Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
15
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Другари!Тече опит за преврат в Партията!Добрев се опитва да отстрани нашият лидер Нинова!Юруш в подкрепа на Импексова, другари!Падне ли тя - пада и Румен Шведски!Вече има обещание за подкрепата на ДПС!Да спасим Нинова!Юруш към "***" 20, товарищи!
394
1
 
6
 
! Отговори
ф преди 3 години
Не се говори така за колега.
393
6
 
28
 
! Отговори
Приятел преди 3 години
Росенка пак се показа като обикновена селска уру..ия.Колкото пъти видя този/тази безполова особа ,все се сещам как Боко го шибаше по пилешкия врат , а той/тя се хилеше като невменяем.Срамна работа , ама на Росенка не и пукаше.
392
11
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До герберче росноХахаха Ти пък откъде знаеш каквизадници обича да целува Румен Шведски?За това, че обича руските, сме наясно!Да не би да си пада по индобългарски, че много от тях се оказаха негови фенове!
391
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петър Стоянов и Росен Плевнелиев са двамата най стойностни български президенти. И двамата бяха много авторитетни в чужбина, останалите никакви ги нямаше. Днешния е нежелан никъде. Само можеби в Москва, за да му нашоква канчето руския патриарх от КГБ с кодовото име Япончик.Тия от вас които се водите по акъла на фуражката пуснете си тубата и вижте клипа от срещата между Киро попа (Япончик) и Кауня Радеф. Вижте как му набиха канчето господарите му.
390
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев: Русия е агресор !
389
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм...........питам руския *** "Есмер" /423 като коя държава ика да станем ама мълчи като комунист на разпит:) Само си шляка плюсчета през прокси и толкова:)
388
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другата събота ще има ли спонтанни автобуси?За мене си питам.
387
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом опряха до Плевнелиев значи нещата наистина са зле.
386
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕсмерАйде бре, дай държава за пример!
385
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е в в нокдаун и съдята отброява до 10 вече е стигнал до 9.
384
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви проверки си видял и ти бе селски бек,като те сгащиха в централата на ЕВН да лобираш трябваше още веднага да изхърчиш.Ама Трайчо и оня другия министър ги влачеха по съдилищата а ти се хилондреше по сутрешните блокове.
383
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До това е моя президентНиколай Ненчев -бивш министър на отбраната : "Радев саботираше сделката за Ф-16 и е проводник на руски интереси".
382
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния скелет от гардероба. Омръзна ни от вас. Не ние ще ходим в чужбина за да отцелеем ами вие в затвора. Оставка
381
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕсмерОппааа, я сега ни кажи като коя държава искаш да станем? :)
380
25
 
2
 
! Отговори
врачка преди 3 години
Следващият премиер ще е Плевнелиев. Борисов президент.
379
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купени са протестиращите. Обещали съм им ваксина за ковид 19 -20.
378
5
 
26
 
! Отговори
Есмер преди 3 години
Тоя пък от къде се появи.... Росене, ти си позор за българският народ и държава. Осакати референдум който имаше за цел да накаже мафията. Сега лаеш като пудел. 1. Не искаме Европа 2. Не искаме магистрали3. Не искаме еврото.Искаме да живеем достойно, а не като втора ръка хора. Интересувам се какво ще ядат децата ми.С какво ще си платя сметките за ток и т.н. Интересуваме как ще ме лекуват в болниците и къде са ни големи специалисти. Интересуваме защо цените на лекарствата.
377
1
 
19
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Народът от 30 години неможе да ги трае , но нали така е по удобно да изкарат протестиращите купени :)))
376
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливци, кажете на младите в очите, че са купени! Не се крийте зад полицията