Борисов vs. Радев: По времето на неговата партия умират повече!

При управлението на ГЕРБ са се родили над 770 хиляди млади хора
Обновена: 19 май 2020 14:54 | 19 май 2020 14:45, Камелия Цветанова
909
Борисов vs. Радев: По времето на неговата партия умират повече!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се изненада от коментара на президента Румен Радев, който днес обвини властта, смъртността расте и България се е стопила с 600 хиляди.

„Вярно ли така е казал?“, не повярва на журналистически въпрос  за изказването на държавния глава.

Още по темата

„Аз не вярвам някой да каже, че по време на управлението са умрели хиляди. Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива думи“, призна премиерът.

„За четири години, откакто той е президент значи са умрели поне 200 000 души, когато е държавен глава и върховен главнокомандаващ, аз съм на трето място“, каза още Борисов.

Той добави, че вчера е слушал интервюто на вицепрезидента Илияна Йотова, която го обвини, че е скрил проф. Венцислав Мутафийски. 

„А той беше срещу мене, пиехме кафе и гледаме брифинга сутринта. Тя казва, че заедно трябва да излезем от кризата, е това ли е заедно сега, това ли е добронамереност“, скочи Борисов.

Той съобщи, че по време на мандата на ГЕРБ са се родили над 770 хиляди млади хора.

„Щом смъртността расте и млади българи са се родили. Това логика ли е, държавен глава ли е“, коментира още Борисов.

Той цитира статистика, според която по време на мандата на БСП през 2005 г. са починали 113 хиляди, а 2009 г. са били 108 хиляди.

„По време на неговата партия мрат повече“, отсече премиерът.

„Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше и президент, и премиер, и единственото, с което запомнихме тези 3-4 месеца беше скоростното желание да се похарчат милиарди за „Грипените“, липсата на над 100 милиона в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление. И никога не сме си позволили такъв тон и квалификации“, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


909
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
723
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е най-лошото което се случва на България!!!!ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР
722
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
................Целта на олигарсите, сгазили закона, е само една - да дестабилизират държвата, да създадат хаос и да избегнат наказателна отговорност.Не ги искаме тези НАСИЛНИЦИ,агресивни прератаджии,бандити,олигарси,искаме си управлението на ГЕРБ,ОП и Цветанов!
721
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тарифите за протеста, зад който официално застана обвиняемия за 1 млн.лв. Костадин Костадинов-Копейкин, са били от 50 до 150 лв. Мирните протестиращи, които са били за маса пред Народното сърбание последните два дни са прибирали по 50 лв. Едрите бабанки, докарани с рейсове от провинцията, обаче взимали двойно. Вече най-големите смелчаци с кримнинални досиета били уговаряни да се бият и да провокират униформените служители, да се окървави протеста и да настане хаос. За такива-тарифата била 150 лв.Целта на олигарсите, сгазили закона, е само една - да дестабилизират държвата, да с
720
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олигархията брои по 150 лв. на калпак за кръв на метежа Васил Божков и Цветан Василев развързали кесиите, за да дестабилизират държавата Забегналите в чужбина олигарси Цветан Василев, който открадна 5-6 млрд. от КТБ, и Васил Божков, който е обвиняем за 700 млн.лв., са развързали кесиите, за да опитат да дестабилизират държавата. По оперативна информация на службите, са давали по 150 лв. на калпак, на всеки, който окървави протеста на Копейкин и влезе в бой с полицията.Тарифите за протеста, зад който официално застана обвиняемия за 1 млн.лв. Костадин Костадинов-Копейкин, са били о
719
3
 
7
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Според данни на ОНН за 2019 г. най-бързо изчезващата нация в света е България. С най-голямо неравенство в доходите в света също е БГ - далеч пред държави като САЩ и Великобритания, които се считат за стожери на крайно десния капитализъм. Това всичко го дължим на безкрайно арогантния и безочлив ТОЛУП.
718
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тука чета разни анти комунисти дали ще са на седящия протест пред работното място на банкянския комунист или той е от убавите комунисти щото е второ поколение комунист а и е от органите на комунистическото МВРай честито на печелившите
717
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има само 3 неизбежни неща:1. Смъртта2. Данъците3. Мрънкането на българите - без значение дали политици, управляващи, опозиция или "народа"
716
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев каза, че сме намалели с толкова, а не че са измрели. Повечето са избягали от цветущия рай и от редкия шанс да ни управлява това недоразумение.
715
4
 
12
 
! Отговори
Геш до 729 преди 3 години
Ако питаш мен със 7- 8 самолета само ще плашим гаргите . Братята сърби които нямат Тиква а имат Вучич и не *** задниците на краварите Путин им ПОДАРИ ако не се лъжа 26 бр МИГ- 29 а нашите ненормалници дадоха близо три милиарда за Нероден Петко който може и да не се пръкне изобщо !!!
714
2
 
4
 
! Отговори
Представям си преди 3 години
Първо съкращава ненужната администрация от публичния сектор,която наброява 440000 души.87000-в държавната администрация,61000 мвр,10000-в 15 министерства,55000 в труктури на публичната власт-асп,нап,риоз и тем подобни.Да не говорим за съд.система..Един Ню Йорк,който е над 8 млн.може да се управлява от един кмут,а 5 млн обслужват цяла кохорта.Това важи и за президентството.Все трябва да се започне от нещо
713
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са Грабители, Еничари, Разбойници, Българоубийци
712
11
 
7
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Представете си само Радев Грипена да управляваше при тази криза.Този *** освен безмислени и смешни изказвания да прави, друго може ли.
711
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2005 са починали повече защото имаше повече хора.Боко е много ***, правилно е да ги захпят Герб за демографията, от тия 700 000 родени,колко точно са Българи? И колко са избягали освен умрелите?Герб от 11 години управляват на икономически десен автопилот. Резултата е отсяване на населението към чужбина, най-накрая им го казаха.
710
5
 
7
 
! Отговори
Парадокс преди 3 години
Изправи се БГ-на Мая Манолова прави в събот СЕДЯЩ протест..
709
8
 
9
 
! Отговори
акуд преди 3 години
това комунистите са най -жалката човешка общност, изградили една платформа изцяло на лъжи, манипулация и налагане на колективно мнение. много жалки необразовани хорица, готови на всякаква пропаганда, а днес осъзнават, че вече са и под вода и няма връщане
708
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
туй дет е т.ъ.п се изтърпявано алчността и наглостта на банкянския комунист е безкрайна
707
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама генерали - Война, трима генерали - Пандемия !
706
4
 
7
 
! Отговори
Прос Селендур преди 3 години
Тия двамцата що не си организират един боксов мач и който победи той ще управлява...и без това разправията между тях мина на махленско ниво...
705
12
 
10
 
! Отговори
DSDSD преди 3 години
Бойко е известен с лафовете си, но президента мина границата на тъпизмите. Това не е нормално. Ако забелязвате близките месеци - всички леви опозиции в Европа сеят в синхрон една и съща помия, сякаш им е диктувана от някого.... и повечето се досещаме от кого.
704
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГешЗа какво ни са?Турците се отказаха от американска военна техника,защото поддържането струва много пари.