Нинова в атака: Борисов се скри от въпросите на хората

Направил поредната стъпка към еднолична власт
Обновена: 21 апр 2020 14:00 | 21 апр 2020 14:00, Камелия Цветанова
257

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради проваленото от ГЕРБ извънредно заседание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за мерките на МС за кризата, червената шефка Корнелия Нинова  обвини министър-председателя, че се е скрил от въпросите на хората и се е подиграл с тях.
Още по темата

„Отговорността е негова, лична и персонална заради това,че днес се скри и че няма план как да изведе страната от кризата. Днес Борисов лично даде пример, че за него думи като институции и държавност не съществуват и направи поредна стъпка за еднолична власт, вървяща смело към диктатура“, скочи още соцлидерката.

По думите й социалистите днес са искали да поставят на премиера въпросите на техните избиратели.

Според нея правителството създава хаос, внушава страх, разделя обществото и остави хората на произвола на съдбата.

„Хаосът се създава с постоянната смяна на позициите, правителството и лично Борисов създават стрес. Говори се за катафалки, претрупани морги. Използват се страха от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, фалитите и неясното бъдеще, настройват хората едни срещу друг - София срещу провинцията, такива под карантина и такива без, българи срещу роми, едни експерти срещу други“, отсече Нинова.

Тя коментира още, че правителството се храни от тази раздяла на обществото и от страха.

„Държавата абдикира от отговорността си. Правителството работи на принципа проба – грешка, а ние искаме от тях ясен план оттук нататък за излизане от кризата“, отсече лидерката на БСП.

Въпреки провала на днешното заседание, левицата не се отказва от искането си за изслушване и отново е внесла подписи с искането за извънредно заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УточнениеНа вас все столетницата ви е виновна и колко удобно със столентницата си измивате мръсните ръце,така няма преки виновници,а това че над 30 години грабите,убивате, тероризирате, пак ли столетницата ви е виновна,която я няма вече над 30 години във властта?Тези номера вече не минават!
143
2
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До Как не те е срамАми онези 25 милиона от касата на БСП - те къде пропаднаха?Един приятел ме пита и аз не можах да му отговоря.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MaйMyнaтa /92/Може да се намери разумна формулировка. Някои са учили право добросъвестно, не са си купили дипломите.
141
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП който и да сложат на мястото на Нинова - печели изборите. Защо не я сменят тая, излгежда е удобна като вечна опозиция на Боко.Уж лява партия а сложили няква олигарша с приватизирано предприятие.Как народа да вярва че някаква такава ще озапти олигархията?
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За катастрофата не е виновен сина на спонсорката на БСП който е карал колата а бащата от ГЕРБ чийто син се е возил в нея. При това той е разведен и сина живее при майка си.Активно мероприятие на БСП президента и неговите съветници от ДС за отърваване на маминото синче и майка му.
139
1
 
9
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
До Анонимен 147През мутрешкото десетилетие, веднага след 1989 г., мутрите бяха обикновени наемници на една шепа типове от върхушката на столетницата.Внуците на тази върхушка днес са заграбили почти всички възлови постове в държавата, а също са окупирали и почти всички позиции, където може да се спечели нещо.Тук там сред големците има и по някоя много заслужила и оцеляла след емблематичните разстрели мутра. Колкото да се каже, че са се издигнали и хора от народа.
138
4
 
11
 
! Отговори
!: преди 4 години
Тая обаче продължава да копае дъното....Защо трябва въпросите да ги задава точно тя, точно БСП? Така или иначе всеки ден има поне по три пресконференции и интервюта, защо ни е още едно? То оня смотльо Радев се изказва, ситри, обед и вечер щаба, министри и Бойко, сега и тая иска сцена! А народът пита вече 30 години едно и също, ама всички мълчите! Къде са парите на България? Това е въпроса!
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дасТова го кажи на мутрите,които пребиваха и убиваха хора,рекетираха начинаещите български фирми, обраха парите от банките на трудовите хора, крадяха фирмите на хора, създали ги с честен труд и средства!Най-долните(бедните) хора са такива,защото насилието и кражбите на управляващите ги направиха такива,те изсмукаха кръвта и труда им,има хора,които не могат да платят образованието на децата си и те не са виновни,че са ограбени!
136
4
 
11
 
! Отговори
дас преди 4 години
Какъв е народа такива са и политиците .... стига сте ревали, а започнете да работите вместо да пишете по форуми работете,учете се и работете и стига сте завиждали да работливите хора...... най-долното ни качество само оправдания.
135
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, бе нито Гергов, нито Нинова са приватизирали и облагодетелствали ! Нито други!Плува ли тука корабче, кир так!?----Къде са милиардите,които герберите изтеглиха,но народа е все така беден,бяга от България и ни вкарват в демографска катастрофа,пенсионери,деца гладуват,а други 47% от населението не се отопляват през зимата,поради бедност и студуватЗащо от казаха да се прави проверка и контрол на качеството на пътищата и санирането?А при Орешарски за 1 милиард ореваха до небето
134
5
 
24
 
! Отговори
Защо така ? преди 4 години
Крадеца Нинова вика, дръжте крадеца .......
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГАВРА С ОВЧИЯ НАРОД!!!!НЕКА МУ Е!!!КАКВОТО СИ ПОСЕЕШ ,ТОВА ЩЕ СИ ПОЖЪНЕШ!
132
6
 
24
 
! Отговори
Само 1 въпрос преди 4 години
Нинова, къде са парите от Техноимпекс ?
131
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, бе нито Гергов, нито Нинова са приватизирали и облагодетелствали ! Нито други!Плува ли тука корабче, кир так!?
130
17
 
12
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Борисов е доказан лъжец , интригант и страхливец!Ако някой счита , че Бойко Борисов ще спаси народ и икономика на България жестоко се е излъгал!Той няма да може да спаси даже и себе си, като се вдигне беднотията и ги подпука!
129
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вечно ке сте последни у Авропата оти ви липсва пипе да го разсъдите кое как е.
128
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТехноИмпексБСП не натрупаха тези дългове на България,която скоро ще фалира заради герберите и десните,но важното е,че напълниха гушите си и гушите на чужденците,който им слагат чадър,,БСП не крадоха и грабиха масово при приватизацията,за разлика от десните,БСП и ДПС са цвете в сравнение с останалите!
127
1
 
4
 
! Отговори
Гости от ЧЕРВЕН БРЯГ преди 4 години
Е личи си, че е лошо, много лошо вече да не ти идват
126
5
 
3
 
! Отговори
М.ноПауза преди 4 години
Представяте ли си този завършва да ви е в леглото?!?! Тя за това бая народ обърна резбата 🤣
125
8
 
20
 
! Отговори
ТехноИмпекс преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ?