Очаква ни радикален сблъсък между премиера и президента на изборите

Защо издръжката на НСО е колкото тази на Софийския университет?
18 юни 2020 18:30,
157

След като бе разпространен аудиозапис, за който се твърди, че се чува Бойко Борисов, се появиха и снимки от резиденция "Секвоя" - от спалнята на премиера. Предстоят проверки на прокуратурата. Борисов събра представителите на ГЕРБ в централата, като заяви, че атаките са в контекста на предстоящите избори.
Още по темата

Обвинени бяха хазартният бос Васил Божков, президентът Румен Радев, Цветан Цветанов и опозицията. Социологът Цветозар Томов определи атаките срещу властта като "знак за увеличаващото се политическо напрежение в страната".

"Главният въпрос, на който обществото трябва да получи отговор, е доколко тези изнесени компромати отговарят на истината. Остава да се надяваме, че прокуратурата ще си свърши работата", каза той за Bulgaria ON AIR.

Социологът отбеляза, че радикален сблъсък между президента Радев и правителството ще има на парламентарните избори.

"По един или друг начин позицията на президента ще се възпроизведе от повече опозиционни политически формации. От изхода на този сблъсък ще зависят и шансовете на Радев да спечели втори мандат на следващите президентски избори", коментира Томов в "България сутрин".

Борисов се оплака от президента: Следи ме с дрон!

По думите му би било "еднакво срамно за страната да се окаже, че премиерът би могъл да е шантажиран по такъв начин, както и че премиерът е извършил част от нещата, които се приписват".

Томов е на мнение, че започналата война може да е предвестник на политическа криза и предсрочни избори, но може и да продължи до следващите редовни парламентарни избори.

"Тази компроматна война няма да доведе до някакво тотално разместване на политическите пластове в страната", обясни той.

Според социолога Националната служба за охрана (НСО) не би трябвало да разполага с толкова големи ресурси.

"Издръжката на Националната служба за охрана е почти равна, ако и не по-висока, на издръжката на Софийския университет. Това не е нормална ситуация за една демократична страна", каза Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБожков е вреден за България,когато четох че е от БСП,разбрах,че никога няма да гласувам за БСП,когато четох как е изнасилвал момичета по тоалетните в заведенията, как е убивал хора и каква трагедия е преживяла Лечева,как е ограбвал ценности и с това разрушавал исторически места,как през цялото си съществуване не е бил нищо друго освен криминал,такива ли хора да върнем във властта?Не може да допуснем такова нещо в страната си!
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олигарсите ги ражда системата. Те не са природен феномен. Устройството на държавата, всичките и пипала, обгрижват тук и там по някой за сметка на десетки хиляди потърпевши. Никой не може да ме убеди, че Божков не е обгрижван. В публичното пространство се играе ежедневно със стотици милиони и властите не били го проверявали ?! Чистачка в селско училище даже не се назначава без партиен чадър.
122
4
 
1
 
! Отговори
К преди 3 години
И да загуби Бойко,не трябва по никакъв начин да излиза от партията си и ЕНП или може да се кандидатира за президент,но за президент няма особен шанс,затова е по-добре да стои в партията си и да не излиза от нея,защото ако излезе от политическия живот,това ще му коства по-бързо живота.
121
6
 
2
 
! Отговори
К преди 3 години
....следят дори и какво мисли,къде ходи,какво прави,яде,пие и т.н.,контролират и чрез сателит. И т.н.Правителството и специално Бойко е наистина в голяма опасност,надали и ще разбере от кой точно идва атаката,защото може да не е просто някой,а някои сл-би!Не виждам как ще се оправи в тази ситуация,дано се смилят над него!Но Божков наистина си показа престъпната природа с тези акции и публикации и как се убива поредния човек.
120
2
 
1
 
! Отговори
К преди 3 години
Обикновено чрез следене,нета и други методи наплашват някой до смърт,след това,когато е стресиран до смърт и се поддаде на паника,го обявяват на луд и го вкарват насила в психиатрия,за да не му вярва никой на приказките и за да го обработват там както си искат с химия и наночастици или др.,след това вкарват разни неща в тялото му,може чрез изстрел или таблетки с неща или по друг начин,за да го контролират и му причиняват болка или облъчване или болест,следят дори и какво мисли,къде ходи,какво пр
119
4
 
2
 
! Отговори
К преди 3 години
Правителството и в частност Бойко наистина е нападнат,когато не могат да спечелят с избори,опитват с компромати.Самия факт,че е следен от дрон,говори много лошо за опазването на държавността и правителството,както и на водача на България.Обикновено чрез следене и други методи наплашват някой до смърт,след това,когато е стресиран до смърт,го обявяват на луд,за да не му вярва никой на приказките,след това вкарват разни неща в тялото му или таблетки с неща или по друг начин,за да го контролират
118
17
 
3
 
! Отговори
Шансове за II мандат преди 3 години
Резидентът Радев няма никакъв шанс за втори мандат, той дори няма да изкара докрай и първия, защото в края на мандата му в света ще бъде въведен Новия световен Ред, а по това време Той ще бъде разследван за държавна измяна...
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чао дебелако!
116
7
 
8
 
! Отговори
Tikva shte prashti преди 3 години
Radev e dostoen chovek i SHTE specheli !!!!!
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай да залагаме Премиер срещу президент.В двубоя може и с дронове?!
114
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БиБи82 Ти,наистина ли вярваш на този нескопосан монтаж с парите и златото? Опозицията души накръв и няма търпение,да яхне властта,за да преяде с власт и пари. Румен Радев е до шия в корупция и само застаряло дело го отърва. Божков бе касата на БСП, сега им дава идеи за фалшификати. Играта загрубя и прокуратурата трябва да реагира,щом се проверява всяко съмнение на Божков,следва да се провери и президента,за държавна измяна.
113
0
 
0
 
! Отговори
105 преди 3 години
Разбира се, че не е 1018, разбира се, че е допусната техническа неточност.Което не променя факта: Жената, отказала да предаде стадото си на заколение, е спечелила окончателно делото.Един все още осмелил се да бъде жив, а не ***.
112
20
 
15
 
! Отговори
ист преди 3 години
Румен ДРОНов показа какъв не трябва да е президента на държавата.Той принизи президентската институция до треторазряден шпионин. Первезно е да надничаш в бельото на хората.
111
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дневният ред на обществото не е това. Цялата повърня цели да отклони вниманието от сериозните проблеми. Б.Б. и Гешев си играят на олигарх тук, олигарх там. А хората имат нужда от структурни изменения в управлението на жизненоважни сектори. Не понасят обичаните на Б.Б. послушни калинки.
110
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 113Да , сън не може да спи Путин. Колонията на САЩ през последните 30 години , щяла да приеме еврото . Едва ли го вълнува това изобщо То да кажем , че сме някакъв политически фактор . То на Балканите никой не ни брои за нищо , а какво остава на друго ниво
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 111Опс , моя грешка Ти си говорил за Борисов , а аз помислих че визираш Радев
108
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм гледала и слушала широко рекламираната повърня , свързана с Б.Б. Не виждам някой да проявява изненада или учудване от стилистиката. Всички биха били обаче в шок, ако се появи запис, в който Б.Б. говори със смислени изречения по определената тема с уважителен към събеседника тон. Без циклично да ни просветва със самохвалство, нападки и заплахи.
107
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските *** са активирани на макс. Влизането на България в еврозоната му идва в повечко на Путин.
106
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА БЪЛГАРИЯ БОГАТА МНОГО САЩ И МНОГО НАТО!
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108В-к "Дневник"Статията е от 14 октомври 2008 годинаИзлязла е в 19 часа и 13 минути