Ангелкова оптимист: Чака повече туристи и не само по морето

За нас са важни и туристите от трети страни извън ЕС, посочи тя
30 юни 2020 20:30, Красимир Ангелов
100
Ангелкова оптимист: Чака повече туристи и не само по морето

Надявам се през юли и август да започнат да се възстановят пътуванията и да има повече туристи не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната, заяви във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Очакваме решението на Европейската комисия за пътуванията на туристите от трети страни, защото за нас са важни пазари като Русия, Турция, Украйна, Молдова, Беларус, Израел. Направили сме предложения в тази посока", посочи още Ангелкова на среща с представители на туристическия сектор и местната власт.

Още по темата
Министърът акцентира върху кампанията за промотиране на България като балнео- и СПА дестинация. В резултат на партньорството през септември 2019 г. страната ни бе включена в списъка от страни, в които осигурени граждани на Германия могат да ползват по линия на касите продукти от медикъл туризма.

Преди две седмици бе проведен разговор с ръководители на германските здравни каси в тази посока. Имаме огромни шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври. Ще разчитаме на активната ви позиция, за да рекламираме балнеопотенциала си, особено в условия на криза с коронавируса. Тази, а и следващите години грижата и сигурността за здравето ще са сред основните мотиви на хората да изберат дестинацията си за почивка. Затова точно сега балнео-, СПА и здравният туризмът ще са двигател за насърчаване интереса и доверието на туристите към пътуванията. Предлагаме качествен продукт,  атрактивни цени и безопасни условия за пребиваване, каза още министърът.

Вече стартираха рекламните кампании на България към основни целеви пазари – балканските страни, Израел, Скандинавския регион, Германия, Вишеградската четворка.
Средствата са силно ограничени, особено в сравнение с бюджетите на други страни. Предприели сме таргетиран подход, за да имаме по-сериозно предимство, посочи Ангелкова и допълни, че България се рекламира и по водещи световни канали като BBC, CNN, Euronews, National Geographic. Кампанията за вътрешния пазар също е в ход.

Много е важно да се спазват указанията на Министерството на здравеопазването и РЗИ за завишените здравни и санитарни норми, за да предлагаме качествен и безопасен продукт, акцентира още тя. От спазването на тези мерки и дисциплината на всеки зависи как по-бързо да се ограничи до минимум разпространението на вируса. Важно е всеки да бъде отговорен пред себе си. Имаме подкрепата на правителството и Националния оперативен щаб, увери министърът на туризма.

Министърът припомни последователната политика на институцията за намаляване на административната тежест и за облекчаване работата на бранша през кризата.

От програмата и фонда за безработица се насочват 50 млн. лв. само за сектор туризъм и те ще са съвместими с мярката 80:20. Тя започва да действа от 1 юли до края на септември с тенденция да бъде удължена до края на годината. Освен това са предвидени грантови схеми от ОПИК за насърчаване на средни предприятия в туризма с от 30 хил. до 100 хил. лв. и по тях се кандидатства само с една декларация. Там, където има трудности, сме коментирали с Асоциацията на банките и ББР да се търсят облекчения на изискванията за  ликвидност. Финализират се и условията по отчетността за отпускане на ваучери за почивка за хората от първа линия като специфична мярка, подчерта министър Ангелкова.

Успяхме да се преборим да има средства за туризъм и транспорт в следващия програмен период, каза още министърът. Разработваме стратегията, по която 13-те млрд. евро, предвидени за България, да се оползотворят рационално и предприятията да бъдат включени като директни бенефициенти. До момента това нямаше как да се случи. До октомври трябва да представим нашите искания в тази посока, анонсира министърът и изрази увереност, че с европейската солидарност ще се възстанови по-бързо секторът.


100
Още от Общество
Пенсиите по-високи с 6,7% от днес, минималната става 250 лв.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Лопе преди 4 дни
Антимутаген, моме, венозно! Ако не ти помогне, то няма накъде повече да ти навреди!
74
0
 
2
 
! Отговори
Лопе де Вега преди 4 дни
Един оптимист в тази държава, ама нейното май е от глупост, или по-скоро: от платена глупост!?! Пожелавам й скорошна почивка на нашето Черноморие!
73
0
 
4
 
! Отговори
ОСА преди 6 дни
ЧАКА, НО ЩЕ ДОЧАКА КОГАТО СТАНЕ МИС СВЯТ
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Един от осъществителите на българското *** се опитва да ни убеди, че ако прекараме ваканцията си там, ще срещнем и англичани. Ето това е положението.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Рекламното лице на Гучи пак ни говори нещо. Отивай да снимаш клипове по бикини, моме, използвай даденостите си по предназначение, и престани да ни занимаваш с политика.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тези двамата защо са без маски, както и председателя си днес а и почти винаги. Гребери нещо двоен стандарт ли правите. Ебавате се с нас, но си ходете с маски вие на морето. Ние ще пропуснем и ще се въздържим, дома ще си седим.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
миризливите ланяни плажове заедно с миризливите ланяни хотелиери чакат клиенти след като миризливите ланяни политици им намалиха данъците защото трябвало да си изсветляват бизнеса. добре дошли в републиката на абсурдите!
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Чака туристи по море и по суша. С клюна ше ги лови
67
0
 
8
 
! Отговори
Handel преди 6 дни
Мда... наглостта и глупостта нямат край. Ти го плюеш, а то вика "Вижте каквъ хубав освежаваш дъждец вали! Тъкмо за туризъм!"
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ми давай през любимите медии обходни маршрути за Гърция през Кулата и Маказа. И какво? Само през Капитан Андреево...***
65
0
 
9
 
! Отговори
Хахаххах преди 6 дни
Тази е много заблудена горката .
64
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 6 дни
Хората правят каквото могат. С ограничен бюджет как се изхранва цяло министерство? Че и работа да върши. Ще трябва да се вдигнат некои данъци за компенсация.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен
ами ако не дойдат организираните туристи с чартърите половин варна,половин бургас,цял несебър,цяло приморско,цяла каварна,цял созопол и т.н. ще останат без пукнат грош и ще трябва есента да ги приютиш и да ги храниш цяла зима...
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Някой интересува ли го това, ама честно? Защото аз лично се уморих да чета за тия туристи. И какво, ако не дойдат? ДРЕМЕ МИ, разберете най-накрая. Изобщо да не идват! Само ми пречат, и без това.
61
1
 
6
 
! Отговори
Bergen преди 6 дни
Всички страни затварят границите за британци, а ние ги каним.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Спрете да го показвате това по нощите бре!!! Всички знаем как изглежда Никулинка (имам чувството, че образа й е дамгосан директно върху мозъка ми), не е необходимо да стресирате хората допълнително, и да публикувате нейни снимки преди лягане. Тя самата призна, че мъжа/жена й спи през две стаи от нейната, инак щял да загуби психичното си здраве. Имайте милост!
59
0
 
11
 
! Отговори
Реалноста преди 6 дни
До Хотелиер

И в коя подпорна стена се намира хотела ти ?

А и няма как да не приемаш руски туристи след като те самите не искат да дойдат в хотела ти. Отдавна бедните руснаци предпочитат Турция за почивките си .
Това лято ако изобщо имаш посетители, то те ще са пенсионери от Германия ... алкохолици от Англия и някой друг твой роднина от България дето ще иска да спи в хотела ти на аванта ... богати американски туристи.... хахахаха само в мечтите ти .
58
0
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 дни
Подобно заглавие имаше и преди няколко месеца.Вечният оптимист.. а туристите все по-малко. Кризата в туризма все по-задълбочена ... какво чака народът само не знам ?!!
57
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 дни
Естествено че не само по морето и в София ще идват да видят живия Бай Ганьо.
56
1
 
8
 
! Отговори
Каракочев преди 6 дни
А бе, тази има неотложна нужда от специализирана медицинска грижа.

Спонсорирани публикации