Желае ли Румен Радев втори мандат или има друг замисъл?

Защо президентът не спира с критиките към кабинета?
20 май 2020 09:58,
276

Президентът Румен Радев обяви, че ако той е управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва, след като преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев.
Още по темата

"Не вярвам, че един обединител на нацията може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - имаше много скоростно желание да се похарчат за "Грипен"-ите милиарди. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, да не говорим за хъкането и мъкането", отвърна вчера Борисов.

Защо президентът Радев не спира с критиките към кабинета? Това коментира за "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

"Това е поредно открехване на вратата. Президентът от време на време открехва още малко и още малко, като оставя своите опоненти, критици и анализатори да разсъждават и да гадаят - дали той ще върви към втори мандат или се е замислил за нещо друго. Не виждам в това директна заявка, а един тийзър", посочи Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Според политолога противопоставянето между премиера Борисов и президента Радев вече не е на тема коронавирус, а е "онова противопоставяне, което чувахме години преди това".

"Неслучайно Радев напомни вчера, че е свалил доверието си от това правителство, което на практика означава, че и той излиза от коронавирусния режим", допълни политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че е настъпило време на търсене на нови играчи. Така президентът се опитва да държи вратите отворени към опозиционните течения, които се организират, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
36
 
23
 
! Отговори
Неутрален преди 3 години
Президента си е Ок.Вие му мислете,където го критикувате. Жалки сте герберисти. На Бойко тиквата мястото е,в затвора. Ок?!Молете се да не видите поддръжниците на Президента по улиците, няма и да излезете *** тролчета. Що ли не познавам някой от вас, че да го "гушна" и му изпускат ребрата. Иде видовден. Ще ядете хората. Не пипапайте Президента Радев. Той е, истински патриот и милеещ за България. България над всичко и Президентска Република.
9
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб ще направят всичко той или друг да бъде президент ,той е нужно да е от герб,за да бъде послушко и да нама вотове,както беше Плевнелиев
8
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев става само за завеждащ дома на покойника...ама и това не сигурно.
7
11
 
10
 
! Отговори
Три, две, едно... преди 3 години
Веднага всички *** и за Радев, и за Борисов да скачат в окопите и да се прицелват в противниците с промишлените го*нохвъргачки. Няма значение, че и под нежните грижи на герберите, и на псевдо-соцпартията, която подпира президента, все сме си зле. Който и да управлява през последните 30 години, повечето хора са си на дъното, а единственото нещо, което процъфтява в България, е корупцията и борюкратичното малоумие.
6
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е политически труп. Какви "открехвания" какви тактики. Единствения режим в който Радев може да мине е камикадзе и да се таранира в управляващите по-някакъв начин, за да се опита да ги "повлече". Той е свършен като политик.
5
13
 
32
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Нещо много станаха амбицираните да управляват България ! То не беше селянката от с.Крушовица, то не е скоро събулия партенките Радеф , то не е Костя Копейкин - дето Марешки го беше ошамарил на площада във варна.....!!! Как така пък поне един доктор, един стругар, един инженер или друг трудещ се не каза "Аз оискам да управлявам България " ??? Защо все оръ.фля.ците на Родината се пъхат да я управляват ???
4
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път анализът на Симеонов е сравнително точен. Радев иронизира нелепите изказвания на Борисов и се опитва да го сваля колкото може на земята, преди лъскачите на имидж да почнат да го четкат отново. Изгубена кауза, премиерът ни е дебелокож и инатлив.
3
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да продължава да ги критикува!Малко име е даже!А си го заслужават!
2
22
 
38
 
! Отговори
teo преди 3 години
Да, ВТОРИ МАНДАТ - В ЗАТВОРА, където му е мястото!
1
19
 
41
 
! Отговори
999 преди 3 години
Според социологическите проучвания Радев вече не вдига самолета. Рейтингът му паднал като сварен макарон. Второ мандат ще види през крив макарон, затова е бесен на Борисов.