Очаквано: Нинова се нахвърли, имало паралелна държава

Проблемите за БСП: Безнаказаност, лобизъм, страх
Обновена: 20 юли 2020 10:44 | 20 юли 2020 10:01, Камелия Цветанова
81
Очаквано: Нинова се нахвърли, имало паралелна държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите по време на дебата по вота на недоверие срещу правителството, че корупцията е легализирана институционално и единственият изход от ситуацията е оставката на кабинета "Борисов 3".

Според нея хиляди хора днес са на улицата и протестират заради олигархичния модел на управление на Борисов.

Още по темата
"Срастването на власт и корупция е основният проблем на обществото. За последните три години корупционните скандали се увеличиха, а управляващите все повече демонстрират чувство за безнаказано. Почти всеки месец държавата се тресе от един огромен корупционен скандал", скочи Нинова.

Тя допълни, че целта на левицата не е само да отстрани причините, но и да разгради модела, мрежата оплетена от паралелната държава, която е задушила истинската.

"Паралелната държава е стъпила на шест крака - първият от тях е, че корупцията е заложена в законите умишлено, внасят се лобиски закони, с които се защитават частни интересИ. Правителството на Борисов напълно промени законодателния ред с полулегални поправки между първо и второ четене в последния момент, внесени от отделни депутати, изпълнителни на поръчки", коментира червената шефка.

Според нея вторият крак на този модел е, че корупцията е легализирана институционално, умишлено институциите са превърнати в инструмент на корупция.

"Правителството на Борисов създаде 47 органа за борба с корупцията, а резултатът от това за последните 6 години са три осъдителни присъди и 6 оправдателни", обвини още тя.

Според Нинова третият стълб са т.нар. бушони, умишлено се назначавали не професионалисти, а хора, които слушат и подписват. "Почти няма незасегнато министерство, пипалата на мафията са обгърнали почти всички структури", каза соцлидерката.

Четвъртият елемент на този модел е безнаказаността, защото нямало присъди, а само шумни акции на прокуратурата, смята тя.
 
Според нея петият крак на модела е пропагандата – десетки платени анализатори, политолози и социолози внушавали "величието на диктатора и липсата на алтернатива".

"И шесто – мафията се храни от страха и се пази с бухалка. Това е стройно изграден и строго пазен модел и последиците са най-голяма бедност в Европа, най- големи неравенства, най-лошо образование и най-недостъпно здравеопазване", обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
17
 
! Отговори
Нинова преди 3 години
Нещо друго да приватизирам има ли?Дайте ми го!Да си построя още хотелчета
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоАйде стига с тази мантра че кьовеши се случва у нас. Арестуван е един мистър и то не герп. От герп никой не е разследван, а отделно от това никой от разследваните НЕ Е ОСЪДЕН. Държат ги в ареста и протакат делата защото знаят че със събраните доказателства не могат да ги осъдят.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквано:Техноимпексовата Халкидичка ще се хване за палците...на краката.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bravo, Kornelia, dnes se e poglednala v ogledaloto...:-))))
27
0
 
16
 
! Отговори
баце преди 3 години
Стига се пъна - квото и да стане с вота ще има избори, но не и правителство на БСП. Никой не ви припознава като алтернатива на каквото и да било. Имам чувството, че ББ ви е писал мотивите за вота на недоверие.
26
0
 
19
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Мутрата Нинова - вън!!!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им ли омръзва да повтарят едно и също: Нинова - паралелна държава, Борисов - комунисти. До бива, бива ПР, ама вече идва в повече. Хайде вече и рационални аргументи.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадецът вика "дръжте крадеца", епизод 83838484831903747.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не желая група инфантили да ми отнемат правото на избор.Не желая служебен кабинет.Не желая да следвам инструкциите на един или повече психопати,които използват хорското недоволство и го превръщат в подигравка за останалите като мен!!!Честни и демократични избори!В кой век живеем?Нинова да изчезва под ръка с Руменчо
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази не си намери място в партиите.Първо започна в СДС, като видя, че няма да може да натрупа пари се прехвърли в БСП.Там пък я сложиха начело на партията.Сигурно ще я видим някога и като член на ГЕРБ.
21
1
 
18
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
На комунист и куче вера да немаш.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
RRadev e liceto na bg korupciata...KNinova e sarceto na bg korupciata...:-))))
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:-)))) komunisticheskite lideri na slivite i kornishonite v bulgaristan, a decata im i vnucite im v amerika, turkiye, anglia, francia, italia, ispania, dania, norvegia, shweden, germany, monako, andora, belgia, luksemburg, malta, kipar, dubai, japan, kitai....:-)))))) chek chek...kef...:-)))))
18
1
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това което направи Кьовеши, която беше залепнала като лепка на устата на Импексова, беше че вкара в затвора един куп висши държавници и политици, и забележете че това баха хора от президентската институция и аналога на нашето БСП в Румъния, тяхната социалистическа партия...След като такъв процес най-после тръгна да се развива и в България, тукашните демократи заедно със шпиц командите на Черепа, БСП и коалиционните им пратньори от БКП, заедно със старите муцуни от Прехода, нададоха вой до небето
17
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете си спокойно гербави ***, не пречите на никой!Току виж сте се убедили един друг колко е велика Тиквата.Оставка!
16
3
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Хиените, чакалите и койотите усетиха мирис на кръв и месо и се нахвърлиха с ново настръвление ... За съжаление жертвата в която искат да впият зъбите си, не е правителството, нито прокуратурата, а държавата която трябва да засити за поред път апетиа им, след като бъде разпарчедисана и оглозгана ... !!!
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има Радев с Нинова вече се мъчат да я направят.Цялата власт на ***.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаме опозицияИмаме си Пета колона, която работи камо за чужди интереси.Жалко
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиците, които са пратили децата си назапад явно не се интересуват какво става у нас
12
2
 
27
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Ниньова е политически тр.у.п ! Дотука беше.....