Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска

Президентът искал да яхне вълната и да извлече дивиденти
4
Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът няма никакво основание да иска оставката на правителството, каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Още по темата

Тя коментира, че цялото пребиваване на президента на поста е противопоставяне, той желае да яхне вълната и да извлече дивиденти, без да мисли за ситуацията. Има много хора, които не го определят като лидер. Има много хора извън струкутрите на ГЕРБ, които намират драмата в момента за преувеличена.

Проф. Христова подчерта също, че да си демкорат означава да спазваш закона.

Би трябвало ролята на президента да бъде баланс между опозицията и управляващите. На практика у нас отсъства властта президент. Хората, които излязоха, го направиха заради закъснелите реформи. Те са уморени да чакат, не намират себе си. Точно този протест не е хомогенен. Влизат странични мотиви. Привържениците на БСП участват, търси видимост и Мая Манолова, която напоследък трудно постига това.

Христова коментира и събитията на "Росенец".

"Христо Иванов намери много силен пиарски ход,  във вторник, с който вдигна напрежението. Проблемът е, че много хубаво говори, но в историята е бил много движещ се между различните фактори във властта. Имаме амалгама от хора, които имат причини да бъдат на улицата и тези хора рискуват с цялата си толерантност да бъдат поведени от такива играчи, защото това са играчи. Според всички специалисти трябва да има импийчмънт. Трябва да можем да даваме преценки, за да не работим срещу народа си. Това е отговорност на политицитие, особено на тези, които искат да вземат властта и да яхнат вълната", посочи тя

"На плажа беше предизвикан конфликт. Не може да се допусне привържениците на ДПС да отидат там. Това е безобразие и безотговорност, което можеше да предизвика сблъсък. Такива грешки дават дивиденти на играчите, за да играят игрите си", каза още проф. Антоанета Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Има нужда от нов модел на управление, а не от нови избори! Избори ще има догодина, но по този модел на управление нищо няма да се промени.
39
7
 
21
 
! Отговори
Добре помнещ българи преди 3 години
Това недоразумение Радев нали не си мисли,че българите са забравили кой създаде мутрите и олигарсите ? Питам за един приятел.
38
7
 
23
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Еееййй как ми падна в очите тая руска кукла на конци. Иска да запали държавата.
37
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът влиза в ролята си при кризи, когато властта сгази лука и стане противоконституционна, започне да създава проблеми. Служебно правителство и нови избори.
36
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само има право да им иска оставка, но е и длъжен! Освен това, такива са принципите на демокрацията - коректив на властта! А когато тази власт е явно престъпна да изкомандва - ,,Мутри, марш!". Иначе ще имаме тоталитаризъм - отгоре една едра тиква и всички надолу надупени! Кюлчета, чекмеджета - прокорора се прави на заспала Гана! Иначе много пъргав!
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Междуградси шофер:Ох, как ще захлебя покрай курсовете на Биби с платени контрапротестъри
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкупени политолози и социолози - спрете да се появявате, че хората ви се смеят.
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насрняка Боко преди да дойдат гербаджии от провинцията не посмя да си покаже тиквата.
32
3
 
7
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Егати професиите господа !! Политически психолог ( значи болрдуват вко тив)..политически антрополог ( какво ом изследава)..какво работят и що са толкова богати !!Социолози, Пр-та , връзки с обществеността...абе тия кой ги ражда и урежда!!
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези платени политосоциолози правят търговия с влияние. Или са пълни *** да работят лобизъм без пари?Кой ще изкара колко са получили за лобизъм и платена търговия с влияние?
30
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На практика у нас отсъства властта президент------Президент не е власт, а представителна институция и е конституирана точно за такива случаи - когато управляващите се самозабравят и се превърнат в шайка мутри. Тази н'ам си откъде докарана п)/тка да вземе да си навре дипломата вгз.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук се получава нещо като Крадецът вика :Дръжте крадеца.
28
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов така ли обединява народа, като кара контрапротест до протеста и рискува да станат сблъсъци. Забрави за пандемията и с автобуси ги докара в София.
27
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е п.едераст! Всички подкрепящи го ще бъдете наредени до стената! ***.йката еи е 3бана!
26
13
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
ГЕРБ и ДПС явно няма да пуснат властта по нормалния начин...Значи трябва по трудния.
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един истински български генерал навремето беше казал: "Предателите се разстрелват в гръб!"
24
2
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Защо да няма, понеже на ИНСПЕКТИРАЩИЯ не му се иска ли?
23
6
 
15
 
! Отговори
има основание преди 3 години
Ролята на президента е, да е коректив на властта. И когато види, че тази власт е развратила и покварила правителството и сие (тук визирам всички лакеи, офисен планктон, *** и т.н. и т.н), да им го каже.И когато нарича нещата с истинските им имена, че кражбата е кражба, че подпорната стена е хотел, че обществените поръчки са пропити от корупция, подобно *** излизат и викат - Радев се конфронтира, противопоставя се.Че как да не се противопоставя на грабежа на България???
22
2
 
5
 
! Отговори
ТРОЛОВЕТЕ преди 3 години
Са на линия! Плащат ли ви извънреден труд?
21
9
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Радев може и да няма основание но народа има основание и ще измете хунтата с камъни и дърве...и жълти плочки!