Борисов сменя зам.-министъра Живков: В ГЕРБ това е практиката!

Екоминистърът да обяви името на заместника на Живков в понеделник
Обновена: 31 май 2020 11:53 | 31 май 2020 11:50, Петя Славова
198
Борисов сменя зам.-министъра Живков: В ГЕРБ това е практиката!
Снимка: БГНЕС


Зам.-министър Красимир Живков, който е сред обвинените за аферата с боклука ще бъде сменен в първия работен ден на новата седмица. Това обеща премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията му на обхода в Поморие. Той допълни, че очаква името на неговия заместник от екоминистъра Емил Димитров още в понеделник сутринта.

Още по темата

Премиерът заяви, че задържаният сам трябва да обясни защо е изготвил списъкът с имена, който вчера публикува прокуратурата и който касае незаконен внос и преработка на опасни отпадъци.

"Въобще не искам да коментирам. Всеки бизнесмен може да си сложи списък и да си го сложи в касата. И аз мога да напиша списък. Задържаният ще каже, аз не искам да гадая. Когато предупредихме, че ще има проблем с отпадъците, това беше преди местните избори. Оттогава ДАНС, МВР под ръководството на прокуратурата работят.", каза Борисов.

Борисов заяви, че зам.министрите се сменят по негова заповед и категорично отсече, че няма да има милост за никого. "В ГЕРБ това е практиката! Никой да не мисли, че ще му се размине".

Днес се гледа мярката на шестима от обвинеямите за аферата с опасния боклук от Специализирания наказателен съд. Прокуратурата иска за четирима от тях "постоянен арест", а за останалите двама – "домашен арест".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
5
 
! Отговори
БАЙ ГАНЮ ОСМАНЛЪ преди 3 години
ади ве откОга не те бях вИждалбе до оБед ли спа ,апа оне има часовникова кула ти не мож са мери с него.
73
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина е ,че Борисов е бил комунист.Но погледни - кой не е бил?Той поне е бил достатъчно млад тогава и не може да бъде отговорен за провала на държавата.Истинските виновници бяха големите акули от БКП. Които ръководеха държавата - ЦК на БКП, Държавния съвет, Министерския съвет - какво стана с тези хора?Нищо не стана - взеха си големите пенсии и когато умираха техните хора ги погребваха с почести и с ветнци.
72
5
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-72 *** ти тогава,ако беше ял камъни,оттдавна ,да беше ритнал камбаната.
71
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб - най-мръсната *** от БКП и наследниците им.
70
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-65, да трябваше да се разпусне,и сега ,нямаше,най-младия комунист,да ни управлява.
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се докаже истинската вина трябва да се започне от това как се назначават властници те.Тогава ще хване цялата схема, но къде ти.
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави,веднага се маха щом е нагазил в лука!
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не за министър ще вземем вашия Гечев, за да ядем камъни като през 97ма!
66
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,напълно съм съгласен с теб,за практиката,затова искам за 3 месеца да ме назначиш,за зам.министър,и като се нагушкам ме махни.
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Великият" им държавен глава Тодор Живков през 89та година каза една знаменита фраза: "Социализмът е едно недоносче"Той най-добре знаеше истината и защо се провалихме икономически. Не случайно през последните 1-2 години на управлението си се опитваше да направи завой на Запад.Но това Москва никога нямаше да го допусне.
64
3
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 години
Защо горанов е още министър? Уж на никого няма да му се размине, нали, баце? Съвсем ни взе за мезе, самохвалко, силен само на думи, уж безкомпромисен, ама избирателно.
63
1
 
12
 
! Отговори
бургазлия преди 3 години
Ако някой ми каже ,че има министър ,който не е за смяна ,ще му пратя пет л. бургаска мускатова !
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам да има осъден политик в затвора, поправете ме ако греша , не само за Герб се отнася ами и за Бсп
61
6
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ са се изчерпали вече, както и БСП. Не могат да ме впечатлят с нищо. Жалкото е, че има още хора дето смятат, че те са спасителите на България. Те наистина спасиха България като я докараха до висока смъртност, ниска раждаемост и най-ниските заплати в цяла Европа. Продължавайте да гласувате за спасителите на България, за да ви оправят още... Вече и с нови обещания преди изборите ще реват, както една прoститутка си променя визията, за да привлича клиенти. Нравът си никога няма да променят.
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още през 89та трябваше БКП да се разпусне, трябваше да има лустрация, трябваше виновниците за убийствата на хиляди българи да бъдат съдени.ЗАЩО НЕ СТАНА ТАКА?Ми защото нашата "опозиция" беше създадена от ДС. За да бъде употребена от БКП.За да могат "нашите хора" да се намърдат пак във властта.И то така стана.А най-долното е, че БКП вместо да признае за грешките си и за терора се преименува и до днес се държи така, като че ли няма нищо общо с разгрома на държавата през 89та.
59
2
 
17
 
! Отговори
Хайл Бокич преди 3 години
Практиката в ГЕРп е да гори бушон след бушон, но Главният прекъсвач никога да не е обезпокояван.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой да не мисли, че ще му се размине". Да ама на Горанов му се размина.
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВОНИТЕЕЕ,смрад
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое Плаща 3 милиарда, за да гепят 12 милиарда? Ти що нямаш вила у бацелона?
55
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 58. Ами не знам кои от ГЕРБ са от ДС. Но същото може и да се каже за БСП.За тях знам кои и до сега бяха на много престижна работа на Запад. И то две поколения. Например семейство Пирински.Те си бяха богаташи още през 89та.Нещо да се е променило там?И до днес Пирински е в ръководството на БСП.Мисля, че БКП номенклатурата, която си живееше като крезове преди 89та и до сега си живее така. Лъжеха народа колко е добре у нас, а магазините ни бяха празни. А на тях им доставяха у дома продукти.