Горанов за Божков: Поредният богат българин, който се укрива от правосъдието

Горанов говорил с него само като собственик в хазартния бизнес
Обновена: 8 май 2020 13:40 | 8 май 2020 13:11, Камелия Цветанова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансовият министър Владислав Горанов определи бизнесмена Васил Божков, който е с 11 обвинения от прокуратурата и се намира в Дубай, като „поредният богат българин, който се укрива от правосъдието“.

Коментарът на министъра дойде, след като Божков поиска оставката му тази сутрин пред bTV и съобщи, че е имало много разговори с Горанов.

Още по темата

Горанов обаче отсече, че не разбира аргументите на Божков за неговата оставка.

"Аз не нося вина затова, че негови служители заедно с членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно Закона за хазарта. Ако той е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност", отсече министърът.

"Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България", допълни той.

По думите му не било късно Божков да си плати данъците, които си бил спестил.

"Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", посочи още министърът.

Горанов коментира и предупрежденията на най-големия доставчик на гориво да спре работа заради законови поправки, според които компанията има едномесечен срок, в който трябва да раздели склада си на 7 отделни данъчни склада и да ги лицензира.

„Става въпрос за отделни данъчни складове и отделянето и петролопровода, което е огромно съоръжение, защото сега не дава на държавата с контролни способи да гарантира увереност, че всичко свързано с търговията на територията на страната е коректно“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Поредният корумпиран гербав министър...
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Горанов за ......"...........този не беше ли счетоводителя на мафията?
114
0
 
2
 
! Отговори
alek преди 3 години
жълтите павета 14 май 12ч
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данъци трябва да се плащат .
112
1
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Тоя "не носи вина"!? Как излиза като *** сух от водата? Не отговаря и не носи отговорност за действията на преките си подчинени!
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти си поредният нагъл политик закрилян от прокуратурата. Колко пъти още ще настъпваш мотиката и Гешев ще се прави че не вижда ?
110
1
 
9
 
! Отговори
Tцтц преди 3 години
А кой допусна Божков да се укрива при стартирано разследване срещу него. Нарочно го пуснахте.
109
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
горанов е поредния беден българин министер,толкова беден,че не може да плати,наема на апартамента,в който живее.
108
2
 
8
 
! Отговори
65 преди 3 години
Той не се укрива,просто се е самоизолира заради Кови ..Няма да рискува я.
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО ГОРАНОВ Е НЕДОРАЗУМЕНИЕ, ТО КАК БИ НАРЕКЪЛ ГЕЧЕВ, КОЙТО 1995Г/1997Г ФАЛИРА 15 БАНКИ, НАПРАВИ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА 3ДЛ, А 1 ДЛ2965- СПРАВКА БНБ КУРС НА ДЛ СПРЯМО ДРУГИ ВАЛУТИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мястото на това недоразумение е при Нено!!!
105
0
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ако беден българин не си е внесъл 20-30 лв данък...Нап ни праща писма в които само борците не се споменават директно а с намек...заплахи,...умират хора от подобни писма със заплахи...а виж Божков със стотиците милиони не ги видяхте години наред...Мафия сте,небългари и *** ни управляват последните 30 години...Анатема..Нема Правда нема Мир..не признавам властта ви
104
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 3 години
Лицето Горанов, което пие кафе с Пеевски и живее в апартамент подарен му от бизнесмен :) Такъв човек да е министър е възможно само в Тиквенистан.
103
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ама да съветваш престъпник ограбващ Народа ти с черен печат от САЩ...си е съучастие...удобно да не виждаш години наред,че дължи стотици милиони данъци,че ограбва бедни хора...фашизъм е управлението ви...геноцид срещу Народа ни...ам сме проЗди..то империи сме затривали та некви селски тарикати с офшорни и хазартни авери...вервайте си...Честта преди Алчността бедни ми...ще ви избесим...или децата ни децата ви...няма правда няма мир.Бог ни дава Живота,пари не се ядат,кови 20 ще е хит скоро..има Бог
102
0
 
5
 
! Отговори
Гост - трол преди 3 години
/продължение/ Въпреки, че аз бих го нарекла само страхливец, но няма да е така - постът "финансов министър" е твърде висок, за проява на страх, особено, когато този страх е проявен срещу човек с 11 обвинения.
101
1
 
8
 
! Отговори
Гост - трол преди 3 години
Действащ финансов министър на България не посмява да нарече човек с 11 обвинения от прокуратура, която е уж тясно свързана с правителството, към което се числи и този министър, по никакъв друг начин, освен "поредният богат българин, който се укрива от правосъдието"? Какво унижение за държавата у нас, и за държавността. А можеше г-н Горанов, просто да каже, че г-н Божков е престъпник, но тъй като не го е казал, сега г-н Горанов е престъпник - за жалост, постът на финансов министър е важен.
100
1
 
7
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
Храни куче да те лае.
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хунтата на Лойко гони бедни и богати българи в чужбина. колко милиона избягаха от ГРОБ?!?
98
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНого дебелокожо това чудо на природата бе...
97
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до 112:-И къде е "тръгнал" гешеф?..-Та тоя субект просто ТРОПА РЪЧЕНИЦА,а както вероятно знаеш,това е ТАНЦ,който е доста зрелищен,но се играе НА МЯСТО..