Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!

Искам да го предотвратя, заяви той
Обновена: 10 юли 2020 10:07 | 10 юли 2020 08:56, Александър Попов
516

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
5
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
ВЪН МУТРИТЕ НА БОЙКО !
381
18
 
11
 
! Отговори
sd преди 3 години
България е пробита от руснаците и техните шпионски централи. Доган е техен инструмент., затова има такава сила и мощ. докато руснаците не бъдат изритани от управлението на България мафиотските игри няма да свършат.
380
12
 
7
 
! Отговори
sd преди 3 години
Браво на Христо Иванов! Показа как Доган и руската резидентура управляват управляващите! Сараят в Росенец е руска шпионска база за диверсии nа балканите, затова ще го брани и армията ако се наложи.
379
10
 
24
 
! Отговори
българин преди 3 години
Марш , мутро , отвай си !!!!!!
378
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгарю джОрналайзер,Що не напишеш всичко, което плачещият банкянлия каза сутринта по радиото?А? Цензурката ли ви тресе, че не смеете да опишете колко жалък звучеше?
377
7
 
22
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
ОМИТАЙ СЕ ***!ОСТАВКА! ПИСНА НИ ОТ ПРОСТОТИЯТА ТИ!
376
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То държава няма, има само територия, от която кой каквото може граби. Ако толкова искаше нещо да направиш за държавата, имаше повече от 10 години време, за това време, нито една реформа не беше направена.
375
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя чудесно осъзнава, че падне ли от власт ще го застигне съдбата на Луканов.
374
5
 
18
 
! Отговори
. преди 3 години
След вчерашните прояви ще се увеличат случаите на заразени, защото имаше повече хора, отколкото на мача "Локомотив" Пловдив - ЦСКА - София, коментира още БорисовБре къде го стискала обувката нашия банкянски диктатор.Разбрал е че това е началото на края.
373
5
 
21
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Тя от твоята глу.пост Бойко, държавата отдавна е фалирала.
372
5
 
14
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Бойко уж затвори баровете, ама като те гледам на снимките още не може да изтрезнееш от снощи.
371
5
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Де е Бойко?? .....Че едни хора го търсят да го бият.......
370
16
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Работата е ясна и елементарна!!Всичко,което се е тирнало на площада да вика осанна на Гумен Гадев,до един са нискочели бандити,дето са свикнали да си вадят хляба за сметка на България и на свестните българи!Почнали са още след освобождението и са пришпорили нещата от 1918 година,та и до ден днешен!!Това са хищници,на които им мирише на слободия и беззаконие,крадене и юдене без контрол,ако се доберът до властта!Всичко останало са дрънканици и пучи масали!!КОКАЛА и нищо друго!!
369
7
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Прилича ми на таксиметров шофьор и си личи , че е мутра с тия движения на риян циркаджия.
368
4
 
5
 
! Отговори
до 382 преди 3 години
Едно магаре също като теб се чудило от кой куп люцерна да пасе и починало от глад! Страхувам се за теп....!!!
367
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му се иска да я руши ако може да я граби, но ако не го оставят да си граби на воля, няма да се поколебае да я разруши...Това казва в общи линии.
366
10
 
7
 
! Отговори
sd преди 3 години
През екс-териториалния анклав Росенец влизат нелегално руски шпиони, вагнеровци и агенти на руското военно разузнаване. Тяхната задача е дестабилизация на Балканите. България е пробита, а бочо мисли че тези ''премиери'' дето ги е таковАл зверски не забелязват и ще го приемат в Шенген ей-така заради циркаджийските му номера.
365
25
 
12
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Изберете си Нинова с фалирата БСП и ще гледаме отстрани,като подстригани овце.Тъкмо се почне нещо и ....,,демократите"-български се втурват да плачат, че са им отнети правата.Свобода по нашенски.Ами давайте.Първо застой,сл.правителство на Радев, а после.....наново от нулата,като 1990г.
364
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивай си, че поне малко да остане от тази държава. Аре не се пиши загрижен и спасител.
363
3
 
9
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
тьпи коментари всеки гледа от своята камбанария не мислите за народа и дьржавата ни