Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!

Искам да го предотвратя, заяви той
Обновена: 10 юли 2020 10:07 | 10 юли 2020 08:56, Александър Попов
516

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше показано нещо, което е ясно на всички - че държавата се управлява от тройна коалиция ГЕРБ, ОП и ДПС и акцията на Христо Иванов имаше за цел да го докаже. Бойко Борисов е изключително уплашен от това, което ставаТова каза пред БНР културният антрополог и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Ивайло Дичев.
341
2
 
17
 
! Отговори
Така е преди 3 години
След всички мизерии пране на пари и омраза към народеца следва Н.съд.Пари, пу...ка, политика всичко е вятър.Остават живите хора.
340
6
 
27
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Батальонът се подрежда за последен бой. Тиквата си заминава, гербери реват. Няма служби, кариери, няма келепир. Няма сделки с олигарси и парички в брой. ББ каканиже в свой просташки стил и заплашва и обижда тоз наглец и лъжец.
339
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд и затвор за дебеелите свинее: Лойко, Дебелян, Каскета, Цацата, Каракачанката, Горанката. Ояли и преяли с власт, кражби и злоупотреби!!!
338
4
 
19
 
! Отговори
Разбрахме преди 3 години
Следва народен съд.
337
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подгонените от прокуратурата олигарси се сетиха за народа. Все някой трябва да извади горещите въглени. Бойко да се откаже от двойствената си игра. Иначе нищо добро не го чака.
336
4
 
9
 
! Отговори
младен преди 3 години
Свин.ьо долна дано инвалид останеш. Да неумреш но инвалид без да може да се движиш. И ти и децата ти!!!!
335
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя почна откровено да го играе луд ;)))
334
5
 
32
 
! Отговори
Хитро преди 3 години
който не подкрепя мафията -ГЕРБ значи е червен. Ей гербери , не е нужно да сме червени за да искаме морал и достоен живот в ПРАВОВА ДЪРЖАВА! Без вас не можем да живеем - айде де - гербери нещастни. България е на 1300г ще преживеем и вас.
333
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За паралелната държава става въпрос където всички си живеят добре!
332
39
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Браво Бойко! България е с теб! Майнaтa ви на всички червени трoлове. България обича Бойко!
331
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- късно до седмица Боко ще подаде оставка.Браво червени гадове- успяхте!
330
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА
329
4
 
20
 
! Отговори
Коя държава??? преди 3 години
Нашата или частната твоя???
328
1
 
4
 
! Отговори
Абе май преди 3 години
Добре е усетил "червената идея" !
327
3
 
3
 
! Отговори
баба Гоци преди 3 години
До Дядо СоциЕдно е да искаш,друго е да можеш,а трето-да го направиш.
326
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този даже не осъзнава, че вече е разрушил държавата от глyпocт, корупция и алчност.
325
30
 
10
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
На Борисов не му се иска да разруши държавата , ама Нинова гори от желание.
324
2
 
26
 
! Отговори
Жалко , че преди 3 години
Бойко-Гешев-Цацаров-Пеевси-Доган започват да приличат на индийско божество с хиляди лица , но винаги един персонаж. Това е страшно , дано бъдат съсипани от улицата и да бъдат изметени веднъж завинаги. Лошото е че направиха много глупости в бизнес климатът и оцапаха прокуратурата , тя винаги е била мишена на всяка власт , защото те може да натикат в кауша министри , депутати итн.
323
0
 
6
 
! Отговори
до 335 преди 3 години
Има една докторка в Солун - Евтаназия Танатос Каламбокис! Справя се от раз!