Полицаи, медици, фармацевти на море с ваучери от хазната

Ще ги настаняват в държавните почивни станции
225
Полицаи, медици, фармацевти на море с ваучери от хазната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тези, които са на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал,фармацевти. Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор.

„Обединихме около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм и само за хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени“, каза Симеонов.

Ваучерите ще бъдат използвани за запълване на държавните бази, а едва след като в тях вече няма свободни меса, ще бъдат използвани и частни хотели.

Според него от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и рестораньорския бранш заради забраната на здравния министър да работят.

Симеонов подкрепи намаляването на ДДС за туризма на 9%.

"И към настоящия момент във всички туристически обекти цари едно двуличие, една неравнопоставеност между хотелските стаи, хотелите като места за настаняване и заведенията за хранене към същия хотел", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
53
 
! Отговори
четаката преди 3 години
А за нас продавачите в магазините, няма ли бонуси за първа линия, ваучери нещо малко благодарност и за нас. Или само за куките, дето се чесаха по кпп-тата, да не говорим, че това си им е работата, за това им се плащат заплати и като няма ситуация и като има.
93
1
 
41
 
! Отговори
Бъдещ емигрант преди 3 години
А хората, които се сцепват да бачкат в заводите, които не затвориха, за да има приходи от данъци, осигуровки и т.н., за да не фалира държавата.. .те на коя линия са - трета, пета, десета??? Плащайте на полицията да ви пази, че иначе лошо ви се пише! Не съм комунист, но скоро ще дойде Народния съд!
92
1
 
25
 
! Отговори
Хахаххахаха преди 3 години
Тези ваучери ще са като онези 1000 лева бонус - ще ги получат някои само, щото им се свиди за всичи.Големи приказки бяха как щяло да има ваучер за всеки работещ. Ама като дойде време за дела - оппс, завой.
91
1
 
10
 
! Отговори
отдавна казано преди 3 години
Българите, твоите сега възлюблени поданици, не познават що е добродетел. Те крадат от памтивека и го смятат това дори за почтен занаят. Понеже не е срамно да крадеш, прието е това да се върши на открито. Главното правило е, че не може да се краде освен много. Законите не улавят големите кражби...Те така .... и сега !
90
0
 
35
 
! Отговори
К1 преди 3 години
Отново мерки за подпомагане на собственици на хотели и ррсторанти по курортите. А кои са те всеки знае или най-малко се досеща.
89
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХУНТАТА пак го измислили.Да стимулира тия хрантутници, който не произвеждат дори един лев с принадена стойност.Браво на вас!!! Не говоря за себе си но има хора, които наистина останаха без работа...А сега ще дадете на тия и за почивка да разпуснат при тия дето им намалихте ДДС на 9%Еми много правилно ви нарече един-ХУНТА СТЕ.
88
1
 
26
 
! Отговори
A преди 3 години
Абе мислете за хората, а не за мафиотите около симеонов. Дайте им ваучери за храна, ток, парно, бензин, а не ги пращайте на *** на акохолен туризъм, простотия и чага
87
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 1 месец и хазната ще е празна,гладният е недоволен и излиза на улицата,няма да отиде на театър,хотел,ресторант ,да си купи книга ,но ще отиде за храна с празни джобове,като няма пари за храна ще свали властта,тук вече е без значение кой е начело на властта!
86
1
 
26
 
! Отговори
Грета Тумберг преди 3 години
Доле ГЕРП
85
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново полицаите в статията са изброени на първо място, просто българина има преклонение не към интелигентните хора, които му спасяват живота, а към простите бичмета.
84
0
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Пътнико свиден, пътнико млад,ела ти със ваучер на Слънчев бряг,ту на Шмъркало бийч чакат те пак,куп мераклии за белия прах.
83
1
 
39
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
А защо, тираджиите, доставчиците на храна, пощальоните, магазините за храна, боклуджиите които по цял ден се срещат с хора, болни не само от корона, но и от всичко друго не получат ваучери? Кой от тях напусна? Колко лекари напуснаха като опря ножа до кокала? А колко доставчици напуснаха?
82
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България напоследък дадоха много привилегии на полицаите.То беше бонус от 1000 лева а сега ваучери за безплатна почивка.
81
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАЛАВЕРКАТА СИМЕОНОВ
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и само за хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени, каза Симеонов.НА ПЪРВА ЛИНИЯ СА БОЛНИТЕ СИМЕОНОВ
79
2
 
21
 
! Отговори
избирател преди 3 години
И вчера писах,прочетете,проверете...Хитлер е имал подобна тактика!!!Ееех и социализма е измислен,за идеалното добруване на масите,но...Масите са все,от страната на БУЛКАТА!!!
78
0
 
28
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
До АнонименНяма да ходим, ама не ни пускат и в чужбина. 14 дни карантина след връщане от Гърция или Турция и си аут от работа. Тия са куче, вързано на слива. Не ядат сливи, ама и на другите не дават!
77
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаи, медици, фармацевти на море с ваучери от хазнатаНА ТОВА МУ ВИКАМ НАГЛОСТ ТИКВЕНА
76
0
 
21
 
! Отговори
д-р Хаус преди 3 години
А дупетатите на сухо ли че останат?
75
4
 
3
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
Боже мой, колко точно си неграмотен?! И такива като теб гласуват?! И такива като теб работят някъде?! УЖАС!