Идват ли по-добри цени на горивото след намесата на държавата?

Очакват се два типа държавни бензиностанции – малки и големи
Обновена: 28 май 2020 11:11 | 28 май 2020 11:10, Павел Гълъбов
15
Идват ли по-добри цени на горивото след намесата на държавата?
Снимка: БГНЕС

Държавната петролна компания, която ще отговаря за данъчните складове, може да създаде търговско дружество – то ще е търговец по смисъла на закона и ще спазва всички правила, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, съобщава bTV.

Още по темата

Българската държава притежава няколко обекта, които притежават празни обеми. Дадем ли допълнителни мощности, ще допуснем и нови играчи на пазара, обясни още Караниколов. "Дадем ли допълнителни мощности – много други участници ще може да влязат на този пазар, което означава по-добри цени и по-голямо качество на горивата", коментира той.

"Поне два типа бензиностанции ще бъдат одобрени - малки и големи. Те ще са на различни локации из страната", допълни икономическият министър.

По думите му на държавните бензиностанции хората ще видят реалната стойност на горивата, а цените на тези бензиностанции ще бъдат реални.

"Ще изградим и мрежа за зареждане на електрическите автомобили. Ако България не покаже, че иска да изгражда такава инфраструктура, то автомобилните компании няма да имат стимул за инвестиции", добави Караниколов.

Той отново посочи, че одобрява мярката за намаляване на ДДС за хотелиерите и ресторантьорите, но в случай, че е временна.

"Одобрявам, защото този сектор пострада много. В извънредна ситуация сме, секторът беше спрял, ще има проблеми да завърти колелото. Да видим какъв ще е ефектът, те поеха ангажименти – да изсветлят сектора и вдигнат минималните заплати", обясни министър Емил Караниколов.

"По-ниското ДДС не значи по ниски цени в ресторантите", уточни Караниколов.

"Ще получим 15 млрд. евро от ЕС заради пандемията. Парите ще бъдат безвъзмездни, но по проекти. Имаме задължения по "Зелената сделка" и сближаването на доставките", допълни още министърът на икономиката.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
леля Пена преди 1 месец
НОВА СХЕМА ЗА КРАДЕНЕ!
НИЩО ПОВЕЧЕ!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Данъчен разбирач преди 1 месец
"По-ниското ДДС не значи по ниски цени в ресторантите", уточни Караниколов."

Означава, че ония 20% ДДС които вие плащате в ресторанта като краен потребител и които ресторантьорът следва да внесе в бюджета, ако в края на данъчния период е на внасяне, вече не са данък и не отиват в бюджета, а в джоба на съответната мутра. Кожодерска и мафиотска тактика, която е ущърб на обикновените хора, на самия държавен бюджет и дългосрочните интереси на разпоредителите с бюджетни средства, но е за "наши хора"
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте усмивчицата на тоя субект на снимката и си кажете честно, идва ли според вас нещо добро изобщо?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надай се булка за ....
9
2
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 1 месец
Икономиките в ЕС ще се възстановят много по-бързо от очакваното. В края на годината пандемията ще е само един лош спомен. Жалко за загиналите. За азиатската бензиноколонка очакванията са катастрофални.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малииии има да стискаме очи!!!!
6
2
 
17
 
! Отговори
Kuku преди 1 месец
Мале мале, складове, бензиностаниции................ поне 2 хил. КАЛИНКИ, на сладки заплати, като за свои хора.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що им намалиха ДДС? Като е бранша, та бранша - бранша да фалира и толкова. Ако има условия, след Х време "бранша" пак ще възникне.

Или е по-хубаво да потрошим народна пара, та да не потъне бранша, щото ако фалира няма да го държи Пенчо, ами ще го държи Иванчо... голямата разлика за обикновения човек? А ако след 1 година "бранша" пак му е трудно, пак ли ще наливаме? Бранша е едно недоносче и трябва да последва съдбата на другите недоносчета.
4
2
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 1 месец
Истината взе да се вижда. Съсипаха сума ти бизнеси и оставиха маса хора без препитание, за да си делнат едни 15 милиарда евро. Целия ни брутен вътрешен продукт за 2019 - та г. е 60 милиарда евро, а сега ще лапнат 15 на куп. Добра заработка.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма уста иска папа фурмиии...
2
2
 
13
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Цитат:"По-ниското ДДС не значи по ниски цени в ресторантите", уточни Караниколов. е от това по откровено изказване, че всъщност Боко Тиквата печели пари---няма...
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лелеее, 15 млрд. колко много ЕС Класи и къщи са това. Направо са се оплюнчили вече от кеф