Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!

На Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, у нас - 40 млн. лв.
Обновена: 7 юни 2020 10:14 | 7 юни 2020 10:09, Камелия Цветанова
498
Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото.

Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Още по темата

След като качиха в един от новите влакове на метростанция "Красно село", инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, докато у нас - около 40 млн.

Борисов заяви, че "когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото".

„С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. Като дам тази цифра и спират да говорят", отсече той.

Пускането на първия участък от третата линия на метрото в София ще е през юли - август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе - от "Красно село" до "Хаджи Димитър".

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка "Красно село" също е облагородено.

"На старите станции се монтират преградни стени", обясни Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция "Бул. България".

"На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха "Орлов мост" и "НДК", каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

"Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро", каза Борисов след излизане от метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
9
 
27
 
! Отговори
пак отворил уста преди 3 години
Борисов пак отворил уста и лъже ли лъже.Големи лъжи говори и голяма уста е отворил.Ама много взе да му влиза пеевския в тая уста като е зинал така
335
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка къде да си взема парите ако пиша за ГРОБ?
334
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свалили сте от 150млн на 40млн. - добро счетоводство- неизплащане на подизпълнителя, дори и глобяването му- бетон марка 150, вместо марка 300- MAФИЯ
333
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Со 355 - Тонката знае
332
5
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Който мисли че има корупция, нека дойде на плажа Алепу да му покажа как се прави истинска европейска подпорна стена, с напречни стълби за по-стабилно укрепване. На общинарите гласували против са предлагали по 5000 евро, а на общинарите гласували "за" най-вероятно нищо не са предлагали и най-вероятно не са взели нищо.
331
6
 
20
 
! Отговори
Баш Гого антиМутра преди 3 години
Във Варна булевард за 15млн го направиха за 100! Асвалта се продъни преди около месец и погълна кола! И простия българин казва - гласувам за Герб щото да не крадът ***.....сякаш като краде Герб ставаме по-богати и има какво да оставим на нашите деца!?? БОЖЕЕЕЕЕ , това е ужас! Премиер да е една неука мутра с комплекс за хипер величие и дори не помни , че хората са го назначили да им управлява парите! Хора ! Моля ви ! Стига! Убивате страната с гласове за тоя! Стига *** мутри!
330
4
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Всеки завършил висшето училище по джудо с разширено изучаване на логика знае, че КЪДЕТО ИМА МЕТРО НЯМА КОРУПЦИЯ.
329
5
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Тоя пак лъже ,като дърт ...
328
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм Тонката, ама ако дават по някоя стотинчица за кавичка, ето:"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""Къде да се явя, за да си получа парите? В административната сграда на НДК ли беше?
327
5
 
11
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Кога тръгва към "Гео Милев"- Слатина, защо бягате от тоя квартал ??? Защотоооо не гласуват за ГЕРБ. М-о-ш-е-н-н-и-ц-и.
326
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка не слагай кавички
325
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли защо Тонката слага кавички в изреченията? За да може по лесно пребройтеля от ГРОБ да види колко статий е публикувал за да знае колко да му плати
324
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупцията е в това че Б.Б , вместо да дава Пари на нас, Българите. Оня дава пари на чужди Башибозуци в Лагери в Елхово, Харманли и София (Враждебна). Краде пари от нас с фирмата- Топлофикация, а дава пари на башибозуците.
323
7
 
11
 
! Отговори
Заралия преди 3 години
Какво е общото м/у държавата и метрото, то е на София. Докога цялата страна ще плаща за него!
322
6
 
14
 
! Отговори
Долу Хунтата ! преди 3 години
Над 28 000 души са гласували в анкетата на хазартния бос Васил Божков само за едни час. Тази сутрин както обичайно точно в 8 часа, той попита през Фейсбук дали ще бъде подкрепен за нов политически проект.В рамките само на час беше регистрирана голяма активност. Близо 70 на сто от гласувалите са "за" тази идея, показа проверка на Фрог нюз в 9 часа. Любопитното е, че болшинството от коментарите също са окуражителни. Много хора, обаче искат Божков да стигне до край в разобличаването на управлаващите като настояват за още доказателства.
321
7
 
8
 
! Отговори
Рамбооо преди 3 години
Това е нещо хубаво и полезно за хората. Простаците не го оценяват.Зимата в метрото е много добре и бързо се придвижваш он точка А до точка Б
320
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на социализма България имаше 9 000 000 население, а сега няма и 7 000 000. Кой ще се вози във влаковете, не е ясно. Май сам ще си караш влака, както Станишев трамвая. Машиниста срещу ватмана.
319
4
 
5
 
! Отговори
Корупция преди 3 години
Имам месечна карта за метро.
318
6
 
28
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. Като дам тази цифра и спират да говорят", отсече той."А като питат боко колко е разликата в заплатите между България и Европа, самият боко млъква, сърди се и гони журналистите !!!Оппа, ми то никой май не смее да му зададе този въпрос, защото нямаме журналисти, а *** !!!
317
5
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко ако стане за 4-ти път Премиер,вече ще се...научи,кои думи да не...употребява поне при...интервюта и на други...полезни неща.Освен това...обеща и да ПРОВЕТРИ партията си.С тези...екстри,ако тръгне на избори,народът пак ще го...предпочете,защото има...харизма;очите му са много...хубави и изразителни.