НС ще заседава, изслушват премиера за ситуацията с коронавируса

Преди заседанието ГЕРБ ще се проведе Коалиционен съвет
28 апр 2020 07:20, Анисия Иванова
9
НС ще заседава, изслушват премиера за ситуацията с коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредно заседание на Народното събрание ще се проведе днес. То отново беше поискано от БСП. Единствената точка в дневния ред е изслушване на премиера Бойко Борисов за ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки срещу пандемията от коронавируса.

Изслушването трябваше да се състои миналата седмица, но в парламента не събра необходимия кворум, след като депутатите от ГЕРБ не се регистрираха в зала.

Премиерът Бойко Борисов направи любопитно изказване през седмицата:
„Ако ме поканят - ще отида! Не са ли в карантина депутатите, или те са извънземни и не важи за тях карантината?“

От БСП вече са готови с въпросите. „Да направи някаква прогноза, някакъв план, хоризонт кога ще се свърши с извънредното положение“, каза депутатът Филип Попов.

От БСП обвиниха премиера, че се "крие от въпросите на хората" и няма план за изход от кризата, а от ГЕРБ отвърнаха с упрек към социалистите, че търсят политически пиар. От ГЕРБ заявиха готовност днес да се регистрират. Преди заседанието обаче ще се проведе Коалиционен съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Гербав чартър преди 3 години
Те ще го питат едно, той ще отговаря съвсем различно. Барба Ганьос е цар на отклоните! Абе, важното е да се усвоят едни еврА от ЕС, че избори идват и данъка на къщата в Барселона не е платен.
7
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Всичко е Пунта Мара. Ако наистина имаше опасност, то страхливият банкянски комунист нямаше да мърда от къщата си и щеше и до тоалетната да ходи с маска и ръкавици. А той обикаля къде ли не с жипката и събира тумби народ, че и маската я носи като лигавник! А да сте видели генерал Годжи с маска?
6
1
 
5
 
! Отговори
Северозапад преди 3 години
Нинова иска да пита Пунта Мара къде изчезнаха 5 милиарда за една седмица. Къде пропаднаха 800 милиона евро от ЕС да короната. И на мен ми е интересно Еднокнижният какво ще излъже!А че БХ ще ръси лъжи на килограм без да се изчерви, е пределно ясно.
5
1
 
4
 
! Отговори
Любопитното изакване преди 3 години
"Не са ли в карантина депутатите, или те са извънземни и не важи за тях карантината?"Ми не са, поне никой не каза, че са поставени под карантина, а просто да не се събират в зала. И това, че в пленарна зала сте решили да не се събирате на едно място, на "коалиционния съвет" как е положението???
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех ще и олекне на Корнелия, най накрая ще види Бойко пак на живо
3
6
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
От БСП питат кога ще свърши извънредното положение .Интересно.Това е въпрос без отговор.Няма човек на света, който да знае кога ще свърши този ужас.
2
4
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Коронавируса си отива! Парите къде са!?
1
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ако иска...