Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!

Искам да го предотвратя, заяви той
Обновена: 10 юли 2020 10:07 | 10 юли 2020 08:56, Александър Попов
516

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
4
 
20
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 334! Не е точно Пеевски, а - Беевски! Ясно е, че вече и от Бойко нищо не зависи! Ако бе малко по адекватен, с Радев щяха заедно да разтурят този сарайски комфорт! Сега Доган ги прави смешни, чрез Гешеф! Уж авиация, уж мутри, а да нямат десетина момчета да го респектират! Карат се помежду си, Каскета се кефи на воля! Когато в джунглата няма лъв, май муната става цар! - поговорка от Африка!
321
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До написалия: "На вчерашната "сбирка" на жадните за власт комунисти предимно се е чувала руска реч ! Дори самият прецедент спираше в истеричния си изблик и едва се сдържа да не се рзкрещи на руски език ! Жалък беше *** ! Мноооого жалък в сравнение с Борисов !!!"...............................Какъв завършен д е б и л! Със сигурност дори идея си нямаш колко си зле. И това е добре.
320
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това НСО е наследник на УБО и трябва да се закрие. Да му се отнеме огромния бюдйет.
319
6
 
25
 
! Отговори
лекар преди 3 години
До АнонименНяма лекар който да се заеме с безнадежден случай като този!!!Просто загуба на време!!!
318
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко обади се на Гешев и заедно подайте оставка пред Пеевски . Протъркахте се. Всички схванаха за какво иде реч а той не прощава . Как можа да те снимат напречно на леглото с евро и злато. А Каскета говори глупости като Главен прокурор каква Аврора какви пет стотинки ,този човек се е отклонил от действителността Пеевски дръпни му ушите
317
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, не е добре да разрушим държавата от глупост! По добре като теб-от алчност!
316
2
 
28
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Бай *** неукия в действие...горко на обикновения българин.
315
3
 
21
 
! Отговори
до 328 преди 3 години
Станишев те въведе в ЕС бе, сербез! Но не е тръгнал като тиквата да се хвали с това всеки ден! Както тиквата се хвали с председателството и как се грижи за западните балкани! И като го вкара Станишев в ЕС, мафията взе властта и започна да усвоява! Преди това се занимаваше с по доходоносни, направо мутренски ,,бизнеси"!
314
0
 
21
 
! Отговори
И ЗАМИРИСА НА МОРЕ преди 3 години
утре сме на каменистия плаж
313
25
 
8
 
! Отговори
Само ББ! преди 3 години
По време на управлението на соцкомунистическите правителства на Луканов, Жан Виденов, Станишев ограбиха държавата, разпределиха я на порции, станаха милионери, а някой и милиардери, а народа гладуваше и работеше за 5-6 долара на месец! Сега същата мафия отново иска да се върне на власт и да краде като преди! Единствената пречка това да се случи е Бойко Борисов! Затова е тая ежедневна помия срещу него, затова са тези активни мероприятия, но народа не е сляп и вижда кой наистина милее за България!
312
6
 
21
 
! Отговори
Бай Х преди 3 години
ОСТАВКААААА!!!!!
311
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му се иска да разрушим държавата от глупост, но като няма ум - какво да прави ?
310
24
 
5
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Бойко, видя ли каква греда удари с тоя *** фатмaк Мун Чо Прецедент-а? Защо ни го натресе, Бойкооо, защо?!?!
309
5
 
24
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Ако си мъж подай оставка,ставаш смешен пожарникар с шкафчетата и златото,пистолети и глупости.Форума пишат да те защитават на какво да завиждат че народа се Измъчва с 300евро на месец заплата или 120 евро пенсия,Каква завист?
308
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам една голяма молба към всички Болници,намерете един лекар и го лекувайте това подобие на човек. Направо се е самозабравил къде е и какво се случва. Жална ни майка ако продължава с тези брътвежи,каква еврозона и врели -некипели бре. Само индивид с психични отклонения може да измисли подобно нещо. Тоя и на луната да е и там някой дтуг ще му е виновен.
307
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Косят леИнтересно ми колко ли ти плащат за да пишеш глупости в които и сам не вярваш!?
306
27
 
8
 
! Отговори
Бойко Победа! преди 3 години
Още 2 мандата като министър - председател, а после още 2-3 мандата като президент! България обича Бойко и го доказва на всички избори от 2005г. насам.
305
25
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На вчерашната "сбирка" на жадните за власт комунисти предимно се е чувала руска реч ! Дори самият прецедент спираше в истеричния си изблик и едва се сдържа да не се рзкрещи на руски език ! Жалък беше *** ! Мноооого жалък в сравнение с Борисов !!!
304
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милият той,за държавата се загрижи.Ми тя вече не съществува бе!!!От 30 г. я унищожавате а последните 10-12 направо се оля.хте.То бива крадене ама вашето изби рибата!!!Няма вече нито държава,нито институции,нито здравеопазване,образование,общата култура на младите се свежда при болшинството до чалгата и силикона.Държавата просто започна да умира след 10.11.89 и вече процеса приключи.След 5 г. ще има само синовете,внуците и правнуците на комунистите които крадоха 30 г.,полицията,чалгаджиите,ромите
303
26
 
8
 
! Отговори
Браво ББ!! преди 3 години
Имаме огромен късмет, че в тези тежки времена ни управлява такъв човек като Борисов! Ако на власт бяха баш мафията от партията Корни и пробития от Кремъл жалкара Льотчик досега да са ни фалирали 100 пъти! Да е жив и здрав Бойко Борисов, Господ да го пази от тия червени хиени, които съсипаха и ограбиха държавата ни!