Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза

Лумпени залели Партийния дом с боя, а президентът се скрил
Обновена: 15 юли 2020 10:10 | 15 юли 2020 10:10, Камелия Цветанова
284
Радев носел отговорност за действията на провокаторите, сеел омраза
Снимка: БГНЕС

След като снощи протестът в София ескалира и сградата на бившия Партиен дом се оказа със счупени прозорци и залята с червена боя, от ГЕРБ обвиниха президента Румен Радев.

Още по темата
"Политическа отговорност за лумпените носи президентът, който 4 години сее омраза", скочи от името на депутатите от мнозинството Тома Биков.

Според него има риск левицата да се окаже в сценарий, за който не е подготвена.

"Убеден съм, че в тази зала и в БСП има хора, които не си дават сметка в какво могат да бъдат вкарани. Отново повтарям за Васил Божков. Предупреждавахме от няколко седмици - не превръщайте един криминален казус в политически, защото той не е такъв. Това е криминален казус. Ако искате да правите революцията - революцията представлява това, което се случи вчера към 23.00 ч. Това е лицето на революцията - онези бандити, които бяха дошли вчера, за да правят провокации, за да влизат в парламента. Нямат нищо общо с хората, които са отишли да си изразят позицията и да обявят, че не са доволни от едно или друго нещо", заяви Биков.

Според него политическата отговорност за тези, които атакуваха Партийния дом, се носи от онзи, който каза: "Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площда, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв".

Биков обвини още президента, че се е скрил, а политическата отговорност за тези протести трябва да се носи от някого.

"Всички тук имаме своите различия и всеки български гражданин има право да изрази своето мнение. Ще се обърна към онези хора, които са дошли с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и справедлива държава. Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация", каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
3
 
! Отговори
Буден! преди 3 години
До Анонимен 206. Божков плаща само на ***, да рущат и чупят. Остави майките с децата, че ми напомня както: " Увредените майки с децата на площада и техните водачи:" К. Нинова, М. Манолова от болшевишката хунта на превратаджиите, метежници. Незаличим спомен от превратаджииския 09.90.1944г. и хилядите поразии. Хилядите престъпления на майката столетница!
205
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ОПГ 208. Аз ти предлагам, когато дойде ваксината, цялата болшевишка хунта БКП-БСП да си я скрие за себе си в задния си джоб. Те са по- голяма опасност за българския народ, от колкото КОВИД - 19 . Чули, в задния джоб !
204
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До 205. Само мутрите комунисти, превратаджии, убийци, създали лагерите на смърта, създали просташкия народен съд, избили интелигенцията цвета на нацията,неграмотниците каскетаджии, управлявали 45г. с терор, забранени със закон на 05.05.2000г. за политико-криминалното си управление. Превратаджиите, отново с преврат се стремят да дойдат на власт за да скрият и спасят от закона другарите си престъпници: Баневи, Василев, Божков, Арабаджиеви, Д.Николова, Миню Стайков, Гергов и още десетки други,
203
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До кой си ти бе . Той никога не е бил президент, той е парашутист, кацнал по погрешка. Сега показа истинското си лице на човек от болшевишката хунта БКП-БСП : метежник, мутра, превратаджия, българо-убиец. Вън на мафиятя-мутри от президентството на България! ВЪН !
202
4
 
3
 
! Отговори
ОПГ преди 3 години
Е удължила извънредната обстановка до 31.07. и е дала зелена светлина за закупуването на ваксините срещу ковид. Опитва се да си купи благоразположение. Аз предлагам като дойдат ваксините да ги сложим всичките на ГРОБ. Изедници
201
4
 
5
 
! Отговори
Паисий преди 3 години
РР Е ЕДНО ГОЛЯМО НЕДОРАЗУМЕНИЕ
200
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ,Радев е виновен)а божков плащал на деца и майки да стачкуват,а полиция се плаши от боя
199
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не Радев,а слънцето,сее омраза,с държанието си на велик,пък за нищо не става,оставка и предсрочни избори,и вече никога герб-комунисти на власт
198
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 191Истината, че хунтата е хунта и че държи прокуратурата в джоба си. Нещо друго неясно, роме с 30 лв.?
197
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОМА БИКОВ2012- ОТ ПАРТИЯТА НА КУНЕВА"БОРИСОВ ЕДИНСТВЕНИЯ ПРЕМИЕР КОЙТО ЩЕ ВЛЕЗНЕ В ЗАТВОРА АКО НЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ- И АКО ГИ СПЕЧЕЛИ ЩЕ Е С МАШИНАЦИИ"ЗА ТАЗИ ВЯРНА КОНСТАТАЦИЯ ДНЕС Е ДЕПУТАТ НА ГЕРБЕ НА ТАКИВА ЛИ ЩЕ ВЯРВАМЕ ДЕТО НЯМАТ ДОСТОЙНСТВОТО И НА МАГИСТРАЛНА ЖРИЦА- ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЪВЕСТ ИЛИ СРАМ- ТОТАЛНИ ГЬОН.СУРАТИТЯ И ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА ПАРЛАМЕНТА МАЙ Е СЪЩАТА
196
6
 
9
 
! Отговори
ибриka на Решетников преди 3 години
Радев и котилото му от роднини , баджанаци и авери затънали до уши в далавери, тотално обезсмислиха и сринаха тази и без туй никому ненужна държавна институция, чиито годишен бюджет се равнява на този за гр. Враца и областта и. Tолкова ли сме богати та да хрантутим и дондуркаме един доказал се злобен безделник и антуража му ----- ????????????????????????????? -----
195
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комсомолското активистче Биков продължава с комсомолските си изяви, вече от трибуните на ГЕРБ!
194
5
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Какво очаквате да се случи след като сте толкова нагли и цинични, след като наричате младите хора "***"? Ще залеете улиците с още повече хора!ОСТАВКА И СЪД!
193
7
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
А Кутка Караянчева санким,чунким,белким не държа реч пред тия с 30-те лева ???! А ,холан,де !!!
192
8
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ДАЛИ РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЗА ПАРТИЙНИЯ ДОМ ИЛИ Е НАБЕДЕН. ДАЛИ ПРОВОКАТОРИТЕ НЕ СА ИЗПРАТЕНИ ОТ ГЕРБ ДА ИЗВЪРШАТ СВИНЩИНАТА ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ОМАСКАРИ НЯКОЙ ПРОТИВНИК И ВРАГ. ПОВЕЧЕ НАМИРИСВА НА ТОВА. ПЛАТЕНИ ПРОВОКТОРИ НА ГЕРБ.
191
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криминалния казус в какво се състои,че попаднал човек в случаен превоз на рушвети организирани се внесъл с още без да пипа и пита за какво като за транспортна услуга наложителна с посещения по дистанции на превоза по служби.
190
10
 
12
 
! Отговори
ист преди 3 години
Божков нарече Радев фигурант. Фигурантът посочи юмрук с едната ръка, а с другата среден пръст на протестиращите. Неговите мутри са провокатори от НСО, и младежката организация на БСП. Фигуранта получава инструкции от Божков, и праща мутрите да разбиват партийния дом. Парите от Божков получават няколко адвоката и ***, които си пълнят джобовете, а на мутрите трохите. Набелязани са няколко мандри.
189
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Объркахте ме по нашенски.Кой кого е на ........л?
188
10
 
13
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
няма нужда от врагове щом има такива "приятели" като Тома Биков. Доста хора от миситрите му се престарават също изцяло в негова вреда. А за главния прокурор да не говорим, този може да срине всяко правителство със своята "защита".
187
10
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Оставка на Борисов, Гешев, Радев!