БСП пита КС: Законно ли следят телефона на карантинирани?

Опозицията внесе жалба срещу текстове за мобилните данни
Обновена: 22 апр 2020 14:15 | 22 апр 2020 14:15, Камелия Цветанова
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната група на БСП входира жалба в Конституционния съд срещу текстовете за подслушване на телефоните, на хората, които са поставени под карантина заради коронавируса.

От опозицията искат Конституционният съд да се произнесе дали приетите наскоро текстове от Закона за електронните съобщения са противоконституционни.

Те бяха приети чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Текстовете дават възможност на органите на МВР да имат достъп до данните от мобилните устройства на гражданите, поставени под карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
12
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
КОЛКО МУ Е ДА ОСЪДИМ БСП , В МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД В ХАГА---ЗА УМИШЛЕНО САБОТИРАНЕ НА "КАРАНТИННИТЕ МЕРКИ " В БОРБАТА С ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНА-ВИРУСА!ТАКА ---ПОНЕ , НЯМА ДА ИМА СЪМНЕНИЕ , В "НЕЗАВИСИМОСТТА" НА СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ!
63
10
 
5
 
! Отговори
Буля стамата преди 4 години
Дали е законно ме знам но не е нормално
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме ми на дедовия дали следят.Утре някой 22 годишен с джип може да ме отнесе на пешеходната пътека и какво следят?Дедовия ми!Всеки ден е последен на този свят,дали корона или джип все от нещо ще се мре!
61
3
 
14
 
! Отговори
НИЕ ПИТАМЕ КС: преди 4 години
А , НИЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЪДИМ БСП И ТЯХНОТО РЪКОВОДСТВО---ЗА "ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ И САБОТИРАНЕ НА КАРАНТИННИТЕ МЕРКИ" -- ПО ВРЕМЕ НА "ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" ЗА БОРБАТА С КОРОНА--ВИРУСА??!!КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА ГО НАПРАВИМ И ДОКАЖЕМ...??!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми стани и ти калинка, щом смяташ, че ще ти дават по 15 хил. на месец.
59
2
 
13
 
! Отговори
мииии преди 4 години
всички червени *** трябва да бъдат следени,защото са злосторници и доказани терористи,а терористите в цял свят ги следят внимателно!!!!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътТи си един от многото кaпyти и нищо повече.
57
4
 
15
 
! Отговори
Б.С.П. преди 4 години
Трябва да зачитаме човешките права на заразените да се разхождат свободно, и да разнасят заразата си на всички останали ! В едно сциално-справедливо общество болестите също трябва да бъдат обществено достояние, и да бъдат справедливо разпределени между всички !
56
1
 
14
 
! Отговори
А , НИЕ ПИТАМЕ КС: преди 4 години
ЗАКОННО ЛИ Е , КАРАНТИНИРАНИТЕ БОЛНИ ---ДА НИ ЗАРАЗЯВАТ , КАТО НЕ СПАЗВАТ КАРАНТИНАТА??!А , И АКО СЕ ДОКАЖЕ , ЧЕ "КАРАНТИНИРАН БОЛЕН" МЕ Е ЗАРАЗИЛ ЧРЕЗ "КОНТАКТ"---МОГА ЛИ ДА ГО СЪДЯ И ОСЪДЯ ЗА НАНАСЯНЕ НА ЩЕТИ....НА МЕН И СЕМЕЙСТВОТО МИ??!
55
2
 
19
 
! Отговори
Цяло агне преди 4 години
БСП да питат Радев, ако нещо не им ясно. Той има написани на листчета отговорите на всички въпроси. Даже периодично се изтъпанва пред феновете си и започва да мрънка, четейки от тия листчета.
54
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата им карантина е незаконна.
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гадните комунисти пак се размрънкаха зс нещо от което никой не се вълнува в момента
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само началото на следенето!
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КС са Филип Димитров и Георги Марков или те са нов ГЕРБ калинки на 15 хиляди лева заплати на месец, та само загуба на време.
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ се провалиха с короната в София и болните отиват на 2 хиляди за 6 май и 3 хиляди за 24 май с тоя темп ако не и по-рано.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е демократ не прави закони за монополи,а допуска конкуренция.Щом все за фирми на ГЕРБ се правят нещата значи ГЕРБ са комунисти!Погледнете как е в другите страни и ще направите разликата.Комунист само знае да лъже и да краде!Той конкуренция не търпи само монопол и петилетка,контролирана планова икономика и само ТОЙ!Колко складове за петрол има и на кого са?За тока да не говорим и уж борсата.Всичко се държи от комунисти!Дали са от БСП или ГЕРБ без значение.
48
2
 
10
 
! Отговори
Котки преди 4 години
"БСП пита КС" звучи като начало на виц..
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка герб!!
46
5
 
8
 
! Отговори
bb..da преди 4 години
абе жалки червени из..оди толкова ли няма със какво да се занимавате,а занимавате народа с узвратените си идеи,,,премахнете жълтото около устата си и си идете на село! ...и без това вече нямате работа в този парламент,за да не кажа в тази държава!!!,,,,пс(вземете си и глупавия президент и КЪЪЪЪЪЪШШШШШШШ !...Чупка !
45
2
 
5
 
! Отговори
да питам БСП преди 4 години
вие ще вземете ли парче от пая та не питате за мерките за справяне с кризата,за пандемията,за блокираните градове,за броя тестове,защо не следваме примера на по-успешните страни,защо Испания и Италия с камионите с трупове вече излизат от карантината, за ФУРМИТЕ, и т.н.Май и на вас ви е написан сценарий с какви глупости да отвличате вниманието на хората...Търся 100 минуса, искам да съм първия.