Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска

Президентът искал да яхне вълната и да извлече дивиденти
4
Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът няма никакво основание да иска оставката на правителството, каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Още по темата

Тя коментира, че цялото пребиваване на президента на поста е противопоставяне, той желае да яхне вълната и да извлече дивиденти, без да мисли за ситуацията. Има много хора, които не го определят като лидер. Има много хора извън струкутрите на ГЕРБ, които намират драмата в момента за преувеличена.

Проф. Христова подчерта също, че да си демкорат означава да спазваш закона.

Би трябвало ролята на президента да бъде баланс между опозицията и управляващите. На практика у нас отсъства властта президент. Хората, които излязоха, го направиха заради закъснелите реформи. Те са уморени да чакат, не намират себе си. Точно този протест не е хомогенен. Влизат странични мотиви. Привържениците на БСП участват, търси видимост и Мая Манолова, която напоследък трудно постига това.

Христова коментира и събитията на "Росенец".

"Христо Иванов намери много силен пиарски ход,  във вторник, с който вдигна напрежението. Проблемът е, че много хубаво говори, но в историята е бил много движещ се между различните фактори във властта. Имаме амалгама от хора, които имат причини да бъдат на улицата и тези хора рискуват с цялата си толерантност да бъдат поведени от такива играчи, защото това са играчи. Според всички специалисти трябва да има импийчмънт. Трябва да можем да даваме преценки, за да не работим срещу народа си. Това е отговорност на политицитие, особено на тези, които искат да вземат властта и да яхнат вълната", посочи тя

"На плажа беше предизвикан конфликт. Не може да се допусне привържениците на ДПС да отидат там. Това е безобразие и безотговорност, което можеше да предизвика сблъсък. Такива грешки дават дивиденти на играчите, за да играят игрите си", каза още проф. Антоанета Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
9
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
До АнонименТи за Фотошоп чувал си бе ***? С фотошоп може да те изкарат човекоядец!
59
0
 
9
 
! Отговори
2500 леа заплата преди 3 години
Как с 2500 леа заплата си купуваш сарай, как имаш 12 хотвла на златните с 1200? заплата? КАК? ИНАЧЕ НЕ КЕАДЯЛ, ДОБРЕ ДОКАЖИ ГО! Всички са там за да крадът, няма един свестен! Сега ще се самоизберът. Язък за шумът. Много шум, за нищо!!!!
58
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До АнонименДума да няма,Доган е най-големият патриот-на собствената си лична държава от която го делят десетина години макс,ако се запази сегашното статукво.Звучи добре,нали:"А.Доган-президенто-падишах на Булга*ристан".
57
3
 
5
 
! Отговори
местен свинар преди 3 години
Че, ако стои мирно цял мандат и Бойко да му набива чембери по главата, защо ви е президент! Даже много време бе прилежен и хрисим спрямо тези безобразници! Трябваше мутрите оня ден да го нападнат, чрез метресата си Греша, за да разбере, че повече така не бива! Излагаме се пред Европа! Може ли Главният *** в това неадекватно състояние да бъде повече премиер! Вие, ако сте производител на дини, ще поставите ли Борисов да пази карпузите и бостана! Пълна неадекватност! Тотално изпуши!
56
7
 
10
 
! Отговори
сбъркал е държавата преди 3 години
Прездентът се е объркал че е парламент ,но това са са различни неща и нека каскета Родеф да погледнеконституцията , а да не се води по руската конституцият където премиера се назначава от президента .БЪЛГАРИЯ НЕ Е РУСИЯ ТОВАРИШ ЛЬОТЧИК! не си в час!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е че за 2 дни "пандемията" изчезна и в медиите-единственото място където съществуваше.
54
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре вижте хората на площада вместо да дрънкате врели-некипели. Народа иска Борисов да си подава оставката. Просто е. Всичко свърши. Време е да се плащат сметките.
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние нямаме по нощните шкафчета пачки евро по 500 и кюлчета злато.но пияният дебел вожд дето спи напреки спалнята има..от къде ги спечели и колко данъци плати за тях?
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има нужда от нов модел на управление, а не от нови избори! Избори ще има догодина, но по този модел на управление нищо няма да се промени."===Викаш що да не назначим балдъзата ти за кралица? Абе олигоффрени, начина на управление на държавата е определен от КОНСТИТУЦИЯТА!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Нинова са популисти.Виж, ако Доган реши, че ББ трябва да си "ходи", става много сериозно!Доган го е доказал неведнъж.Жалко, че политик като него не е българин, въпреки, че дори бидейки етнически турчин е по-голям патриот на Бг от доста етнически български "патриоти".
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво разделяне говорите? На времето Жельо Желев критикува правителството на Филип Димитров и предизвика падането му, а бяха от една партия. Защо мислите, че президентът трябва да подкрепя изпълнителната власт на всяка цена?
49
0
 
1
 
! Отговори
стар комунист преди 3 години
До Истукан Е и какво ,пак стигнахте да искате смяна на системата май?
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербери прости и крадливи
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, ето такива на хранилка на властта са още по отвратителни в слугинажа си от самите тикви! Уж интелигенция! Ако бяха истински честни интелигентни хора, а не мутренски слугини, просто щяха да игнорират тиквите, техните калинки и антураж! Достойният човек постъпва така, а не критикува честните и поддържа мафията! Сетне първи ще се пребоядисат, но сега папкат!
46
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф е обвързан с мафията- божковци, баневци, минювци, ветковци, вълчовци, бобоковци- ***, но за да се отърве от прокуратурата я нарича мафия. Мафиота вика дръжте мафията.
45
8
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Какво крадене бе сурикат?Кое са откраднали? Ти ходел ли си скоро на доктор?
44
12
 
14
 
! Отговори
един преди 3 години
Радев може и да няма право по Конституция но в случая я иска СУВЕРЕНЪТ,който има върховното право на това!
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Служебно правителство, смяна на прокурора и да плати щетите, които е нанесъл на държавата.
42
1
 
16
 
! Отговори
Дали преди 3 години
Дали коментиращите тук, които яростно защитават президента или правителството, не разбират за какво иде реч на протестите. Хората искат да се спре безогледното крадене и унищожаване на българската нация, Законите явно не са добри, щом се стигна до тук. По-скоро са добри, но за властимащите, правят ги недосегаеми.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора защо учат политология, като накрая пак говорят глупости срещу пари. То това става и с основно образование