Очаква ни радикален сблъсък между премиера и президента на изборите

Защо издръжката на НСО е колкото тази на Софийския университет?
18 юни 2020 18:30,
157

След като бе разпространен аудиозапис, за който се твърди, че се чува Бойко Борисов, се появиха и снимки от резиденция "Секвоя" - от спалнята на премиера. Предстоят проверки на прокуратурата. Борисов събра представителите на ГЕРБ в централата, като заяви, че атаките са в контекста на предстоящите избори.
Още по темата

Обвинени бяха хазартният бос Васил Божков, президентът Румен Радев, Цветан Цветанов и опозицията. Социологът Цветозар Томов определи атаките срещу властта като "знак за увеличаващото се политическо напрежение в страната".

"Главният въпрос, на който обществото трябва да получи отговор, е доколко тези изнесени компромати отговарят на истината. Остава да се надяваме, че прокуратурата ще си свърши работата", каза той за Bulgaria ON AIR.

Социологът отбеляза, че радикален сблъсък между президента Радев и правителството ще има на парламентарните избори.

"По един или друг начин позицията на президента ще се възпроизведе от повече опозиционни политически формации. От изхода на този сблъсък ще зависят и шансовете на Радев да спечели втори мандат на следващите президентски избори", коментира Томов в "България сутрин".

Борисов се оплака от президента: Следи ме с дрон!

По думите му би било "еднакво срамно за страната да се окаже, че премиерът би могъл да е шантажиран по такъв начин, както и че премиерът е извършил част от нещата, които се приписват".

Томов е на мнение, че започналата война може да е предвестник на политическа криза и предсрочни избори, но може и да продължи до следващите редовни парламентарни избори.

"Тази компроматна война няма да доведе до някакво тотално разместване на политическите пластове в страната", обясни той.

Според социолога Националната служба за охрана (НСО) не би трябвало да разполага с толкова големи ресурси.

"Издръжката на Националната служба за охрана е почти равна, ако и не по-висока, на издръжката на Софийския университет. Това не е нормална ситуация за една демократична страна", каза Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно каза Борисов: Ф-16 идват, еврозоната-също.Процеса е необратим. Чао, Русия, няма да ни липсваш!
83
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв сблъсък? Радев ще го разнася като матрьошка Борисов.
82
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трябва да си абсолютно дезориентиран,за да казваш,че снимката на Б.Б. е направена с дрон. Този дрон от гардероба ли е снимал???
81
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската пета колона е решила да играе "ва банк".Всичко е впрегнато на макс. ***, руски протежета, крадливи олигарси........ Няма да стане, ***!! Вън от България, окупатори!
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да отговори на Божков, Бойко реши да се скрие чрез обвинения към политическите опоненти. И така, проблемът от криминален става политически! И в двата случая обаче губещият е той, а мимансът зад него ще поеме рикушета.
79
10
 
6
 
! Отговори
Чак пък радикален?! преди 3 години
Радев вече не е фактор в политиката, (както и партията му Майка БСП) , за да има радикален сблъсък ! Мун-Чо е само един безличен послушко !
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питате защо издръжката на НСО е колкото тази на СУ. Защото Службата за охрана пази Боце от дрона на ген.Радев. А професорите от СУ нищо не пазят. Нали видяхте: премиерът е поставил на нощното шкафче пищова си да се пази. Е, забравил е да си го вземе, ама това е от годините - 61 лазарника са това, ей! Дано не забрави някой път прозореца отворен, че тогава дронът може да вкара в спалнята я КВ, я ебола.
77
4
 
16
 
! Отговори
БиБи преди 3 години
вчера беше видимо уплашен. Много неща излязоха , а той говори пълни тъпотии. Няма такъв ужас , дори когато президентът Стоянов каза Иване , кажи си. Мутренска работа. Хората си изгубиха работата покрай тези извънредни положения , а той спи с близо 2млн. евро , че даже го има на снимка как спи там! Едеее това е Бояна , явно си ти там. Срамота бе! Алоооо , пагубни са за страната. Хората са по казаните те се къпят в безумно откачен лукс.
76
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков показа извлечения от банката и попита къде са парите. Ден след това ги показаха на целия свят. Остава да сравнят номерата на купюрите. Всичко останало е Пунта Мара!
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време гл.прокурор Филчев тръгна срещу олигарсите и Костов за приватизацията и те го изкараха луд!
74
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо много икономически интереси се засегнаха,особено на ДС червената олигархия!Започнаха и подмятания спрямо психичното състояние на ББ.Справка Александър Симов от БСП.Това вече е почерка на ДС и КГБ да изкарват инакомислещите луди!
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малцина имат смелостта да се изправят срещу Бойко дъ пъмпкин и бухалките му и г-н Радев е един от тях.
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Да не се тъкмите да обявавате извънредно положение, дрогари гербаджии?Само да Ви напомня, че докато сме в ЕС и НАТО, няма да ви мине номера!Така че си опичайте хубаво акъла, да не ви изплющят оттам, откъдето не очкавате!
71
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само необразованите хора не съзнават,колко сериозна е ситуацията,президентът работи в полза на чужди интереси и вече удари държавата,в лицето на нейния премиер. Няма страна,която би подценила заплахите срещу своя премиер.
70
2
 
16
 
! Отговори
МЕНЕ преди 3 години
президентът ме следи с дрон и на него е окачена бомба! Аз не отричам , че една дама е кърджалийска *** , не отричам , че съм пълен с евраци , не отричам , че имам злата итн. , ама защо президентът ме следи с дрон........?...Господи пази България!
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До tomaЗададоха ти въпрос кой пробута Цецка за съперник на Радев, не се ослушвай, а отговори. Чакаме отговор!
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интерсно!Кой подари кученцето на Путин и кой се договаря с Турция за "южен поток"?Когато сядаш на два стола обикновенно си на пода!Проблема в БГ-то не са примиер и президент, а тези, които ги пуснаха да избягат!!!
67
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен67 Притесни се за психичното състояние на тези,които изпращат снимки с дупки от куршуми на премиера,които го снимат с дрон,докато спи и които фалшифизират снимки с фейк компромати. Това е удар срещу държавата и тя трябва да действа. Гласуване свалянето на имунитета на президента Радев, заполчане на разследване срещу него,за държавна измяна.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69Подкупите и рекета не минават по банков път, мой човек.
65
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само необразованите хора не съзнават,колко сериозна е ситуацията,президентът работи в полза на чужди интереси и вече удари държавата,в рицето на нейния премиер. Няма страна,която би подценила цаплахите срещу своя премиер.