Корнелия Нинова призова за мирен процес в сряда

Тогава БСП внася вот на недоверие
12 юли 2020 10:45, Петя Славова
184
Корнелия Нинова призова за мирен процес в сряда
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление тази сутрин призова за протест в сряда, когато партиятя й внася вот на недоверие срещу правителството на тема корупция.

Още по темата

Тя призова протестът да бъде мирен и спокоен, без провокации и ексцесии, предаде "Дарик". "Направиха се недопустими внушения от ГЕРБ. Няма платени провокатори на протестите. Институциите са обезсилени.,"  заяви Корнелия Нинова.

"Поздравявам всички участващи и призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна. Тази власт може да бъде свалена само под натиска на протестите или с вот на недоверие. В сряда ние от опозицията внасяме вот на недоверие заради корупцията. Призовавам в деня, в който този вот ще се дебатира, хората да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание – мирно и спокойно", уточни тя.

По думите й, Борисов управлявал 10 години "със страх и репресии". Корнелия допълни: "Внуши, че ще бъде запален Партийния дом, че БСП ще счупи държавата и жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече. Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишиното им управление".

В същото време за трети път софийските социалисти избраха за свой председател Калоян Паргов.

102-ма делегатите на XIV Конференция на Градската организация гласуваха за него, а 87 за Георги Свиленски, който бе единственият му опонент.

Председателят на Градската контролна комисия Жана Иванова също бе преизбрана за още един мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето заради такива, няма да отида на протестите! Освен нея видях още: Александър Томов, Румен Гечев, Румен Овчаров, Мая Манолова, Крум Зарков, Вигенин... сигурно пропускам и още някой. Може да не харесвам ББ, но ако ще са тези, по-добре правителството да стои до края на мандата си. Не съм ок, Радев да назначи служебно правителство, така ли ще сменяме мафията?! Като назначим другото и крило?! Този мач не го ли играхме вече, и после трябваше да сваляме Орешарски, колко пъти ще ни пробутват същият сценарий? Огладняха много и правят всичко възможно да се докопат до властта. Някой би ли поверил орга
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП (БСП+ДСБ+ДПС) направиха възможен както Доган, така и Костов. Истината е, че БКП се раздели на три фракции, с цел да запази икономическата и политическата власт след 1989-та. Костов и кохортата му се обявиха за "десни", ребрандираната БСП се обяви за официална наследница на БКП, а ДПС получи либералната ниша и така, демонстрирайки мазни борби пред електората, трите фракции задкулисно ограбваха ресурсите на страната в продължение на 20 годни. ГЕРБ беше изненадваща и неприятна за БКП формация,
69
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
тази е напълно неадекватна...!Ако в сряда няма митинги и изригване на спонтанно народно недоволство - "МАФИЯ", най-добре всички от БСП наистина да се пенсионират (както наприви Сидеров, и е напът да направи и инвалидът Слави)
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и власт в едно изречение е признак за слабоумие. Само вижте вестници от 1996 и 1997. Смешници те не могат една баничарница да управляват държава тръгнали. Няма кой да ви даде власт на вас, а и електората ви намалява. Просто естествения цикъл на живота.
67
3
 
17
 
! Отговори
Не съм ГЕРБер,но (1) преди 3 години
но като я гледам и слушам тази, като гледам и слушам Румен Десиславин и сестра Галева, май ще гласувам за Бойко.Какъвто и ще да е Бойко Борисов, макар и да е бивш или прикрит комунист, той държи проевропейски и прозападен курс на развитие на България и страната жъне успехи.Дали е истина тва, което се пише за големите присвоявания, реализирани от някои фирми, спечелили обществени поръчки? Не знам, но който знае, да организира граждански инициативи за разобличаване на крадците. Така постъпват
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са труп. Това дори не е партия, а конгломерат от най-различни леви организации, които дори заедно са неспособни и на най-малък успех. Ако ще помагат в свалянето на правителството мога само да приветствам, просто защото БСП не представляват заплаха. Каквото и да си говорим това е политически труп с който ГЕРБ се гаври редовно.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отставката не е достатъчна , трябва тотална лустрация на всички заемали длъжности в държаваната администрация последните 30 години. Мафията е впила пипалата си от най-ниските етажи на институциите до върха им и ги ползва да обслужват нейните интереси, а не на народа, който ги издържа.
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези пак ли искат властта?! Не е истина просто. Новостта е че ДСБ/ДБ най- накрая показаха истинското си лице - лакеи на комунисти!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОФ-то ви не е много единно да ти кажа. Свинепаяка е смъртен враг на Черепа, но Мая Манолова цица на другата бозка. Така че ще се разпаднете.
62
1
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
До Алтернатива имаАлтернатива? Като Димитър Попов? "За Бога братя, не купувайте!" А какво да ядем, ако не купуваме? Ама не стигали парите дори и за храна? Важното тогава беше, че с помощта на кремльовския пудел Доганчо успяха да подложат динена *** на Филип Димитров и после да докарат на власт Жан Виденов.За Бога братя, не ги слушайте! Колкото пъти столетницата е яхнала властта, толкова пъти е нанесла непоправими щети на България!
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
менютърсенеДневник ЕкспресВидеоКъм статиятаБСП планира да съчетае протестите и вот на недоверие, за да свали правителствотоГеорги Пауновски, 10:36, 12 / 07 / 2020, 109 / 3063Добавяне на коментарКоментари (109)Подредба: СортирайВсички мнения1polivanovРейтинг: 33810:43, 12 юли, '20 / НеутралноНинова привижда настоящите протести като апарат за командно дишане на намиращата се в реанимацията БСП. Колко по-гнусно може да стане поведението на огладнелите за власт другари, раздаващи си крошета в партийната им централа? Този протест не е за ваша легитимация. Не го л
60
0
 
11
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До АнонименСамо че и в Москва не ги искат бесепето.
59
3
 
12
 
! Отговори
Цв. преди 3 години
Ами тя никога няма да спечели избори, затова търси задния вход. Куха лека ненаядена
58
4
 
3
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
До 49Ако е прочел 1 книга ще краде по-малко. Щото ако е някой много умен и начетен ще знае много повече начини да те окраде. Да познаваш някой с повече прочетени книги ламтящ за власт?
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бЪсЪпЪ е вредна за България!
56
3
 
5
 
! Отговори
Хаштаг® преди 3 години
Никой не е достоен за бюлетината ми...Всички искат кокала...
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Алтернатива имасамо да не се натресеш на кабинета "жан виденов"! тогава пак ще купуваш долара за по три хиляди лева!
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не допускаме БСП да яхва протестите и да ги обяви за техни! Тази партия, тези хора, са част от статуквото! Те са една от причините държавата държавата да е в това състояние!
53
1
 
12
 
! Отговори
ист преди 3 години
На Нинова и остават два месеца да се пъчи в парламента. На ГЕРБ му остават 7 месеца до новите избори. На Радев му остават 9 месеца. Народът ще каже КОЙ, а не хиляда платени протестиращи. Аз също искам промяна, но не БСП плюс ДПС. Яли сме им попарата - 1 долар 3000 лв. и глад. Мама 3 долара пенсия. Това не трябва да го допуснем. Нинова и Радев трябва да кажат как ще подобрят живота на 7 милиона българи, или само собствения живот ще подобряват.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез пък другари, и те "барабар Петко с мъжете"?! Ще ви бият с камъни, ако ви видят...