ГЕРБ блокира заседанието на НС, няма да има отчет на Борисов

Какво повече щели да научат от това, което се говори всеки ден?
Обновена: 21 апр 2020 14:20 | 21 апр 2020 13:07, Камелия Цветанова
196

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание от НС, свикано от председателя му Цвета Караянчева от ГЕРБ по настояване на БСП.

Това съобщи Менда Стоянова от управляващата партия.

Още по темата

С решението си на практика ГЕРБ блокира днешното заседание, защото без депутатите от най-голямата партия няма  кворум.

Според Стоянова причината да бъде свикано днешното заседание, на което премиерът Бойко Борисов трябваше да даде отчет какви мерки се предприемат по време на извънредното положение заради конронавируса, цели единствено БСП да си прави пиар.

„В НС се събират депутатите от 264 общини. За всяко заседание на парламента работят над 200 представители на администрацията на НС и не е добре ние да направим огнище на заразата в НС, което след това да се разнесе в цялата държава“, коментира тя.

Освен това по време на извънредното положение законотворците трябвало да се събират само за решения, които се отнасят до важни решения, отнасящи се до здравето и живота на хората.

„Днешното заседание няма такова значение, за да се събираме. Разбира се няма как от БСП и най-вече тяхната лидерка, да си правят медийните си изяви от трибуната на НС, но пък са поканени в медиите“, скочи Стоянова.

Тя се закани, че ГЕРБ няма служат на пиара на левицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Бойко се скри, защото знаеше, че няма да може да отговори на въпросите за икономическите и социални мерки срещу епидемията. Но той е хитър банкянски тарикат, да му го признаем. От вчера се готви за да има какво да каже. Спеши финансовият министър да извади милиони за кредити на фирми за да няма съкращения. Това няма да сработи, но че не работи ще се разбере след време. А другата седмица Бойко ще дойде в парламента да разказва колко милиона са далиИ следват ръкопляскания и оплюване на опозицията
173
0
 
0
 
! Отговори
до Шефа преди 4 години
Те почват труповете и от самоубийства от икономическата криза, която почва - оня ден в Бургас майка на три деца и докато цъкна да прочета, те свалили новината.
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скриха се като мишки,след като синът на техен депутат се оказа в джипа убиец,ами доставените фурми с/у агнешко и за тях няма отговор.
171
3
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Борисов не е демократ - диктатор е!Борисов не е управник - мафиот е!Борисов не е умен - еднокнижков е!Борисов не признава Народно Събрание , признава само своите интереси и т.н. Че защо ще ходи тогава да се отчита в НС какво е направил с кризата?Ами то се вижда - НИЩО не е постигнал с пишман мерките си , кризата се разраства и пълзи из България , умрелите ги отчитат редовно , няма къде да се скрие Бойкото от поредния си резил!
170
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кунче Нинова се гласи за следващ министър председателстващ
169
1
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Жалко.Защото данъкоплатците нямаме нищо против всички тези да се заразят.И то не от този щам на КАРС,който е със смъртност от едва от 0,4 до 0.6%.
168
1
 
6
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименА каква република сме? Пожарникарска?
167
1
 
0
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До ШашиЗащо пък два и един стига.
166
0
 
8
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До До по-надолуАко сте забравили - Депутатите на ГЕРБ правеха същото по време на правителството на Орешарски. Играеха си нлед - излез от залата, когато се стигаше со грасуване. Ако те имат къса памет, други още помнят.
165
5
 
6
 
! Отговори
до Малко по-спокойно преди 4 години
Забравяш обаче, че преди това едни други не ходеха по-дълго на работа:) обидени, че народа не им е дал 50% мнозинство...сдадоха властта пък после го играха сърдити:)
164
16
 
5
 
! Отговори
До по-надолу преди 4 години
Задължение на всички депутати е да работят - това го кажете на Нинова и депутатите от БСП, които няколко месеца отказваха да работят и то нарочно !
163
13
 
8
 
! Отговори
Малко по-спокойно преди 4 години
Ами Нинова и БСП депутатите няколко месеца не ходиха на работа в парламента и то нарочно, сега го ударили на морал и вайкане .......
162
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Трактористите са по важни от това да се отчита на Нинова...
161
2
 
18
 
! Отговори
до 169 преди 4 години
Задължение на всички депутати е да работят и на всички министри да дават отчет. Няма значение Борисов или който е да е...
160
21
 
5
 
! Отговори
Малко лицемерно преди 4 години
Задължение на опозицията е да си събере кворум щом искат изслушване в парламента! Какво е това вайкане, как Борисов не искал да дойде - ами прав е човека !
159
20
 
5
 
! Отговори
Браво ! преди 4 години
Правилно решение !
158
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ е зает обикаля по полята и се кара на трактористите...не го занимавайте сега "инспектира"
157
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да дава отчет та той е богоизбран, пък и вие защо да работите...за някакви мижави 10 000 лв. Срамота тези от БСП да искат да работите, че и отчет да давате ...ама, че работа. Карайте си го както досега през просото и това е
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШашиЕ, може и с един. Що да харчим за 2 ;)
155
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко няма време за парламента. Зает е да реже лентички за всеки нов случай на заразен с вируса. Лентичките ги внася от Китай - един тон лентички срещу един тон медицински материали.