Предсрочни избори? Ще платим висока икономическа и социална цена, смятат от ГЕРБ

Служебно правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път, смята Тома Биков
19 юли 2020 11:35, Красимир Ангелов
496
Предсрочни избори? Ще платим висока икономическа и социална цена, смятат от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество", обяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация с кризата заради коронавируса.

Още по темата
"Освен това президентът не може да провежда диалог между основни политически сили. Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път. Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза", заяви още Биков.

Според него ГЕРБ като партия ясно се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Патриотите, а не с движението.

"Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски", смята още депутатът.

"В Европа има тежки преговори, свързани с възстановяване на икономиките. Тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти. Това е сложна административна задача. Няма да се харчат ей така.

А тези пари ще ни помогнат да преодолеем икономическите предизвикателства. Едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът... Става въпрос за време", категоричен бе Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
6
 
8
 
! Отговори
ма хората отдавна преди 3 години
Ви плащат сметката= 4000лв. заплата+кюфтаци+коли и охрана, хляб не им остана на масата от пълнене на ЧЕКМЕДЖЕТА - и излязоха на протести в страната и чужбина,
332
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха, като крадрте милиардите няма лошо, изведнъж се загрижихте за 100 милиона.
331
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава богу нищо не зависи от тези, които говорят от моети име и от "името на народа", тези които явно имат вроденото чувство, че са говорители на 7 милиона души. СЛАВА БОГУ, че нищо не зависи от тях, че и връзките не могат да си вържат.
330
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сон 379И точно, защото както ти казваш "ДЪРЖАВАТА СА ХОРАТА" не желая 1 тумба безработни протестиращи да ми слагат думи в устата, от името на "народа". Народа не е тези на протестите. Тези са една част от една част от народа.Популистът може да се познае най-лесно по прекаленото използване на думата "народЪ". Така че се спри и ти и твоите безработни мрънкащи дружки и говорете от свое име, а не от името на "народЪ".
329
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ е като попарен . Оставка толупи.
328
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крясъците "Бойко пада до месец" продължават вече 13 години. Успех този път.
327
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГеПи се разграничили от дпс като подариха тец варна на почетния доган бей паша тец варна и му наливаха всяка година по 60 мл лева студен резерв, тези наистина ни взеха за прос..таци и ***...
326
11
 
7
 
! Отговори
смях преди 3 години
До Гневенабе тоя с дрона не беше ли главнокомандващ АРМИЯ?Да изкара половин рота от казармата и да свали власта,не да агитира бай Петко с гегата власт да събаря!Боеко ли трябва заповед да му тури?
325
3
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА ЗА преди 3 години
Мутрите и мафиотите от ГЕРБ. Гледайте в Ю-туб пресконференцията на ПП Възраждане - какво трябва да се направи след падането на правителството. Никой друг досега не е посочил такива ясни цели ипрограма.
324
7
 
17
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До АнонименСамо *** не запомниха,че зад ПРЕЗИДЕНТА на БЪЛГАРИЯ стоим повече от ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!! Единственият достоен политик,избран МАЖОРИТАРНО от народа ни!!!!!!!! НЕ си търсете белята!!!!!!!!!!!
323
5
 
24
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тия за пореден път доказват, че ГЕРБерастията е диагноза в психиатрията!
322
2
 
22
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Този определено не е с всичкия си!!! Твърдението му,че служебното правителство е незаконно, клони към шизофрения.Жалко е,че позволихме до там да пропадне РОДИНАТА ни,че неадекватници да ни дават акъли!!!Същите са и в Парламента.Не ходят на работа,а когато са там гласувт лобистки закони по заръка на мутрите и господарите си и изобщо не им пука за мизерстващия ни народ! Следствието от това е дълбоката социално-икономическа криза,която плащаме ние! Грабителите вън от властта!!!ОСТАВКА ВЕДНАГА!!!
321
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори до дупка! Докато се научат, че шкафчетата им ще са пълни с лекарства, а не с пачки и кюлчета злато, докато има работещи бедни, мизерстващи пенсионери и хора до кофите!Социалната и икономическата цена на крадливия преход платиха пак бедните! Дошло е време оялите се мафиоти да плащат!
320
8
 
3
 
! Отговори
смях преди 3 години
До ЛораТакъв беше сценария на интернасионала,назначиха капиталисти чекисти да грабят и трепят народа за да се пролетаризира и да построят куманизъма.Но на чекистите ролята им хареса и Ниновица седи и дреме в чакалнята.
319
5
 
15
 
! Отговори
НЕНКО преди 3 години
Този явно вече е подмокрил гащите,а през седмицата ще ги вапца в кафяво!Не разбра и не видя,какво иде и какво се случва в държавата? С Гроп до Гроб!Нагла ***!
318
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб и хунтата са проклятието на БГ.Хора като Биков предизвикват само пълно отвращение.
317
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барба Ганьос беше последния личен прислужник на бай Тошо.Сега е антикомунист.Уж.Гошо Марков ,Гърнето ,Т.Биков, А.Тодоров ,Д.Сачева и т.н. ,всичките до един са все пребоядисани бивши противници на дон Ганьос , а сега пос.лушници и придворни шутове.Всеки герберунгел е готов за *** да продаде и родната си майчица.
316
4
 
18
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Тома Биков е типичния лъжлив гербераст.От върл противник на Тиквата ,стана пръв привърженик на Хунтата.Същия лицемер и *** като Антон Тодоров и Деница Сачева.ОСТАВКА НА ТИКВАТА ,КАСКЕТА И ХУНТАТА!СЪД И ЗАТВОР НА ТЕЗИ АЛЧНИ ПРЕДАТЕЛИ.Хич да не си мъчи кухата герберска главица.Цената на тиквената диктатура я плащаме всички ние.
315
3
 
3
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Сита кокошка,л***йно вече започва да сънува!Смехотворни и безполезни палячовци!
314
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви предсрочни избори...ясно е ,че ГЕРБ пак ще е 1...Айде стига номера вече...Два пъти правихте стига толкова