Желае ли Румен Радев втори мандат или има друг замисъл?

Защо президентът не спира с критиките към кабинета?
20 май 2020 09:58,
276

Президентът Румен Радев обяви, че ако той е управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва, след като преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев.
Още по темата

"Не вярвам, че един обединител на нацията може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - имаше много скоростно желание да се похарчат за "Грипен"-ите милиарди. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, да не говорим за хъкането и мъкането", отвърна вчера Борисов.

Защо президентът Радев не спира с критиките към кабинета? Това коментира за "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

"Това е поредно открехване на вратата. Президентът от време на време открехва още малко и още малко, като оставя своите опоненти, критици и анализатори да разсъждават и да гадаят - дали той ще върви към втори мандат или се е замислил за нещо друго. Не виждам в това директна заявка, а един тийзър", посочи Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Според политолога противопоставянето между премиера Борисов и президента Радев вече не е на тема коронавирус, а е "онова противопоставяне, което чувахме години преди това".

"Неслучайно Радев напомни вчера, че е свалил доверието си от това правителство, което на практика означава, че и той излиза от коронавирусния режим", допълни политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че е настъпило време на търсене на нови играчи. Така президентът се опитва да държи вратите отворени към опозиционните течения, които се организират, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото кражбите , корупцията и некадърността фалираха България и няма друг начин на говорене за тях.
29
10
 
28
 
! Отговори
недоразумението Раде преди 3 години
Господин Симеонов, голяма тежест му даване на този случаен човек, като казвате "не случайно". Повярвайте ми, при него всичко е случайно, той не знае къде се намира, защо е там и какво трябва да прави. Той не прочете конституцията, за да разбера защо е на този висок пост. Сигурно всяка сутрин си повтаря: "Ега ти държавата, щом аз съм и президент". Толкова е неадекватен към случващото си, че няма повече накъде.Но злобата го тресе яко.Изпълнен е с омраза.
28
7
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Радев случайно попадна в политиката и президентството! Дори и той не си е мечтал за това! Просто БСП намаха и сега нямат достоен човек за лидер!
27
8
 
31
 
! Отговори
Много просто преди 3 години
Защо президентът не спира с критиките към кабинета?Как защо?Защото Борисов подгони спонсорите на БСП, а именно олигарсите Баневи, Арабаджиеви, сега и Божков и, което е още по-важно подгони Лукойл и руския монопол в търговията с горива.Както знаем Румбата беше издигнат от ген Решетников и сега съгласно инструкциите от Москва съвместно с БСП и останалите предатели като Възраждане правят всичко възможно да съборят кабинета, защото губят контрола в губернията.
26
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боррисов същите ги блещеше в началото на политическата кариера ! Обаче като му отвотиха пред очите куфарчето с пари клекна
25
7
 
25
 
! Отговори
антибсп преди 3 години
Мечтите са безплатни! Мечтай си, има още малко време ...
24
12
 
30
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 26И аз се подлъгах, ама повече няма как. Волен номер 2, че даже и по зле. За този ще гласуват само псевдо патриоти, фулболни агитки, алкохолици и тн. Изключително противен човек е...
23
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, да! Който и да управлява, ще се краде! Това го даказа най-новата история в последните 30 г., че и преди това! Да не мислите, че при Живков, кликата от ЦК на БКП не е крадяла от държавата! Живееха си царски и бяха недосогаеми, и задължително избираеми! Президентът застана срещу мерките в борбата с пандемията, т.е. застана срещу народа! Факт!
22
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това недоразумение има още една година лапане и хранилка и после чао
21
8
 
41
 
! Отговори
Безделник Радев преди 3 години
Безделникът Радев някак си ще се уреди - цял живот е бил на държавната хранилка и е много опитен в имитиране на дейност и нищонеправене за държавни пари ......
20
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм от 2-та милиона дето гласувахме за Румен Радев на изборите. Ние може да сме глупави, но не сме прости. Няма да гласувам втори път за него. Грешка беше. Не искам президент, който разединява и насъсква хората едни срещу други.
19
9
 
34
 
! Отговори
Марионетка Радев преди 3 години
Румен Радев не знае какво желае, ами каквото му наредят кукловодите .......
18
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек който е целувал ръцете на Маджо не може да е премиер съгласете се това го няма в нито една държава е в Италия Берлускони имаше връзки с мафията но не беше чак мафиот а у нас има конфликт на интереси мафиот премиер
17
5
 
6
 
! Отговори
несведущ преди 3 години
Желае ли де билчето с очилата и брадата грант от сОрос или има някаква собствена мисъл?
16
17
 
8
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Радев,е написал някой,е политически труп...Напълно вярно!!!С какво обаче, Борисов е политически ИСПОЛИН?!
15
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ако вярваше в туй дето го приказва щеше да е на барикадите, а не да плюска шампанско и киндер сюрприз във президенството. Радев е лицемер и подлец.
14
9
 
29
 
! Отговори
GG преди 3 години
Радефф е изпята песен. Не знам защо се мъчите да му вкарате някакъв рейтинг...
13
11
 
32
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Абе хора,какъв втори мандат ?! С какво толкова е допринесъл за нашата Родина,че го вели чаете толкоз и без него не ще можете?! Тая личност е поредната грешка в политиката !Да се чуди и мае човек как може да бъде харесван с неговото празнословие ?!
12
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резидента е руски пудел. Докато опозиция е БСП-Лойко може да изкара и десет мандата.Може да спечели избори само този, който обещае /и изпълни/ че ще вкара Лойко и шайката му в затвора. И ДПСЪ ,разбира се...
11
18
 
30
 
! Отговори
Златена преди 3 години
За неадекватния ни президент Румен Радев ако се кандидатира пак за президент на България за него ще гласуват убийците в България алчните бизнесмени и неуките много отворени роми останалите гласове от нас нормалните Българи ги загуби с неадекватните си изказвания