Обрат! Правната комисия отхвърли по-ниското ДДС

Симеонов обвини ГЕРБ, че са се отметнали от обещанието си
134
Обрат! Правната комисия отхвърли по-ниското ДДС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правната комисия в парламента е отхвърлила предложенията на Обединените патриоти и ГЕРБ за промените в Закона за ДДС.

Освен намаляването на ставката от 20 на 9 на сто за ресторантьорите и книгите, в общото предложение на ГЕРБ и Обединените патриоти са и текстовете за ваучери в туризма.

Още по темата

Депутатът от НФСБ Валери Симеонов заяви това, докато бюджетната комисия в парламента обсъжда същите текстове.

Симеонов заяви, цитиран от БНР,  че вече се е опитал да се свърже с премиера Бойко Борисов, защото "ГЕРБ са се отметнали от възможността за подпомагане на туризма с ваучери".

В текстовете според Валери Симеонов са останали единствено ваучерите за държавните служители, които ще могат да почиват в държавните бази, каза Симеонов.

Министърът на икономиката Емил Караниколов се обяви за анализ, който да определи дали да се променя политиката по ДДС за всички сектори в икономиката.

Според Караниколов сега е необходимо намаляване на ДДС като временна мярка в подкрепа на секторите, засегнати най-сериозно от кризата.

“Т.е. една такава временна мярка за определен срок от време дори ще ни бъде много полезна в следващ анализ – дали има смисъл от такива мерки от тук нататък“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво иска тоя да даваме пари на данъчните измамници за да си изсветляват бизнеса ли? по- голяма наглост не съм чувал само в България може да се случи, ако в европейска държава даже се пусне като слух и тоя щеше да е разследван вече отдавна и пратен в историята като най- наглия долнопробен държавник
95
2
 
15
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
има и умни и кадърни, но трябва да са и крадливи и схемаджии и да целуват правилната ръка,просто читавите не ги допускат до управлението,защото ще пречатл
94
1
 
25
 
! Отговори
Maris преди 3 години
А Барни какво ще каже за мониторинга на съдебната система ?! Помня , че беше обещал нещо ако мониторинга не падне ! Вие помните ли ?
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой не трябваше ли да си ходи ? Така каза Борисов .
92
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами няма как в страна населена с прос таци, барбаганьновци и некадърници да управляват кадърни и способни.Просто няма откъде да дойдат ...
91
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ден на ден се убеждавам, че *** ло ум ни ци ни управляват. Жалко за българския народ
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ден на ден се убеждавам, че *** ни управляват. Жалко за българския народ
89
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нaй-уязвимoтo мяcтo, oт вcички зaвиcимocти нa Бoриcoв, e ГoрaнoвДeлян Пeeвcки cи нaзнaчи Ивaн Гeшeв, тeхният чoвeк Coтир Цaцaрoв oглaви КПКOНПИ
88
0
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 3 години
Го няма,сега Горанов,играе ""лошото ченге"Очаква се връщане към еднаква ставка!Винкело ще поплаче малко,ама,че му мине!
87
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже и аз съм засегнат от кризата, настоявам да ми се намали ДОО и останалите данъци. Също искам да ми се дадат помощи на базата на СРЕДНАТА работна заплата.
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чисто и просто не са сигурни какво ще им сервира Божков. Затова баламосват мат`ряла отдалеко... Уж, че заради ДДС-то. Ако Божков млъкне, нищо чудно Горанов да прегърне идеите на вожда за ДДС-то. Менда и тя. Ако Божков продължава да приказва, Горанов се оттегля в почивка.
85
1
 
8
 
! Отговори
Днеc преди 3 години
ДДС се приема като в Камбоджа другея месец.
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се разприказват Влади и МенТа , Барба Ганьос ще стане комшия на Божков в Дубай
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Владко си подава оставката заради ДДС и се измъква като дисидент а не заради глупостите които натвори.Мат в три хода от Божков.Други с на два хода от мата.
82
0
 
26
 
! Отговори
Блатото вони силно преди 3 години
Пълен абсурд. Премиерът, през главата на министъра и председателя на бюджетната комисия , променя данъчни закони.
81
1
 
16
 
! Отговори
Пожарникар икУнУмиЗД преди 3 години
Премиерът ако се напъне да помисли малко би могъл да проумее, че тъкмо хотелиерите, особено тези по морето, могат много бързо да навлезат в нормално русло стига да не са много алчни и да си правят елементарната сметка, че много бетон означава по-малко туристи. Жената с мъжественото лице се връцна и каза, че летуването в Гърция и Турция означава 14 дни карантина. Само 5 дни по-късно ЕК й сви перките. ББ е решил да командва икономиката на БГ. Много яко ще се спъне и ще съсипе България.
80
2
 
17
 
! Отговори
Maris преди 3 години
Да видим как ще постъпи шефа тиква ?! Преди дни каза , че на който не му отърва има оставки ! Кой е шефа ??!!
79
2
 
16
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
Симеонов май нещо ще е омърлушен . Той си мисли , че Бб не може без него . А то можело - ДПС винаги са готови да помогнат
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Няма какво да се учудваш, Бойко търси стабилност и си живее в неговия свят.То и аз може да съм оптимист ако ме охраняват 2 или повече коли на НСО. Проблема е че и да сложиш пъдар за премиер, няма да видиш разликата.Знам че сте настроени про-герб от сайта, но това е истината.Дори тъпун гер като мен може да я види......
77
3
 
15
 
! Отговори
Адиос преди 3 години
Горанов си отива. Беше ясно ощте като ББ каза "на който не му харесва, да си подава оставката". Гущерът си отхапа опашката.