен!?Нали цената на хляба ще стане вече 5-лв!АМИ ТАКА НА ПРЕЗИДЕНТА И НИНОВА ИМ СЕИ ПОВИШАВА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ!
183
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прав си това не е президент това е прецедент
182
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много се срамувам че този представлява България
181
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактически република България няма президент. Това вечно мрънкащо, хленчещо злобно и сеещо омраза и разделение нищожество не е и никога не бил президент на България. Срам и позор е за нас да имаме такъв държавен глава!
180
5
 
11
 
! Отговори
Миг преди 4 години
Е това е прецедент.
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББНаучете да пишете грамотно на български език и после защитавайте, който искате! За да бъде убедителна защитата ви - дайте финансови и др. данни, не хвърляйте в интернет пространството празни приказки без доказателства. Така правите лоша услуга на човека/институцията, за които пишете.
178
14
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
верно Президента ни е грешник...по едно кайве с Божков да не пие..ония с билетите бе дето си пиеха кайвето с Бойко и Цацаров,дето ви правеше милионери...а всъщност ви ограбваха,ама Шипка виновна,те крадат и прикриват престъпници..Шипка...Символа на Свободата на Народа ни било нещо лошо...и го търпите и приемате,засрамете се от предците си проливали кръвта си за да ви има...с какви очи гледате децата си..Братя
177
9
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Президента ни няма реална власт,Костов и компания го измислиха за да могат да продават и режат за комисионни,Президента ни няма пари които да раздава,парите са при Бойко не лъжете хората,аз нямам пари да дарявам но правя каквото мога за да помагам на хора в нужда,вие с парите ни какво правите...къщи,апартаменти,самолети...и как милиардите за самолетите ще помогнат на хората...купихте си власт спокойствие от американците с нашите пари..пораснахме и ще ви търсим сметка
176
9
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
моме аз призовавам дИпутатите ти с офшорките и къщите из Барселона..САЩ,да дарят,аз не съм крал,крадат от мен такива като теб,Президента ми няма къщи и имоти,ако имаше щяхте да го разкъсате,Народа ни порасна ..от опита,въпреки,че закривате училищата ни и убеждавате младите,че да са "борци","застрахователи",бори из чужбините е висше благо,ние и заради това сме оцелели,подценявате ни,ще ви търсим сметка..срещу Народ не се върви...Бог да пази България
175
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дари си заплатата следващите месеци, без това генералът ти трябва да стои вкъщи, а не с НСО по моловете, тъкмо ще покажеш, че си социален президент и това една добра социална и икономическа мярка
174
20
 
11
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Моят Президент,единственият от когото не съм се срамувал и е представлявал Народа ни достойно без навеждане и компромиси,войник рискувал хиляди пъти живота си за Родината ми
173
10
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
не се поддавайте на манипулации,ни не сме фили,фоби,комунисти или фашисти,ние сме Народ,Българи,помагайте където можете и спазвайте предписанията,не им позволявайте да ни разделят и да отклоняват вниманието от кражбите които вършат от 10 год. гробарите
172
10
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
мали то краденето не е като разбирането,ако си търговец и имаш таван на цените на които можеш да продаваш напр.2 лв.обаче китайците ти продават маски на 2.5 ти нямаш пари да внесеш...и дефицит,няма бизнес,точно спекулата ще се избегне но гробарите използват за да чернят Президента,цялата власт и всичките пари са във Гроб,ако не затваряха училища щяхте да го знаете тролчета,схеми,лъжи,манипулации,разделение..това правят от 30 години,единственият почтен човек е Президента..БГ войник
171
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А държавите с по-голяма корупция от нашата и най-добре справящи се с корона вируса Китай и Южна Корея какви икономически и социални мерки предприеха? Че май съм пропуснал, ако е имало такива. Давайте, да раздаваме общите пари на наши хора!
170
5
 
12
 
! Отговори
До долните умници преди 4 години
А бе вие не сте ли чели трудовете на Джерджински. Тоя *** сега иска свободни цените щото да нямало спекула и слобода на словото, па после утре га фръкне спекулата и той ще излезе с едни рошави гърди и като фашисткия агент Ленин ще размаха юмрук за защита на Работническата класа против буржоазното правителство на управляващите с призив да се обединят в общ кулак начело с БСП пратите статуквото с една цель: властта на вся цена.А после както заповяда Бащицата със спонсорирането.