Корнелия Нинова призова за мирен процес в сряда

Тогава БСП внася вот на недоверие
12 юли 2020 10:45, Петя Славова
184
Корнелия Нинова призова за мирен процес в сряда
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление тази сутрин призова за протест в сряда, когато партиятя й внася вот на недоверие срещу правителството на тема корупция.

Още по темата

Тя призова протестът да бъде мирен и спокоен, без провокации и ексцесии, предаде "Дарик". "Направиха се недопустими внушения от ГЕРБ. Няма платени провокатори на протестите. Институциите са обезсилени.,"  заяви Корнелия Нинова.

"Поздравявам всички участващи и призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна. Тази власт може да бъде свалена само под натиска на протестите или с вот на недоверие. В сряда ние от опозицията внасяме вот на недоверие заради корупцията. Призовавам в деня, в който този вот ще се дебатира, хората да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание – мирно и спокойно", уточни тя.

По думите й, Борисов управлявал 10 години "със страх и репресии". Корнелия допълни: "Внуши, че ще бъде запален Партийния дом, че БСП ще счупи държавата и жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече. Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишиното им управление".

В същото време за трети път софийските социалисти избраха за свой председател Калоян Паргов.

102-ма делегатите на XIV Конференция на Градската организация гласуваха за него, а 87 за Георги Свиленски, който бе единственият му опонент.

Председателят на Градската контролна комисия Жана Иванова също бе преизбрана за още един мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък бях на два протеста!И пак ще ида!Който е доволен да си седи вкъщи, всички останали да излизат навън!
90
2
 
14
 
! Отговори
Корнел, ако си умна преди 3 години
просто ще си вземеш каквото си натрупала досега и ще се покриеш някъде, за да си го ядеш на спокойствие и да оставиш наследство на сина си.Не се навирай в шамарите, защото1) Бориш се в името на предварително провалила се кауза;2) Ако успееш да предизвикаш предсрочни избори, народът ще те проклина вечно заради опропастения имидж на страната.Да дестабилизираш вътрешнополитическата обстановка в момент като този - това е равностойно на така нареченото Войнишко въстание, което досъсипа България.
89
5
 
15
 
! Отговори
Гост преди 3 години
И г - н Бойко Борисов е легитимен и законен министър - председател на България , и г-н Румен Радев е законен и легитимен Президент на България, така че изчакайте да си изкарат мандатите, така или иначе догодина изтича техния мандат/ срок на управление. Не ходете на никакви протести , иначе протестите ( включително и контрапротестите) " подпомагат" уронването на Държавата и може да се доведе до политическа и държавна криза.
88
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходете на протест Защото имате париЗа 40 лв не си струваДа седите с престъпници
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизан за бой се стяга...
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая говори сякаш от нея зависи протеста. Ако го организираше БСП щяха да са 100 човека до 20 часа. По добре да не се мярка въобще на протеста защото той е и срещу нея загубила 2 пъти готово спечелени избори. Долу ръцето от протеста. БСП може само да е в ъв вреда на протеста и съзнателно да го провали защото върхушката на БСП ужасно много иска статуквото да се запази.
85
1
 
13
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
Днес само некадърните нямат работа !Ако дойдат БСП колко народ ще остане без работа
84
2
 
1
 
! Отговори
В това време преди 3 години
....в Москва расте кученцето на Бойко.
83
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма да отида на нито един протест. Няма да позволя да бъда използван.
82
1
 
1
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
*** идва вашето време.Скоро ще търсите работаАма никои няма да ви вземеПредвид миналото ви ба лакей
81
2
 
18
 
! Отговори
ГРИПЕН ЧЕРЕПОВ преди 3 години
ПРИЗОВА БГ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА- АЗ ОБИЧАМ НАРОДА СИ И НЯМА ДА ОТИДА НА ПРОТЕСТА!
80
2
 
13
 
! Отговори
t2 преди 3 години
Алоооооууу текезесаркатаааа какъв Партиен Дом сънуваш? Пак ли ще заробвате България?
79
2
 
5
 
! Отговори
Джони преди 3 години
Нинова, както и който и да е друг депутат или ръководите в държавна институция до сега къде бяха? Всеки един от тях можеше да излезне на трибуната на народното събрание и да попита. Защо ББ шофира служебен автомобил нарушавайки протокола за охрана? Защо вместо жандармерията да охранява стратегически обекти, те се пазят от фирмата на ББ-Ипон срещу милиони годишно? Какво са направили за благоденствието на нацията А.Д. и Д.П., че да имата също привилегията за охрана на тях и имотите им от НСО?
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свършиха ли парите от партийната субсидия ,която получихте след последните избори, другарко Техноимпексова?
77
3
 
18
 
! Отговори
Гост преди 3 години
А бе, хора! НЕ ходете на протести! Работете и си гледайте семействата, сега НЕ трябва да има размирици и разединение! Че Българските политици имат кусури, имат ги, но протестите не решават проблемите в Държавата и народа. Не трябва да се позволява разделение между хората, нещата ще се успокоят, не е нужно бунт. Не мога да разбера протестиращите въобще, дори и тези от двата протестиращи лагера сега (протеста и контрапротеста). Днес е Голям Празник и е срамота да се пишат такива "новини"!
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАМ НА ПРОТЕСТИТЕ БЕШЕ ЕДИН ВЕЛИК ПОЛИТИЧЕСКИ СТРОИТЕЛ- ИРМЕН МАНИПУЛАН- ЕТО ЗАТОВА НЯМА ДА СТЪПЯ ТАМ.
75
10
 
4
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
Б С П не са били ба власт от 10 г #Кой Откраднатото за това време от обществени поръчки е десетки милиардиЗащо не вдигнахте пенсиите и заплатитеСнощи вика вдигнал бил заплатитеНа кого!? Ба държавния репресивен апарат
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Др.Нинова вече се вижда като Клара Цеткин...нагла,безкруполна и безпомощна....В опит да 'оглави" справедливият протест!!!Страшното ще дойде когато имено такива провалени и бездарни хора започнат да управляват-без програма,визия и капацитет.....Или използвайки мекерета като послушника Беров или Орехарски....Тежко ни ако тази матрона получи власт!
73
2
 
9
 
! Отговори
Ком преди 3 години
Аривеее Корнело, ти за Бойко ли бачкаш?! От твойте импотентни действия само повече народ ще гласува за ГЕРП.
72
2
 
10
 
! Отговори
Не съм ГЕРБер (2) преди 3 години
Чрез граждански инициативи високоразвитите граждански общества се справят с негативните явления, а не чрез брожения, пучове, сваляне на легитимни правителства, фалшифицирани снимки и купени протестиращи.Изброените криминални похвати ги ползват комунистите, чиято цел е да рушат традиции, да заграбват чуждата собственост, да правят някакви евразийски комуни и да обезличават всяка общност, превръщайки я в малограмотен, покорен, оскотял пролетариат.Но, ЯДЕЦ в Бг. Ние сме древен, културен народ!