Гешев: Случаят Божков е серия от несвършващ сериал

Случващото се с ПФК "Левски" е подигравка с клуба
Обновена: 16 май 2020 10:32 | 16 май 2020 10:13, Елка Василева
206
Гешев: Случаят Божков е серия от несвършващ сериал
Снимка: архив, БГНЕС

Българското обществото трябва да благодари на лекарите, които бяха на първа линия, на полицаите и на щаба. Благодарение на тези хора България се намира в една добра позиция спрямо Европа. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по БНТ.

За политиците каза, че са се държали така, както са се държали в исторически аспект след Освобождението.

"Държавата е създадена за това, за да налага правилата по отношение на тази малка част от гражданите, които не спазват правилата в интерес на тази голяма част, над 90% от хора, които спазват правилата“, каза Гешев.

Той отбеляза, че само у нас е видял държавата да се моли сутрин, обед и вечер на нарушителите да спазват правилата.

Гешев обясни, че е започнала проверка за използването на евросредства, еврофондове и пренасочването им към сектори, свързани с борба с пандемията. Работи се и се взимат мерки, увери главният прокурор.

Относно случая с Васил Божков Гешев сподели, че впечатлението му е за поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.

Още по темата

"Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток“, каза Гешев.

Според него случаят се използва от определени политически сили.

"Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата“, заяви Гешев.

Главният прокурор каза, че прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя - хора, които през годините са били недосегаеми, които са правили каквото си искат. Знае се, че ще е трудно.

"Българският гражданин очаква справедливост, справедливост по отношение на всички, независимо дали си милионер или си ром; независимо дали разполагаш с милиарди; дали си гражданин на София или извън София. Целта ми е да покажем, че всички са еднакви пред закона“, каза главният прокурор.

Гешев каза, че не е чел SMS-разговорите между министър Владислав Горанов и Васил Божков, но от прокуратурата не се притесняват да проверяват всеки.

Случващото се с ПФК "Левски" каза, че това е подигравка с клуба, с привържениците, с името Левски. Според него това е поредна стъпка в определена защитна стратегия. Подобни опити за дисбалансиране на държавата е правил и Цветан Василев, отбеляза Гешев.

Васил Божков е разследван по 11 обвинения. „Засега 11“, уточни той.

Към момента има две досъдебни производства. Едното касае 11-те обвинения, другото - организирана престъпна група за насилствени действия.

Лозан Панов даде интервю, в което критикува главният прокурор. Гешев отказа да го коментира, но все пак заяви: „Г-н Лозан Панов явно се готви за политическа кариера, която определено не е общински съветник. Работата му е да има определено поведение пред медии когато се излъчват на живо негови изяви. Тъжното е, че според мен той не решава проблемите на магистратите".

Беше предложено политиците да предложат много сурови наказания за дрогирани и пияни шофьори на пътя.

"Трябва да е ясно, че ние имаме много сериозен проблем. На пътищата се води война и загиват хора колкото в един военен конфликт. Ние имаме смъртност от ПТП-та най-много в Европейски съюз“, каза Гешев.

Годишно в прокуратурата отчитат 9 - 10 000 случая на ПТП-та заради пияни и дрогирани шофьори. Това е огромен потенциален риск за всеки български гражданин да бъде убит по същия начин, по който загина и колегата Милен Цветков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскет а какво стана с къщата в Барселона?
175
0
 
2
 
! Отговори
Зюмбюл Карагьозов преди 3 години
Някои олигарси в България бързо станаха дарители и хубави хора, другите тип Божков, Банев и стари муцуни от 90те явно наистина са мислили, че са избрани богове, вече бързо отрезняха и разбраха, че отиват в правовите Дубай, Казахстан и предимно Сърбия, там предимно дюнерите вървят добре, Гешев определено ги застави на място, още няколко като него и нещата тръгват с пълна сила.
174
0
 
1
 
! Отговори
роза преди 3 години
Разбира се,че случаят Божков е серия от несвършващ сериал!Нали хората трябва да се забаламосват с някакъв шум и зрелища по медиите!Истинските далавери с големите пари се вършат тайно и задкулисно!
173
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков е по-умен и от тримата милиционери ,които се опитват да го изкарат престъпник.Отделно от това ,и тримата са престъпници ,по-големи от него.До момента той не е осъждан и нито един съдия не го нарекъл "престъпник".Реално всеки от нас може да е на негово място.
172
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвай да си вършиш работата, Каскет!!!Божков 11 години е вилнял под активната протекция на Бойко Методиев Борисов, в качеството му на министър-председател и всичките му подопечни финансови министри, включително безимотното маргиналче Владко Горанов!Хайде, независимата прокурорска власт да пуска качулките в министерски съвет и тия двамата да седят година в ареста до изясняване на обстоятелствата!
171
3
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Гешев е завършил школата на Държавна сигурност в Симеоново. Той няма юридическо образование. Не разбира нищо от закони. Ако специализираният съд не изпълняваше командите му, неговото прокурорство щеше да е пълно фиаско.
170
0
 
4
 
! Отговори
Неадекватна информ. преди 3 години
9 - 10 000 случая на ПТП-та.... Това какво общо има с Божков не е ясно...За миналата година са 600-700 смъртните случаи.....Има го на табели навсякъде в страната
169
0
 
5
 
! Отговори
Каскета преди 3 години
Прокурорите не трябва да се правят на медийни звезди, а да работят това, за което държавата им плаща. А какво стана с Цветан Василев? Уж беше пращал някакви искания да Сърбия. За един прЕАтел питам.
168
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШшшПитайте Копейкин бил ли е в ОАЕ и дали е получавал пари от Божков!Изглежда затова го търсят,за незаконни пари.
167
6
 
10
 
! Отговори
Шшш преди 3 години
А ГешеФ за каква Политическа кариера се бори с тези изказвания. Кога ще ареснува ген.Мутафчийски за всяване на паника а Влади за задкулисни договорки със Божков???Ко значи Девойката получила Ценни Указания?????? Значи само това което пише. Че Влади командва в Комисията по Хазарта щот иначе Божков щеше да се договаря със Девойката а не с него.
166
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
народа се моли всеки ден на господ да свърши сериала на ужасите герби артистите му да отидат на правилното място
165
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-171,ти в "пик"може да прочетеш,че бойко не е бил никога пожарникар,а е бил само премиер,а ти негодник,както ви нарече той.
164
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И гешефф е част от сериала на Дебелянчо
163
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕТоку-що гледах видео на Венцислав Ангелов,който каза,че Божков плаща на Копейкин да организира протести и притиска правителството,защото Божков иска да се договори с Бойко.Въпроса е обаче,ако Бойко се съгласи(договори),дали няма Бойко да стане жертва след това.Изглежда това е цялата история с "борба с корупцията".Ранъта(парЪта) прай борбЪта!
162
0
 
6
 
! Отговори
тодор преди 3 години
А ти каква роля играеш в този серйал!!!!
161
20
 
9
 
! Отговори
Е преди 3 години
Браво на Гешев!Най-голямата промяна в България от 30 години се дължи на него!Подгони едрите мутри!Всяко индийско безчинство се наказва моментално!Този човек ше остане в историята за ужас на мнозина хейтъри!
160
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя прокурор ли е или политически анализатор, по политическа линия ли "действа" или съгласно закона, ако така работи се дава не оставка, а се влиза в затвора,заедно с цялата шайка, на които пази гърба, поредния хрантутник, ама да четат с неграмотния си шеф история, там пише как свършват такива като тях.Как ще му харесват сигналите на Божков, като е назначен да не дава и косъм да падне от главата на началника му, ама не сме скачали преди 30г такива мижитурки да се намърдате, четете история и само история...
159
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червпа е ясен на всички, отдавна.Но, вие...които все сте облечени в бяло...сте същите мутри.
158
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току-що четох в ПИК,че роднина на Диков работи за Божков и е негова секретарка+любовница ,това обяснява защо Сашо се меси в тези дела и напира.
157
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току-що четох в ПИК,че роднина на Диков работи за Божков и е негова секретарка,това обяснява защо Сашо се меси в твзи дела.