Разчитаме на туристи от Балканите и скандинавските страни

В ход е кризисна програма за реклама на страната ни
56
Разчитаме на туристи от Балканите и скандинавските страни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от коронавирус удари най-тежко туризма, въпреки предприетите от държавата мерки в подкрепа на бизнеса, смята ресорният министър Николина Ангелкова.

Още по темата


България беше една от страните, която отвори рано границите си
, още на 1 юли, но секторът е силно засегнат. Заради това са актуализирани дейностите за реклами и е разработена кризисна програма.

„Фокусът е с насърчаването на вътрешен туризъм. В ход са и рекламните кампании с акцент върху привличането на туристи от Балканите, Израел, скандинавските страни, Германия и държавите от Вишеградската четворка“, обясни по време на парламентарния контрол Ангелкова.

В условията на пандемията предприетите редица мерки за справяне с последиците, се актуализират периодично.

Една от най- важните стъпки в подкрепа на туроператорите е законодателната промяна, с която се дава възможност те да възстановят сумата за отменено пътуване до 12 месеца, посочи министърът.

Освен това се отпуска държавна субсидия от 35 евро за всяка седалка на самолет с поне 100 места.

За туризма мярката 60:40 стана 80:20,
от 1 юли стартира и още една мярка в помощ на фирмите на стойност 160 милиона лева. Държавата отпуска и безвъзмездна помощ на стойност 143 милиона лева за микро и малки предприятия, като до момента над 553 проекта са одобрени по нея, основно на туроператори.Разработва се и гаранционен фонд, допълни Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
12
 
! Отговори
Ин то дъ Трап преди 3 години
Айдеее...избягаха туристите!Годзила се появи!
28
0
 
12
 
! Отговори
Хорни Катър преди 3 години
Ела си в Гурково моя любов
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
простащина!
26
2
 
26
 
! Отговори
тТт преди 3 години
...Освен това се отпуска държавна субсидия от 35 евро за всяка седалка на самолет с поне 100 места."Леле-леле, това сега го прочетах! Значи да си вадим от джоба, ние- българите, за да може баба ми Ема и дедо ми Ханс от Холандско да си оплакнат джиджи-биджитата на мутреснките ни хотели! Щото, видиш ли, те са социално-бедни спрямо нас.... СРАМ и ПОЗОР!!!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първа мярка по програмата трябва да е скриването на това ***.
24
1
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Д-р Енчев като я видял и изтървал скалпела.Ако влезе в клиниката ,ще избягат всички пациенти.Както туристите от курортите.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си в една редица-Николинка ,Теменужка ,Петя ,Екатерина ,Десислава и най-отпред Цвета /кърджалийската п./.Егати кабинета ,егати държавата...
22
1
 
14
 
! Отговори
haha преди 3 години
Аз пък разчитам да отиде министърката при един ортодонт като за начало. След това при д-р Енчев за доста процедурки
21
1
 
18
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
Тая крадлива лелка защо не ми продаде апартаментчето си от 100квадрата за 64 000лв ,или палата под Витоша за онези 80 000лв?Тъкмо с тези пари ще подпомогне туризма.Редно ли е кокскоподобната *** да притежава имоти за милиони , а да лъже че са за без пари?Оня милиционер с каскета и златния ланец защо я прикрива?
20
1
 
20
 
! Отговори
тТт преди 3 години
Хайде хвърляй оставката, недоразумение такова!!!Още преди месец като каза, че очаква труден, но успешен сезон въпреки ситуацията с корона-вируса в цял сват, и ми стана ясно, че ги разбира нещата по-малко и от мен! Особено като се изпъчи пред чартъра с 170-те пенсионери от Холандия и казва, че сезона сега започвал и ще завърши през октомври!!!'Па аз съм *** консултант-продавач, а тя е министър на туризма!!! Ле-ле!!!
19
1
 
20
 
! Отговори
опашките къде са? преди 3 години
Българите не са добре дошли на българското черноморие. Чакат се само чужденци, и много лош късмет вади тоя нашенец, който го щавят като чужденец. Барбарони, столове и така нататък. Та след като не е наше, спасяват морето на чужденците с нашите пари. Аз обаче не искам да ми се харчат парите, за нещо което не чувствам мое!
18
1
 
20
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Крокозъбела от Златоград пак бръщолеви глупости.Направо цепи мрака с глупостта си и с тези кухи клишета ,които фъфли в несвяст.Прецака хотелиерите и ресторантьорите с 9% ДДС ,ама без напитки и кетъринг.После им натресе 800лв мин.осигурителен праг , а тези 60/40 никой в техния бранш не ги е виждал.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Това е мъжът на Калинка Захариева, Магарицата надали има мъж.
16
0
 
14
 
! Отговори
Аааа преди 3 години
Не гледайте снимката! Отивам да повърна
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрийте Ангелкова да не плаши туристите.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски шпионин купуващ американски самолети?----------------Нищо не е купил.След като 10 години ги бави, сега блокира парите, за да ги забави още 3 години и да ги излъже да му разрешат да строи руски газопровод.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано фалират всички пишман бизнесмени, хотелиери, ченчаджий, лодкари, джедкари и тем подобна свлеч, която не допринася с нищо за държавата.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да кажа на госпожата,че най-големият на морски курорт слънчев бряг е планиран да работи с чартърни туристи,затова огромните хотели там с по 1000 стаи имат 10-15 паркоместа максимум...тогава за какво изобщо говорим.
11
0
 
11
 
! Отговори
до Сата НАТО преди 3 години
Руски шпионин купуващ американски самолети?Абе момче тебе днеска те е напекло слънцето и само руснаци ти се привиждат навсякъде.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** министирка.. Живял съм в Дания, владея отлично датски език и знам до някъде манталитета на хората и работя в туризма и знам, че това, което тя си мисли са пълни фантасмагории. Работя в сферата на туризма освен това и всички датчани си анулираха почивките в България тази година. Причината? Те нямат забрана, а препоръка от правителството да ходят само в Германия, Норвегия и Исландия и за разлика от нас, те вземат всички препоръки много сериозно, а и не им се покрива мед застраховка тук...