Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска

Президентът искал да яхне вълната и да извлече дивиденти
4
Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът няма никакво основание да иска оставката на правителството, каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Още по темата

Тя коментира, че цялото пребиваване на президента на поста е противопоставяне, той желае да яхне вълната и да извлече дивиденти, без да мисли за ситуацията. Има много хора, които не го определят като лидер. Има много хора извън струкутрите на ГЕРБ, които намират драмата в момента за преувеличена.

Проф. Христова подчерта също, че да си демкорат означава да спазваш закона.

Би трябвало ролята на президента да бъде баланс между опозицията и управляващите. На практика у нас отсъства властта президент. Хората, които излязоха, го направиха заради закъснелите реформи. Те са уморени да чакат, не намират себе си. Точно този протест не е хомогенен. Влизат странични мотиви. Привържениците на БСП участват, търси видимост и Мая Манолова, която напоследък трудно постига това.

Христова коментира и събитията на "Росенец".

"Христо Иванов намери много силен пиарски ход,  във вторник, с който вдигна напрежението. Проблемът е, че много хубаво говори, но в историята е бил много движещ се между различните фактори във властта. Имаме амалгама от хора, които имат причини да бъдат на улицата и тези хора рискуват с цялата си толерантност да бъдат поведени от такива играчи, защото това са играчи. Според всички специалисти трябва да има импийчмънт. Трябва да можем да даваме преценки, за да не работим срещу народа си. Това е отговорност на политицитие, особено на тези, които искат да вземат властта и да яхнат вълната", посочи тя

"На плажа беше предизвикан конфликт. Не може да се допусне привържениците на ДПС да отидат там. Това е безобразие и безотговорност, което можеше да предизвика сблъсък. Такива грешки дават дивиденти на играчите, за да играят игрите си", каза още проф. Антоанета Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
17
 
10
 
! Отговори
Малко поезия преди 3 години
ВинетуПръкна с от Банкя мутра великатя към пропастта България тика!Фалшив генерал,с бухалка-не жезълот години е във властта влезъл!Не се наяде,не се напи,на хората вярата уби!Луканов и Костов,Симеон и Доган-вички подмина тоз калпазан.Магистрали с европари построи,само че дупкитекой ще преброи?На Началниците в Брюксел е верена към народа си-безхаберен.Еврофондовете окраде,па на дружките ги раздаде.Нека на острова* да го изпратимче иначе лошо ще си изпатим!*Белене или гръцкия?
79
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата Власт на Народа , Президента Радев е с Народа и трябва да Оглави Държавата ! Борисов и Цялата Шайка в Софииския Централен Затвор ! Конфискация на Имуществото на Министрите от Цялото Правителство и приближените към тях Олигарси , Новомилионери и приятели на Борисов ! Гешев да си даде Оставката заедно с ВСС ! ГЕРБ трябва да бъде Унищожено като Партия , а нейните лидери до живот в Затвора !
78
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руци Ушатата *** е за съд, хванаха му гешефтите с олигарсите и престъпниците и сега лъже, маже, струва за да отдалечи Гешев от себе си! Ама нямамда стане руска стерво, Гешев ще те опъва здраво, ще грухтиш Ушато недоразумение. Върви си с мир, щото уначе ще бягаш в Сибир при бащицата ти. Или в Дубай ще бягаш, при твоя спонсор. Ушат ГЗ немит..
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес бил хванал 30 шарана довечера подгрява
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То както казахме лови риба само като гледам полза тия няма
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е време е дасе махне онуи след три протеста има ли смисъл с оня *** на младини дивак го е яд замина му хотела на морето тъи че безсмислено е
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското знаме не е пленявано никога до сега, но беше потъпкано от охранител на държавна институция. В държава, която пази определени хора повече от колкото външната граница на ЕС е ясно, че институциите не служат на народа а на определени кръгове.
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отставката няма да свърши никаква работа, трябва тотална лустрация на всички заемали длъжности в държаваната администрация последните 30 години. Мафията е впила пипалата си от най-мислите етажи на институциите до върха им и ги ползва да обслужват нейните интереси, а не на народа, който ги издържа.
72
7
 
4
 
! Отговори
ОПГ ГРОБ преди 3 години
А феновете на Бойко Кюлчев Чекмеджиев как ще коментират примиер на държава, която и да е тя, да спи с пистолет сред пачки (общата сума, поне според това което се вижда е около 2 млн евро) и кюлчета злато (които имат серийна номера и лесно могат да бъдат проследени от къде са дошли)
71
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберуги крадливи, филма свърши. Преди време ви казах да се страхувате от гнева на търпеливите, но вие май не разбрахте.
70
3
 
10
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Антоанета Христова ми беше преподавател в Софийския. Миналата година за изпита искаше от мен и колегите по 500 лв. Аз не дадох и ме скъса. Към 10 човека и дадоха. Моля, не Ния показвайте тази особа. Тя е за затвора
69
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тоя резидент-грипена ще е алтернативата на Тиквата предпочитам Тиквата.
68
2
 
2
 
! Отговори
до ха-ха преди 3 години
Затова и казвам, колега, жалко, че Доган не е етнически българин.Дори Путин едва ли щеше да се справ с него.
67
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, теб кой друг политик, бъгарски или не те уважава и кани? Кой, Божков и Цветан Василев ли, *** и Мая - май само те, ти си персона нон грата момче, вън от резиденцията и президентсвото.
66
10
 
15
 
! Отговори
КНСБ преди 3 години
Радеев,писна ни от теб ! Ако има някой,който да си подава оставката и да не ни се мярка повече,това е твоя моилостг,най-слабият президент на България! Не,че другите са допри несли кой знае колко и с какво,но поне заемаха местото президентско с нагласата ,че са президенти на целия народ,а не само на мини-част от него... Вярвай ни - можем и без тебе и твоята обожаема...
65
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев какво ще пише за теб в учебниците по-история - национален предател, руски шпионин и закрилник на олигархията, да ти е честито!
64
6
 
3
 
! Отговори
!!! 71 преди 3 години
Конкретно, точно и просто! Белки да го вдене и най глуповатия герберастин! Като тея на контрапротеста! От това по просто да ви го обясни човека не може!
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая министър на основанията ли е?Дивиденти се извличат от фирми, които отчитат нетна печалба.
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечна слуга тази е поръчкова от ГЕРБ .Сега милионерката Арналудова сигурно вече поръчал статии от туй наречените доцент и доцентка
61
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократично и да си истински демократ според трубадурите на Мутрата каквато е тази госпожа означава следното:Да купиш на мутреста си вила за 2,5 млн в Барселона, да държиш в шкафчето си евро и злато за 1млн евро,да караш олигарсите да ти плащат 65млн както твърди Божков,да харчиш парите от бюджета за нагласени общата.поръчки, 48 млн на Гергов, 1млд на ДПС уж за язовири,150 млн за Цеко Минев и т.н. И Каскета се прави че нищо не вижда,това е демокрация по мартенски.