Станишев зове за национален план за излизане от кризата

Той трябвало да е национално усилие, а не усилие само на МС
7 юни 2020 15:26, Екип на Bulgaria On Air
66
Станишев зове за национален план за излизане от кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Всяка страна трябва да представи Национален план за възстановяване от COVID-кризата, който трябва да отговаря на общоевропейските  приоритети за модернизация, дигитализация, зелен преход и трябва да има много силен социален аспект,“ каза в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR президентът на ПЕС Сергей Станишев в коментар за  предложения от ЕК възстановителен план за Европа на стойност 750 млрд евро и стъпките, които трябва да предприемат страните-членки, в това число и България.

„Този план ако искаме да е успешен не може да бъде план само на сегашното правителство, приет на едно  заседание набързо и представен на ЕК. Този план е отговорност на правителството,  но трябва да бъде национално интелектуално усилие, а не усилие на една група хора, пък било то и от МС,“ заяви Станишев в разговор с Милена Милотинова.

Според него в изработването на националния план трябва да бъдат включени експерти, научни среди, политическа опозиция, работодатели, синдикати. „Този план ще се изпълнява не от сегашното правителство, а от следващото, което и да е то. И затова трябва национално съгласие. България винаги е била успешна, когато сме постигали съгласие - така беше и с членството в ЕС,“ заяви Станишев.

„Ситуацията е нестандартна и изисква нестандартни решения,“ заяви Станишев, който призова да се направи национален антикризисен щаб след пандемията.

Според него в момента нямаме достатъчно ясен анализ за засегнатостта на различните сектори, нямаме и ясна прогноза. А прогнозата на ЕС е за над 7% спад в икономиката.

Още за антикризисния план на ЕС и как ще се връща европейския дълг от 750 млрд евро, както и за напрежението в БСП, има ли натиск в партията и защо лидерът на ПЕС е скептичен, че прекият избор за председател на партията ще проработи  – вижте във видеото:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: кризаСтанишевплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Безпартиен преди 3 години
Лигльопартиите са гноясали - разпуснете ги - да не се мъчат
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя се нареди на трапезата след Нинова. Всички искат да се направи план в който и те да са на трапезата.
55
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Един загладен евродупетат.
54
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Toзи украински ешкенази откъде взе да изпълзява нещо напоследък....кой знае какво пече.
53
0
 
5
 
! Отговори
тоти преди 3 години
Абе я си седи на *** в ЕС и забрави историята,никой не те иска и помни !!!
52
1
 
5
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Сергейко, да не забравиш да предложиш "насрещен план" ! Нали така ни принуждавахте да правим по времето на " (недо)развития социализъм"! България може да произведе 120 милиарда брутен вътрешен продукт , но комунистите приемат насрещен план да произведем 200 милиарда ! Това , че няма как да стане , не е от значение, длъжен си да обещаеш ! Е , после идва национална катастрофа, но е по-важно да се изцепиш ! Еееех, дебела тояго !!!
51
0
 
4
 
! Отговори
жкъфй преди 3 години
серго , кво прави ленчето брюкселска ?
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя поне се мъчи ония казват още месец ще сме така ами тогава кои ще ни плати сметката някои ония в Европа ли ги вълнува вас питам вие какво казахте няма повече стрес е питам Ко затворите държавата народа няма ли да откачи докато вие си решите проблемите ние не сме доктори и сестри тя кара Паджеро аз карам голф тя има хотел аз не тя ходи на море аз на село е докога така а ние сме хора
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един от Северозапада 38 Половината бесепари мразят Станишев, а другата половина мразят Нинова и гласуват за Борисов.Та такива ми ти работи .
48
0
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Станишев ,първо корана вируса трябва да си отиде и чак тогава да се правят национални планове. По време на война се мисли за победа , а след това за възтановяване.За сега войната не е спечелена.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като отиде в ЕП много взе да зове.Да вземе да напише плана, че ни втръсна от комунистическите му лозунги. А в същото време иска БСП да се слее с ГЕРБ. Националният му план май ще е олигархичен план.
46
7
 
3
 
! Отговори
страхливи БСП-та преди 3 години
БСПенца - имате страхотната възможност да разкарате ГЕРБ - ама ви е шубе и треперите та дрънкате.Горанов е толкова корумпиран ,че само снимката му вoнu на корупция.Ама не смеете да хванете сериозно темата - такива сте страхливци ,че по-добре да се разпуснете като партия - вредни сте колкото и ГЕРБ
45
2
 
5
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Тия от всички партии са се "абонирали"за властта и не искат да пуснат"кокалчето" на никаква цена...На каквато и работа или пост да ги сложат,но да си останат на "яслата"....Има нещо много сбъркано от освобождението от турско робство та до днес.
44
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Обаче Мишока много нагъл-те не го искат в селото-той за къщата на попа пита...А бе СерГей,времето ти минало,и като модерен,и като ляв,и като евро!
43
1
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
На вас от София господ ви дал чист въздух добри и умни политици и добра и вкусна европейска биологично чиста храна Гледам 80 % от вас плешиви като след химиотерапия.
42
3
 
9
 
! Отговори
До Единот Сверозапад преди 3 години
То понеже всички сте умници като теб от Северозапада и с чугунени глави ,за това сте на това дередже.Дал им Господ хубава природа и добра земя,голяма река те Партията си чакат да дойде да ги оправи.Чакайте и словоблудстайте както теб,той комунизмът сам ще дойде при вас и мед и масло ще текне от чешмите.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единно и солидарно и толерантно ще се удавите в Европейскиия гьол, простотията не се лекува.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй ли измислихте, кризата се задълбочава, нужен е план и понеже никой от вас не може нищо да измисли, нека се включат всички. Кой ви караше да се ръчкате в тая умрял съюз.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ,докога ще е кандидат -затворник ??
38
0
 
2
 
! Отговори
Ашкенази преди 3 години
И откъде се пръкват всички тия милиарди и към кого сме заробени? Да не би да са същите дето създадоха кризата? Тези мишоци от ВдругиденБГ дали ще напишат една истина в историята на този портал? На този етап бих взел за приятел световен престъпник пред дра.скач от този сайт, защото поне престъпника ще ми казва истината в прав текст.