Желае ли Румен Радев втори мандат или има друг замисъл?

Защо президентът не спира с критиките към кабинета?
20 май 2020 09:58,
276

Президентът Румен Радев обяви, че ако той е управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва, след като преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев.
Още по темата

"Не вярвам, че един обединител на нацията може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - имаше много скоростно желание да се похарчат за "Грипен"-ите милиарди. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, да не говорим за хъкането и мъкането", отвърна вчера Борисов.

Защо президентът Радев не спира с критиките към кабинета? Това коментира за "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

"Това е поредно открехване на вратата. Президентът от време на време открехва още малко и още малко, като оставя своите опоненти, критици и анализатори да разсъждават и да гадаят - дали той ще върви към втори мандат или се е замислил за нещо друго. Не виждам в това директна заявка, а един тийзър", посочи Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Според политолога противопоставянето между премиера Борисов и президента Радев вече не е на тема коронавирус, а е "онова противопоставяне, което чувахме години преди това".

"Неслучайно Радев напомни вчера, че е свалил доверието си от това правителство, което на практика означава, че и той излиза от коронавирусния режим", допълни политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че е настъпило време на търсене на нови играчи. Така президентът се опитва да държи вратите отворени към опозиционните течения, които се организират, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
9
 
6
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
Изгледах го клипчето, общо взето не съм съгласен...:)Единствено съм съгласен, че трябват нови лица.Като герберска медия, разбирам че трябва да захапете Радев, но всъщност по конституция той има ограничени правомощия, затова се наричаме парламентарна република....капиш.Толкова ли ви бърка в мястото дето не ви е огравяло, че само търсите да го нападате, или просто е силен като характер и не може да го направите калинка.
129
0
 
8
 
! Отговори
УЧЕН преди 3 години
Когато един *** забавлява народа - това е комедия. НО когато този същият *** води народа - това е трагедия
128
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязвате ли рязък обрат в оценките на коментарите откакто настъпи също така рязката промяна в цените на петрола?Май рублите за тролстване са секнали или намалели рязко!?Това ако беше миналата година в такава тема всеки един негативен коментар за президента щеше да е затрупан с минуси и оплют най-брутално.
127
6
 
16
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Не защитавам никой! Гледам себе си и живота си! През неговото управление имаме 2 коли,ремонтирахме си апартамента,обзаведохме се със съвременни битовизми!През неговото управление живея спокойно и достатъчно богато,без страх,че няма да ми платят,без страх,че ще изчезне хляба,без страх,че ще остана без работа! Преди 10 години татко тегли кредит за пералня! Преди 10 години бяхме като Армения,сега се сравняваме със запада !
126
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък един кабинет.Хвани единия,удари другия,начело с вожда.Всички са за изхвърляне и скоро ще им дойде времето.Срам ме е от това управление,което стана за смях по света и у нас.
125
6
 
12
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Едно е да желаеш , друго е да го направиш ! Виждаме само как Борисов държи Радеф с два пръста и го стиска от време на време , прецедента пръцка, цвърчи, съска , но излиза само воня !
124
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Преди няколко години български студенти в Англия попитаха Борисов като се погледне в огледалото дали не вижда Пеевски.Въпросът е още по-актуален днес.Руската пропагандаторка, която във Фейсбук се пише Ива Ивата не е студентка и ходи в Англия специално по повода, за да дава наклон на въпросите.
123
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинНапример в отговора си имаше думи като "милиарди за Грипен", а всички знаем, че Грипен са по-евтини от F-16!По-евтини ама без въоръжение, а ние говорим за Ф16 с въоръжение като в цената влизат два резервни двигателя, изграждане на хангари и писти, апаратура за наземен контрол(или си мислите, че ще се свързват с пилотите със съвеЦките радиостанции?) като и обслужване от спътници по време на тренировки и мисии.Всичко това тролчетата премълчавате съвсем, съвсем нарочно.
122
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да защитавате един еднокнижник с минало свързано с ъндърграунда,случайно и с късмет докопал се до най-високия пост в управлението,който си купува подкрепа дори от враговете си и който е послушно кученце в краката на "началниците",показва колко ви е умствения капацитет и интелект.Или както сам ви казва вожда "Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".
121
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРИКАНВАМ ПРОРУСКИ ОРИЕТИРАНИТЕ ДА ПАЛЯТ ЗАЗКИТЕ И ДА ИЗЧЕЗВАТ В КРЕМЪЛПУТИН ВИ ОЧАКВА
120
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко години български студенти в Англия попитаха Борисов като се погледне в огледалото дали не вижда Пеевски.Въпросът е още по-актуален днес.
119
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах къде е воювал Радев? Под полата на жена си?
118
11
 
8
 
! Отговори
Атанасов преди 3 години
Научиха са...да крадат поголовно и безсрамно.Все е било просташко управление,ама БМБ е върхът.
117
8
 
10
 
! Отговори
Щаба преди 3 години
Това недоразумение все повече пърди! То само това може - да слухти и да пърди! Лошото е че започва да мирише много. А това подсказва че много скоро така ще се одриска .... Човек да не е наблизо че риска за цапало е много голям. Повече дистанция!
116
10
 
11
 
! Отговори
До 128 преди 3 години
Борисов 4 идва,ако не го искаш изчезвай в Сибир !
115
10
 
16
 
! Отговори
GG преди 3 години
До българинНяма как да ни накараш да харесаме руската *** след всичко, което видяхме до момента...
114
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ортака на Пеевски-ББ,няма шанс за следващ мандат,затова по-добре да се кротне и да не злобее толкова срещу президента.А вие,*** и калинки,които като матрсовци го браните,защото някой може да ви дръпне копанката,сте достойни единствено за съжаление.
113
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е кеф как ревнаха от Борисов точно сивия сектор ! Те са най-ощетените от правителството! Прави ми впечатление,че точно тарикатите,мошенниците и селските мутри се оплакват от Борисов !Това е добре !Значи правителството работи правилно !
112
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: 125Какво искаше да кажеш, че нищо не се разбра?Нещо като нищо...
111
2
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
До българинСлабо, пич. Не се напъвай ;)