Борисов представи напредъка ни по всяка една от 17-те цели на ООН

Премиерът участва във форум под егидата на ООН
14 юли 2020 20:42, Анисия Иванова
105
Борисов представи напредъка ни по всяка една от 17-те цели на ООН
СнимкаК МС

Министър-председателят Бойко Борисов участва в Политическия форум на високо равнище по устойчиво развитие, което е най-важното събитие под егидата на Икономическия и социален съвет на ООН (ИКОСОС).

В рамките на форума, който се провежда чрез видеоконферентна връзка, премиерът Борисов представя първия доброволен национален преглед на изпълнението на Целите на ООН за устойчиво развитие, обобщавайки напредъка на страната ни по всяка една от 17-те цели на ООН за устойчиво развитие и потвърждавайки ангажираността на България на най-високо равнище към приоритетите на световната организация, съобщиха от пресцентъра на МС.

През 2015 г. България, заедно с всички останали държави-членки на ООН подкрепи резолюция на Общото събрание на ООН, с която беше приет документът „Да преобразим нашия свят: Дневен ред за устойчиво развитие до 2030 г.“

Документът определя 17 Цели за устойчиво развитие, които всички държави-членки на ООН следва да постигнат до 2030 г. Част от целите са: качествено образование; достоен труд и икономически растеж; промишленост, иновации и инфраструктура; отговорно потребление и производство; борба с климатичните промени; мир, справедливост и силни институции.

За разлика от предшестващите ги 8 Цели на хилядолетието (2000-2015 г.), които бяха насочени предимно към развиващи се страни, Целите за устойчиво развитие са предназначени за целия свят. 17-те Цели са интегрирани в три измерения на устойчивото развитие: икономическо, социално и екологично. Основният принцип е „никой да не бъде изоставен“, така че всички действия по изпълнението на Дневния ред 2030 на ООН да отчитат специфичните нужди на всички групи в обществото, с особено внимание към уязвимите.

Съгласно резолюцията на ООН, всяка държава-членка се ангажира да представи доброволен национален преглед на изпълнението на Целите за устойчиво развитие най-малко два пъти в периода до 2030 г. Изготвянето на доброволния национален преглед се ръководи от правителството на съответната държава, като се включва възможно най-широк кръг заинтересовани страни: частния сектор, неправителствените организации, академичните среди, младежите, уязвимите групи, местното управление, парламента.
 


105
Още по темата: Бойко БорисовООНсреща
Още от Общество
КС обяви за противоконституционни разпоредби от Закона за социалните услуги
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 седмици
Най-големият му напредък е, че за пореден път изкара хората на улицата. Сега очакваме кога ще си изпразни чекмеджето и ще се изнесе по терлици от Министерския съвет.
91
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 2 седмици
Борисов не знае какво е ООН, не знае какво е развитие... Ако знаеше за десет години да беше се опитал поне един ден да работи за България, да изпълнява функциите си на премиер-министър. Но повече му се отдава да шофира джип - така се превърна в най-добрия министър-председател сред шофьорите-мутри на джипове.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дали го е прочел гладко .Как е забил поглед като първокласник.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Бизнес

Докато не ви изритаме от герберастката хранилка ,няма как да проумеете какво искат хората.Наглите и оядени храненици , се опитват да задават тъпи въпроси за алтернатива.АМИ ВСЯКО ЕДНО ЛИЦЕ ОТ ПРОТЕСТИТЕ , ЩЕ Е В ПЪТИ ПО-ПОЛЕЗЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО ОТ ХУНТАТА. СТАНА ЛИ ТИ ЯСНО ВЕЧЕ.
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оставка.
87
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
Не ми дреме за ООН-ета,ЕС/ЕС,САЩ,Ердоган и всякакви лешояди.Интересува ме следващият премиер да е първо българин на място,от когото досега България е имала полза,ей така-за чест и слава.
86
14
 
3
 
! Отговори
Бизнес преди 2 седмици
Чета коментари, коментари и коментари!
Много прост народ има в тая държава, айде сваляме властта и кой, да кажат всички, дето не им допада управлението, кой бееее, кой да поеме властта???
Едно име дайте! Да дое Божков, Слави Трифонов, Корнелия ли, Радко, кой бе, кой, или тоя да не е, па кой ще да е!!!!!!?????
Тц тц тц - "по бира и на площада, еб×л съм го, мене че ме крадат те"
85
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много сполучлива снимка, днес беге. Право в десятката, без да го целите или осъзнавате.

Вижте, българи, този човек управлява родината ни!
84
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
качествено образование видяхме резултатите на седмокласниците не могат да
смятат и да преразказват или климата наи мръсния въздух в софия
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде, нема нужда!
82
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз пък мислех, че Интерпол са го арестували вече.
81
2
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 2 седмици
Нашия е спукал от смях света!
80
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
"Напредъкът" на България е двойно по слаб от тоя на Румъния,с която тръгнахме почти едновременно(всъщност дори по-рано).Само че в Румъния максимумът на всяко правителство е един мандат-таман се научат да крадат и си отиват!
79
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че той грам език не знае. Кого заблуждавате, отишъл е там да се скатава страхливецът!
78
2
 
18
 
! Отговори
Бедняк преди 2 седмици
А дали правителството и най-вече парламента (заспалите физиономии) познават този доклад/отчет? За народа не питам, той така и така няма да разбере за какво се говори!
Гладен човек е по-гламав от ***? И не му е до доклади!
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"качествено образование; достоен труд и икономически растеж; промишленост, иновации и инфраструктура; отговорно потребление и производство; борба с климатичните промени; мир, справедливост и силни институции."
---------
Което от всички България постигна :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
76
3
 
13
 
! Отговори
САМО ДОГАН преди 2 седмици
ИМА НАПРЕДЪК В ТАЗИ ДЪРЖАВА
75
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тикво оставка махай се
74
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тулупа се прави на умен и работещ?!!!
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами прав е Тиквун,ние "напредваме"а пък неговите авоари набъбват,справка нечие чекмедже!