Очаква ни радикален сблъсък между премиера и президента на изборите

Защо издръжката на НСО е колкото тази на Софийския университет?
18 юни 2020 18:30,
157

След като бе разпространен аудиозапис, за който се твърди, че се чува Бойко Борисов, се появиха и снимки от резиденция "Секвоя" - от спалнята на премиера. Предстоят проверки на прокуратурата. Борисов събра представителите на ГЕРБ в централата, като заяви, че атаките са в контекста на предстоящите избори.
Още по темата

Обвинени бяха хазартният бос Васил Божков, президентът Румен Радев, Цветан Цветанов и опозицията. Социологът Цветозар Томов определи атаките срещу властта като "знак за увеличаващото се политическо напрежение в страната".

"Главният въпрос, на който обществото трябва да получи отговор, е доколко тези изнесени компромати отговарят на истината. Остава да се надяваме, че прокуратурата ще си свърши работата", каза той за Bulgaria ON AIR.

Социологът отбеляза, че радикален сблъсък между президента Радев и правителството ще има на парламентарните избори.

"По един или друг начин позицията на президента ще се възпроизведе от повече опозиционни политически формации. От изхода на този сблъсък ще зависят и шансовете на Радев да спечели втори мандат на следващите президентски избори", коментира Томов в "България сутрин".

Борисов се оплака от президента: Следи ме с дрон!

По думите му би било "еднакво срамно за страната да се окаже, че премиерът би могъл да е шантажиран по такъв начин, както и че премиерът е извършил част от нещата, които се приписват".

Томов е на мнение, че започналата война може да е предвестник на политическа криза и предсрочни избори, но може и да продължи до следващите редовни парламентарни избори.

"Тази компроматна война няма да доведе до някакво тотално разместване на политическите пластове в страната", обясни той.

Според социолога Националната служба за охрана (НСО) не би трябвало да разполага с толкова големи ресурси.

"Издръжката на Националната служба за охрана е почти равна, ако и не по-висока, на издръжката на Софийския университет. Това не е нормална ситуация за една демократична страна", каза Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален държи милиони евраа в нощно шкафче, а не в банка? Когато решиш да купуваш нещо правиш превод и готова.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Искаш да кажеш, герберокомунистите?Щото всички там си кътат червените книжки.
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснен съм за психическото състояние на Борисов вече дронове с бомби му се привиждат, спи с пистолет, 1.5 миилиона евро, злата и бутилка уиски до главата.
61
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радикалният сблъсак между премиер и президент вече е започнал. По-точната му дефиниция е, президентът срещу държавата. Следва импийчмънт.Разследването срещу президента е задържително.
60
8
 
7
 
! Отговори
СЕНЗАЦИЯ!!! ! ! !! ! преди 3 години
Очаквайте утре снимка на ауспуха на Бойко + анализ от ТОП журналисти, къде точно е монтирана камерката в бидето му!Не пропускайте! Започваме в 8:00 по Божковия Фейсбук!
59
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо просто не решим конфликта с гражданска война? Герберофашистите и лъжепатриотите срещу всички останали нормални хора? Ясно е, че с нагласени избори няма как да изметем хунтата.
58
4
 
18
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
За Радев ако изобщо се кандидатира за втори мандат няма да гласуват само симпатизанти на БСП и пенсионерите,а и всички честни и почтени българи.Цига.ите,бандитите и мутрите са за гърбавите.Вие за кой сте?
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво направи д-р Борисов за България освен за едноличната си ВЛАСТ Питам и отговор не искам!-:)
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На крива ракета космосът и пречи!
55
4
 
6
 
! Отговори
дедо Боре преди 3 години
До tomБойко каза, че и магаре да предложи за президент ще го изберем. За магаре гласувам, ама за плевенска селска ..- тц!
54
5
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
А Деса кво написа у фейсо по въпроса?
53
14
 
5
 
! Отговори
toma преди 3 години
Какво направи Радев за България ?????Питам и отговор не искам !
52
7
 
3
 
! Отговори
izh преди 3 години
До tomaЕе, Изборът на фуражката с петолъчка си беше просто едно извиване на ръце от червения бизнес дето контролира 60% от държавния ресурс , и плаща 50% от данъчните постъпления в бюджета. Я си представете, че бат им Бойко държи и тази власт? Процентите ще падат. Така че на изборите очаквайте Победа на ГЕРБ, но никога с 50+ процента
51
7
 
11
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
50
2
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Аз съм за удостоверение на автентичността на записа и снимките да се направи от международн независим институт. В противен случай се рискува резултатите да се обявят за не реални. Тогава ще се разбере за задругата, антинационална!
49
6
 
11
 
! Отговори
аха преди 3 години
До tomaвикаш друго си беше плевнелиев като президент...послушен, никога критикуващ правителството и никога работещ за народа а само за герп и хамериканците.
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До tomaЦецка ни пробута еднолично Тик вата, след разговор с Кремъл предния ден 16.30Всичко помним!
47
12
 
5
 
! Отговори
Георги преди 3 години
В този сблъсък президента може да разчита само на пенсионерите от БСП и на тия където търкат билетчета, за да станат милионери. Аз го харесвах преди, но последната 1 година тотално ми падна в очите. Голям зевзек излезе. И още повече, че до сега не е поемал отговорност за абсолютно нищо. Реално само можем да гадаем какви са му намеренията и възможностите. Но само като знам коя партия го подкрепя и ме побиват тръпки. Деца на убийци не искам да ни управляват отново
46
14
 
10
 
! Отговори
toma преди 3 години
Радев щеше да си мечтае да бъде президент ако не беше опита на ГЕРБ да ни пробутат Цацка.
45
2
 
5
 
! Отговори
izh преди 3 години
И за тези пари ако не създадат нещо хранещо медиите и кармазъ тролчетата поне една седмица ептен големи буклуци ще излязат